Az utolsó skót király (2006)

The Last King of Scotland

Forest Whitaker
Gillian Anderson

elekm90   2020. 11. 20.

Forrest Whitaker óriási Idi Amin szerepében, uralja minden jelenetét, elsősorban miatta érdemes megnézni (eredeti nyelven még jobb az autentikus akcentus miatt). Ahogy halad előre, úgy válik egyre drámaibbá a cselekmény. Azzal egyetértek, hogy a dikt... több»

Deku   2017. 09. 13.

Sajnos nem volt olyan izgalmas mint gondoltam, egyszerűen nem az én ízlésemnek tervezték. Nagyon gyenge volt de ez szimplán nem kedvelhető. Így ez most sajna ritka gyenge. Nem tetszett.

Berto49   2017. 11. 11.

Idi Amin a történelem egyik legvéresebb kezű őrültje volt, ami a filmből csak kevéssé derült ki. Whitaker megérdemelte a díjat, ennek ellenére nem tartom meg a filmet. Gesztesi Károlyt nem túlságosan kedvelem, de itt nagyot alakított. Néha unatkoztam is rajta! Azt viszont elérte, hogy Ugandába se szívesen mennék!

harnas1207   2018. 12. 11.

Nagyon jó film, egy olyan világot mutat be, ami számomra nehezen elképzelhető. Whitaker nagyon hitelesen hozza Dada szerepét. Jó lenne ha több hasonló film készülne.

pj19   2019. 07. 08.

Egyik kedvenc filmem.Forest Whitaker Idi Amin Dada szerepében óriásit alakít,és a Doktor James Mcavoy is.Izgalmas,pörgős,hitele film,egy kegyetlen diktátor korából.Kötelező darab!Nézzétek meg!

a.edit63   2015. 05. 20.

Lebilincselt a film. Baromi erős mozi, sokkol, pláne, hogy mindez valós személyekkel, valós események alapján, a színészek zseniálisak, nem veszed észre, hogy több, mint két óráig ültél egy helyben, utána még sokáig elkísért a film, kihagyhatatlan.

rhamus   2015. 07. 24.

Egy tökéletes alkotás, a hideg ráz még mindig. Fergeteges film, oda vagyok érte! Magával ragadó alkotás, ha az ember egyszer látja, nem tud vele betelni.

Forest Whitaker számára ez a film sok más díj mellett a legjobb férfi színész Oscar-díját is meghozta.

(Berto49)

A pornófilm, amit Amin bedrogozva néz, a Mély torok.

(mrarizona)

A The Times újságíróját alakító egy orvos, aki az ugandai Kampalában él és dolgozik.

(kázsé)

Az "utolsó skót király" Idi Amin Dada beceneve volt, amit saját magának adott.

(kázsé)

A rendező szerint mikor meglátogatták a kisebb falvakat, a helyiek azt hitték, a valódi Idi Amin Dadát látják szónokolni.