Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

A kedvenc (2018)

The Favourite
Filmadatlap
 
26
Szereplők
25
Vélemények
41
Képek
6
Videók
A kedvenc
 
indingo   2019. 02. 09.

Számomra nem volt annyira különleges a film. A története az előzetes alapján izgalmasabbnak tűnt. A két nő ellenségeskedése is egyszerű volt. A látvány a rogyadozó könyvespolcok, a bútorok és épületek a kosztümökkel gyönyörűek voltak.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 06.
Groteszk versenyfutás a királynő kegyeiért

Yorgos Lanthimos ezúttal sem okozott csalódást, sőt! Már az Egy szent szarvas meggyilkolását is csodálattal és undorral vegyes ámulattal figyeltük, A kedvenccel pedig (bár témájában nem igazán összehasonlítható a két film) ha lehet még magasabbra tette a lécet. A Két királynővel közel egy időben újabb történelmi témájú kosztümös film került a mozikba, A kedvenc azonban szerintem egyáltalán nem rontja Ronan és Robbie jutalomjátékának megítélését, hiszen szinte semmiben sem hasonlítanak. Persze mindkettőben vannak erős női személyiségek, versengés, férfiak uralta hatalom, na meg óriási abroncsos szoknyák, de kivitelezésüket tekintve teljesen más tőről fakadnak. A legalapvetőbb különbség abban ... több»


 
Berto49   2019. 03. 15.
A feleslegesen elkészített munkák netovábbja

Yorgos Lanthimos nálam már az első megnézett filmjével, a „Kutyafog” cíművel „elásta” magát. A két ezelőtti filmjét meg se néztem, ezt is csak azért, mert kíváncsi voltam az előttem eddig ismeretlen Olívia Colman Oscar-díjjal jutalmazott teljesítményére. Csak még jobban tudom sajnálni a sokadjára is hoppon maradt Glenn Close-t, mert sokkal jobban megérdemelte volna a díjazást. Colman sikeresen elcsúfította magát a 17(!) terhességbe és a vetélések sokaságába belerokkant, aberrált Anna királynő szerepe kedvéért (Tudom, hogy felségsértés miatt minimum fejvesztés jár. Jó lenne tudni, hogy a férj, Oldenburgi György vérbaja, vagy Anna állítólagos vérmérgezése okozta-e a rekordszámú halvaszületést... több»

 
MP170506   2020. 01. 25.

Érdekes film, különleges hangulattal. Néhol kicsit lassú, vontatott, de mégis képes magával ragadott a történet. A színészek alakítása nagyon tetszett.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Annyira nem éreztem különlegesnek a a storit, sőt helyenként kicsit lassú volt minimális történéssel.

Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Olivia Colman
Olivia Colman
Rachel Weisz
Giorgos Lanthimos
Olivia Colman
Olivia Colman
Jordan James Smith
Joe Alwyn
Emma Stone
Rachel Weisz
Olivia Colman
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Emma Stone
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Olivia Colman
Olivia Colman
Olivia Colman
Emma Stone
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Olivia Colman
Rachel Weisz
Emma Stone
Emma Stone
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Emma Stone
Rachel Weisz
Emma Stone
Olivia Colman
Emma Stone
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Rachel Weisz
 
A kedvenc tragikomikus megjelenítése egy olyan világnak, ahol az életek és sorsok csupán bábok, a politika pedig egy játék, ahol a dekadens fényűzés és a személyes indíték az alapja mindennek. Egy fantasztikus alkotás, amelyet precizitása, szakmai profizmusa, és mindenek felett a három központi színésznő lehengerlő alakítása teszi az év egyik legjobb filmjévé. több»
 
A hatalomért folytatott viszályok, a félelem a nincstelenségtől és a tekintély elvesztésétől, mind felbukkan a filmben, Lanthimosra jellemző sötét humor, sziporkázó párbeszédek, hatásos zenei betétek, elképesztő díszletek és kosztümök, mind-mind remekül el lettek kitalálva. A történet azonban nagyon leegyszerűsített, a tempó pedig sokszor álló közelképekben lassul be, ez sokat elvesz a film értékéből. Zavarba ejtő jelenetek, kiélezett játszmák, és szatirikus társadalmi ábrázolások. A Kedvenc, tehát egyfajta karikatúrája az uralkodó osztálynak és azok kapcsolati viszonyának. A film az idei Oscar- díjon a legtöbb, mindösszesen 10 jelölést kapott, kíváncsian várjuk a végeredményt. több»
 
A kedvenc épp csak tetteti, hogy történelmi film, de hamar felfedi a lapjait, hogy igazából csak három nő érzései érdeklik. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»

A film összbevétele 95 918 706 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 202 060 forintot termelt.

 

Emma Stone számára sok újdonságát hozott ez a szerep. Meg kellett tanulnia pukedlizni, lovagolni, pontosan célozni és lőni is egy XVIII. századi puskával.

(Thibo84)
 

A forgatókönyv első vázlatát Deborah Davis írta körülbelül húsz évvel ezelőtt.

(Thibo84)
 

Olivia Colman 16 kilót hízott Anna királyné szerepe kedvéért.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.