Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Sötét vizeken (2019)

Dark Waters
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
40
Képek
5
Videók
 
sptt   2021. 03. 17.

legújabb vélemény

0

Érdekes és fontos téma, jó színészek, jó alakítások, ugyanakkor erősen kiszámítható és sablonos vonalvezetés. Mindenképpen ajánlom, mert nem egy szuperhős mozi nyolcadik része, és örüljünk ennek, de voltak és lesznek ennél jobb filmek is. 7/10

 
L.Regina   2020. 02. 26.

a nap véleménye

0
Country roads, take me home

Premier előtti vetítésen láttam a filmet, aminek igazán örültem, ugyanis nagyon vártam már. A Sötét vizeken történetében kicsit hasonlít az Erin Brockovich. filmhez: egy ügyvéd megtesz minden tőle telhetőt, hogy kiálljon a kis emberekért olyan nagy v... teljes kritika»


 
indingo   2020. 03. 01.

0

Hihetetlen egy történet, mit meg nem lehet tenni. Emberek százezreinek miként lehet tönkretenni az életét. Érdekes és elgondolkodtató történet. Helyenként nekem egy picit vontatott volt, másutt éveket ugrottak, ezért "csak" a négy csillag.

 
7ETEDIK   2020. 03. 02.

0

Korrekt film, de a témában néhány jobb és hasonló filmet legyártottak már, szóval különösebb meglepetést nem tartogat.

 
rainman   2020. 07. 05.

1

Az ilyen jellegű filmek többnyire lassú folyásúak, kimértek, közepesen szórakoztatók csak. A történet, a cselekmény adja el magát. Nincsenek kiemelkedő alakítások, nincsenek bizsergést keltő pillanatok. Ezúttal sincs másként. Kapunk egy lassú oknyomo... több»

 
jfruzsi97   2020. 10. 13.

1

Érdekes történet, és szomorú egyben, mikre képesek az emberek. Ez sajnos a való világ. A filmben sem lett happy end, ahogyan a valóságban sem lenne.

 
elekm90   2020. 04. 19.

0

Korrekt kis thriller egy ügyvéd szélmalomharcáról egy óriásvállalattal szemben. Tetszett a stílusa, kellően komor volt a hangulata, és anélkül is ütött, hogy túlzottan hatásvadász lett volna.

Galéria (40)

Videók (5)

A film összbevétele 21 904 286 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 413 625 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 644 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmszereplők között két Oscar-díjas, Tim Robbins és Anne Hathaway, és két Oscar-jelölt, Mare Winningham és Mark Ruffalo is van.

(Thibo84)
 

Néhány perccel a mezőgazdasági termelők és Billott közötti első találkozó után ő és kollégái elsétálnak a híres Cincinnati szobor, a The Genius of Water mellett, amely a város szimbóluma.

(Thibo84)
 

Rob Bilott fia, Ted Bilott a művészeti osztályon dolgozott gyakornokként a filmen.

(Thibo84)
 

A film produkciós neve "Száraz futás" volt.

(Thibo84)
 

A Sötét vizeken a Foxcatcher után Mark Ruffalo második olyan filmje, melyben központi szerepet játszik a DuPont-család.

(hp )
 

Mark Ruffalo és Tim Robbins a 2012-es Vágyak szerelmesei után ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp )
 

A Sötét vizeken valós eseményeket dolgoz fel. A történet alapjául Nathaniel Rich a The New York Times-ban megjelent 2016-os "Az ügyvéd, aki DuPont legrosszabb rémálma lett" című cikke szolgált. A történetet Mariah Blake is papírra vetette, akiknek 2015-ös "Üdvözünk a gyönyörű Parkersburgben, Nyugat-Virginiában" című cikke a National Magazine Award döntőse volt, de Sharon Lerner is foglalkozott az üggyel a The Intercept hasábjain a "Rossz kémia" című cikksorozatában. A film központi szereplője, Robert Bilott "Leleplezés" címmel jelentette meg az önéletrajzát, melyben részletesen beszámol a DuPont elleni két évtizedes jogi harcáról.

(hp )
 

2018. szeptember 21-én jelentették be hivatalosan, hogy Todd Haynes rendezi a Matthew Michael Carnahan forgatókönyvén alapuló Sötét vizeken-t (Dark Waters), ekkor azonban még Dry Run címen futott a produkció.

(hp )
 

A film forgatása 2019. január 14-én kezdődött meg Cincinnnatiben, Ohio államban.

(hp )
 

A Sötét vizeken kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 129 szemlézett cikket követően 91 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 
Haynes műve eléri célját, közli velünk, hogy vigyázó szemünket jobb, ha némileg bizalmatlanul a világra vetjük, legfőképp a rendszerre, a kapitalizmusra, mert, ami azt hiszi, túlnőhet az embereken, az előbb utóbb az embert is eltárgyiasítja, és szó szerint elhasználja, mint egy tárgyat. több»
 
Kétségkívül fontos filmről van szó, amely a második felére és a fináléra kel életre igazán, amikor pedig lepereg a stáblista, mi is elgondolkodunk, ha nem is az életünkön, de azon biztosan, hogy milyen berendezési tárgyakkal vesszük körül magunkat. És ez sem kis eredmény. több»
 
Míg például az Erin Brockovich-Zűrös természet Oscar-díjat hozott Julia Robertsnek, addig Mark Ruffalo által életre keltett ügyvéd figurája sajnos elkerülte az Akadémia figyelmét. Pedig egy jelölést megérdemelt volna Ruffalo emlékezetes alakítása. több»