Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
10
Vélemények
30
Képek
9
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Caravaggio1978   2020. 03. 18.

legújabb vélemény

És ez sem elég

Jó történet,az a baj hogy teljesen átjön a történet a napjainkba.Mindenkinél ott a konyhában a teflon,egyes ruhákban stb stb.Hiába minden ugyanúgy van használva minden,lehetne sorolni napestig,mivel mérgezik legálisan az embereket. Az a baj az embereknek semmi nem nyitja fel a szemét.

 
L.Regina   2020. 02. 26.

a nap véleménye

Country roads, take me home

Premier előtti vetítésen láttam a filmet, aminek igazán örültem, ugyanis nagyon vártam már. A Sötét vizeken történetében kicsit hasonlít az Erin Brockovich. filmhez: egy ügyvéd megtesz minden tőle telhetőt, hogy kiálljon a kis emberekért olyan nagy vállalatokkal szemben, amelyek több ezer életet veszélyeztettek, mert vegyszerekkel mérgezték őket. A film stílusa majdhogynem dokumentarista, nem hatásvadász, nem puffogtat közhelyeket. Mégsem válik unalmassá, ugyanis a történetvezetés nagyon jó. A nézőt bevonzza a film, ugyanúgy ki akarjuk deríteni az igazságot, mint Robert Bilott, és ahogy halad előre történet, és derül ki egy újabb borzalmas tény vagy adat, úgy döbbenünk meg vele együtt. A f... több»


 
indingo   2020. 03. 01.

Hihetetlen egy történet, mit meg nem lehet tenni. Emberek százezreinek miként lehet tönkre tenni az életét. Érdekes és elgondolkodtató történet. Helyenként nekem egy picit vontatott volt, másutt éveket ugrottak, ezért "csak" a négy csillag.

 
HETEDIK   2020. 03. 02.

Korrekt film, de a témában néhány jobb és hasonló filmet legyártottak már, szóval különösebb meglepetést nem tartogat.

 
Ákos Varga   2020. 03. 01.

Árral szemben

Todd Haynes jogi drámája egy önmagán jócskán túlmutató ügy részleteinek boncolgatásával hívja fel a figyelmet a hatalmasra duzzadt, törvény felett álló nagyvállalatok jelenségére, emellett pedig a gigakonszernek ellen kifulladásig harcoló kisember sziszifuszi küzdelmét is hatásosan mutatja be. A Sötét vizeken megtörtént eseményeket dolgoz fel: a DuPont nevű amerikai nagyvállalat egyes telephelyei éveken keresztül mérgezték amerikai kisvárosok ivóvizet, mivel az ipari termelésből hátramaradt káros anyagokat mindenféle kezelés és szabályozás nélkül engedték a folyóba. Haynes kronológiai sorrendben tárja fel a jogi és környezetvédelmi szempontból is fontos, rendkívül komplex és bonyolult ügy ré... több»

Bill Camp
Mark Ruffalo
Bill Camp
Tim Robbins
Mark Ruffalo
Victor Garber
Tim Robbins
Mark Ruffalo
Anne Hathaway
Mark Ruffalo
Bill Pullman
Tim Robbins
Mark Ruffalo
 
Haynes műve eléri célját, közli velünk, hogy vigyázó szemünket jobb, ha némileg bizalmatlanul a világra vetjük, legfőképp a rendszerre, a kapitalizmusra, mert, ami azt hiszi, túlnőhet az embereken, az előbb utóbb az embert is eltárgyiasítja, és szó szerint elhasználja, mint egy tárgyat. több»
 
Sötét vizeken kritika több»
 
Kétségkívül fontos filmről van szó, amely a második felére és a fináléra kel életre igazán, amikor pedig lepereg a stáblista, mi is elgondolkodunk, ha nem is az életünkön, de azon biztosan, hogy milyen berendezési tárgyakkal vesszük körül magunkat. És ez sem kis eredmény. több»

A film összbevétele 21 440 704 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 413 625 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 644 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sötét vizeken a Foxcatcher után Mark Ruffalo második olyan filmje, melyben központi szerepet játszik a DuPont-család.

(hp)
 

Mark Ruffalo és Tim Robbins a 2012-es Vágyak szerelmesei után ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp)
 

A Sötét vizeken valós eseményeket dolgoz fel. A történet alapjául Nathaniel Rich a The New York Times-ban megjelent 2016-os "Az ügyvéd, aki DuPont legrosszabb rémálma lett" című cikke szolgált. A történetet Mariah Blake is papírra vetette, akiknek 2015-ös "Üdvözünk a gyönyörű Parkersburgben, Nyugat-Virginiában" című cikke a National Magazine Award döntőse volt, de Sharon Lerner is foglalkozott az üggyel a The Intercept hasábjain a "Rossz kémia" című cikksorozatában. A film központi szereplője, Robert Bilott "Leleplezés" címmel jelentette meg az önéletrajzát, melyben részletesen beszámol a DuPont elleni két évtizedes jogi harcáról.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.