Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
40
Képek
9
Videók
 
rainman   2020. 07. 05.

legújabb vélemény

Az ilyen jellegű filmek többnyire lassú folyásúak, kimértek, közepesen szórakoztatóak csak. A történet, a cselekmény adja el magát. Nincsenek kiemelkedő alakítások, nincsenek bizsergést keltő pillanatok. Ezúttal sincs másként. Kapunk egy lassú oknyomozó drámát, egy egészen hihetetlen történettel! Látni kell az ilyen filmeket, ismerni kell ezeket az életből vett sztorikat, hogy okoljunk belőlük!

 
L.Regina   2020. 02. 26.

a nap véleménye

Country roads, take me home

Premier előtti vetítésen láttam a filmet, aminek igazán örültem, ugyanis nagyon vártam már. A Sötét vizeken történetében kicsit hasonlít az Erin Brockovich. filmhez: egy ügyvéd megtesz minden tőle telhetőt, hogy kiálljon a kis emberekért olyan nagy vállalatokkal szemben, amelyek több ezer életet veszélyeztettek, mert vegyszerekkel mérgezték őket. A film stílusa majdhogynem dokumentarista, nem hatásvadász, nem puffogtat közhelyeket. Mégsem válik unalmassá, ugyanis a történetvezetés nagyon jó. A nézőt bevonzza a film, ugyanúgy ki akarjuk deríteni az igazságot, mint Robert Bilott, és ahogy halad előre történet, és derül ki egy újabb borzalmas tény vagy adat, úgy döbbenünk meg vele együtt. A f... több»


 
indingo   2020. 03. 01.

Hihetetlen egy történet, mit meg nem lehet tenni. Emberek százezreinek miként lehet tönkre tenni az életét. Érdekes és elgondolkodtató történet. Helyenként nekem egy picit vontatott volt, másutt éveket ugrottak, ezért "csak" a négy csillag.

 
HETEDIK   2020. 03. 02.

Korrekt film, de a témában néhány jobb és hasonló filmet legyártottak már, szóval különösebb meglepetést nem tartogat.

 
Syracuse   2020. 05. 17.

Több okból is mély nyomokat hagyott bennem a film. Egyrészt, valamiért sikerült elkerülnöm a Teflon (® by DuPont) perrel kapcsolatos legfrissebb információkat (Wikipédia oldalt frissítse már valaki plíz, mert eléggé félretájékoztat). Másrészt ha nem igaz történet lenne, akkor is egy nagyon mély thriller-drámáról beszélhetnénk. Utánaolvastam a történetnek és azt kell mondjam, hogy a lényeget valósághűen adja vissza. A színészek meggyőzőek, különösen Ruffalo zseniális (nem meglepő módon). Nálam így áll össze egy 5 csillagos értékelés.

 
Haynes műve eléri célját, közli velünk, hogy vigyázó szemünket jobb, ha némileg bizalmatlanul a világra vetjük, legfőképp a rendszerre, a kapitalizmusra, mert, ami azt hiszi, túlnőhet az embereken, az előbb utóbb az embert is eltárgyiasítja, és szó szerint elhasználja, mint egy tárgyat. több»
 
Sötét vizeken kritika több»
 
Kétségkívül fontos filmről van szó, amely a második felére és a fináléra kel életre igazán, amikor pedig lepereg a stáblista, mi is elgondolkodunk, ha nem is az életünkön, de azon biztosan, hogy milyen berendezési tárgyakkal vesszük körül magunkat. És ez sem kis eredmény. több»

A film összbevétele 21 570 073 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 413 625 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 644 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmszereplők között két Oscar-díjas, Tim Robbins és Anne Hathaway, és két Oscar-jelölt, Mare Winningham és Mark Ruffalo is van.

(Thibo84)
 

Néhány perccel a mezőgazdasági termelők és Billott közötti első találkozó után ő és kollégái elsétálnak a híres Cincinnati szobor, a The Genius of Water mellett, amely a város szimbóluma.

(Thibo84)
 

Rob Bilott fia, Ted Bilott a művészeti osztályon dolgozott gyakornokként a filmen.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.