Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A kedvenc (2018)

The Favourite
Filmadatlap
 
26
Szereplők
27
Vélemények
41
Képek
6
Videók

Galéria (41)

Emma Stone
Emma Stone
Emma Stone
Olivia Colman
Olivia Colman
Rachel Weisz
Giorgos Lanthimos
Olivia Colman
Olivia Colman
Jordan James Smith
Joe Alwyn
Emma Stone
Rachel Weisz
Olivia Colman
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Emma Stone
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Olivia Colman
Olivia Colman
Olivia Colman
Emma Stone
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Olivia Colman
Rachel Weisz
Emma Stone
Emma Stone
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Emma Stone
Rachel Weisz
Emma Stone
Olivia Colman
Emma Stone
Giorgos Lanthimos
Rachel Weisz
Rachel Weisz

TARTALOM

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Anglia a 18 század hajnalán - a trónt a betegeskedő Anna királynő foglalja el, az ország pedig harcban áll a franciákkal. Mivel a királynő nincs abban az állapotban, nevében legjobb barátnője, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot. Az udvar távol esik a háború zajától. Ebbe… több»

Videók (6)

 
Málinger Zsolt   2022. 01. 23.

legújabb vélemény

0

A moziban úgy állt fel mindenki a végén, hogy "ez mi a f*sz volt?!". A színészgárda sem tudta megmenteni.

 
Attila G.   2019. 04. 09.

a nap véleménye

0
Kedvencnek lenni nem mindig pozitív

Felemás, de inkább negatív érzésekkel vártam ezt a filmet. A moziban ülve, egy filmre várva már a film előzetese is kiverte nálam a biztosítékot. Érthetetlen kapkodás, irritáló, harsány női kacajok – pedig a szebbik nem nevetése, kacagása ideális es... teljes kritika»

 
csd   2020. 08. 24.

0
Nem épp a kedvenc

A Kedvenc volt, amit Giorgos Lanthimostól először láttam. Teljesen lenyűgözött a rendező formanyelve, kifinomultsága, amelyben bőven kap helyet a nyersesség is. Vitathatatlam Lanthimos sűrűn él obszcén vagy épp alpári megoldásokkal, és persze az ember nem mindig érti ennek az okát, a Kedvencnél történetesen nem egyszer hatásvadászatba fordul át, ugyanakkor érezhető, hogy a rendező mostanra eléggé megcsinált mindent, amit meg szeretett volna.

 
indingo   2019. 02. 09.

0

Számomra nem volt annyira különleges a film. A története az előzetes alapján izgalmasabbnak tűnt. A két nő ellenségeskedése is egyszerű volt. A látvány a rogyadozó könyvespolcok, a bútorok és épületek a kosztümökkel gyönyörűek voltak.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 06.

a nap véleménye

0
Groteszk versenyfutás a királynő kegyeiért

Yorgos Lanthimos ezúttal sem okozott csalódást, sőt! Már az Egy szent szarvas meggyilkolását is csodálattal és undorral vegyes ámulattal figyeltük, A kedvenccel pedig (bár témájában nem igazán összehasonlítható a két film) ha lehet még magasabbra tet... teljes kritika»

 
Berto49   2019. 03. 15.

0
A feleslegesen elkészített munkák netovábbja

Yorgos Lanthimos nálam már az első megnézett filmjével, a „Kutyafog” cíművel „elásta” magát. A két ezelőtti filmjét meg se néztem, ezt is csak azért, mert kíváncsi voltam az előttem eddig ismeretlen Olívia Colman Oscar-díjjal jutalmazott teljesítmény... teljes kritika»

 
Szilonka   2019. 08. 06.

0

Annyira nem éreztem különlegesnek a a storit, sőt helyenként kicsit lassú volt minimális történéssel.

A film összbevétele 95 918 706 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 202 060 forintot termelt.

 

Emma Stone számára sok újdonságát hozott ez a szerep. Meg kellett tanulnia pukedlizni, lovagolni, pontosan célozni és lőni is egy XVIII. századi puskával.

(Thibo84)
 

A forgatókönyv első vázlatát Deborah Davis írta körülbelül húsz évvel ezelőtt.

(Thibo84)
 

Olivia Colman 16 kilót hízott Anna királyné szerepe kedvéért.

(hp)
 

Sarah Churchill, Marlborough hercegnője egyenes ági felmenője Sir Winston Churchillnek és Diana hercegnőnek. Előbbi a filmben is feltűnő, építés alatt álló Blenheim palotában született, és aki Sarah Churchill apósa, Winston Churchill után kapta a nevét. Mielőtt megválasztották volna Anglia miniszterelnökévé, életrajzi könyvet írt Sarah Churchill férjéről, Marlborough első hercegéről.

(hp)
 

A kedvenc Yorgos Lanthimos első olyan filmje, melynek forgatókönyvét nem ő, illetve állandó munkatársa, Efthymis Filippou írta.

(hp)
 
A kedvenc épp csak tetteti, hogy történelmi film, de hamar felfedi a lapjait, hogy igazából csak három nő érzései érdeklik. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 
A hatalomért folytatott viszályok, a félelem a nincstelenségtől és a tekintély elvesztésétől, mind felbukkan a filmben, Lanthimosra jellemző sötét humor, sziporkázó párbeszédek, hatásos zenei betétek, elképesztő díszletek és kosztümök, mind-mind remekül el lettek kitalálva. A történet azonban nagyon leegyszerűsített, a tempó pedig sokszor álló közelképekben lassul be, ez sokat elvesz a film értékéből. Zavarba ejtő jelenetek, kiélezett játszmák, és szatirikus társadalmi ábrázolások. A Kedvenc, tehát egyfajta karikatúrája az uralkodó osztálynak és azok kapcsolati viszonyának. A film az idei Oscar- díjon a legtöbb, mindösszesen 10 jelölést kapott, kíváncsian várjuk a végeredményt. több»
 
A kedvenc tehát az erős rendezésből és a remek színészvezetésből adódóan egy olyan jól megkomponált, hatásos megoldásokkal dolgozó, részben karakterdráma, részben fekete komédia, mely képes korokon átívelő mondanivalóval szolgálni a szexuális és érzelmi hatalomgyakorlás természetéről. több»