Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
65

A stanfordi börtönkísérlet (2015)

The Stanford Prison Experiment
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
5
Képek
10
Videók
 
HercegPeter   2017. 03. 06.

legújabb vélemény

Nagyon érdekes és elgondolkodtató film. Bemutatja, hogy mire képesek az emberek, ha hatalmat kapnak és hogy mennyi megaláztatást tűrnek el még akkor is, ha ez csak egy kísérlet. A színészi játék egész hiteles. Az ember gyorsan elfelejtheti, hogy ez nem a valóság. Érdekes látni, hogy milyen tekintélyt szereztek az őrök még anélkül is, hogy fizikailag bántanák a rabokat. Én nem láttam a többi feldolgozást, ezért nem is tudom összehasonlítani őket, de ezt bátran ajánlom azoknak, akik szeretik az elgondolkodtató filmeket.

 
MMcFly2015   2016. 08. 04.

Annyi a gond, hogy már sokszor dolgoztak fel filmet ezzel a témával, így egyáltalán nem tudott újat mutatni. Az unalmasabb jelenetek ellenére, mellette szól, hogy ez tényleg az 1971-es környezetbe mutatja be a sztorit, és vélhetően nincsenek benne plusz jelenetek, ez tényleg így történt. Valós események alapján készült, ez a film reálisabb, dokumentumszerűbb, de aki inkább egy izgalmasabb thrillert szeretne látni a témából, annak inkább ajánlom a 2001-es német, vagy a 2010-es amerikai Kísérlet c. filmet.


 
Sniper   2015. 08. 21.

A színészek játéka igazán erős, a kameramozgás hozta azt a félelemkeltő hatást, melyet szeretett volna. Az alkotás készítői remekül elevenítették fel Zimbardo professzor kísérletét, hogy miféle idegen és ijesztő lénnyé képes válni az ember, ha bezárják és korlátozzák. Remek film, érdemes megnézni!

 
Gwen   2015. 04. 02.

A film remek alkalmat adott a történet központi mondanivalójának átbeszélésére, mivel számos kérdést hív életre a nézőben. Olyan erős hatással van az emberre, hogy nem tudsz szó nélkül elmenni mellette. Remek alkotás!

 
spikeZ   2015. 03. 17.

Alvarez filmje akár egy jó thrillernek is elment volna, ha nem tudnánk, hogy az események valósak és hogy a történet végkimenetele is pontosan úgy esett meg, ahogy a vásznon láttuk. Pedig egy kis módosítással igazán hideglelős rettenetet lehetett volna kihozni a sztoriból. Nesze neked Zimbardo!

A film összbevétele 663 114 dollár volt (imdb.com).

 

Thomas Mann és Matt Bennett a film forgatása után nemsokkal együtt játszottak az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című filmben is. A két film forgatása között csupán néhány hét telt el.

(ps)
 

Néhány jelenetben egy fa ajtó látható, amin halványan egy Z betű olvasható. Ez Dr. Zimbardo monogramja lenne.

(ps)
 

Ez a harmadik film, amelyik Dr. Zimbardo kísérlete ihletett. Korábban A kísérlet, és A kísérlet dolgozták fel ezt a kísérletet.

(ps)
 

A forgatás 21 napig tartott.

(ps)
 

A filmet Dr. Zimbardo hírhedt kísérlete ihlette, ami a film címével azonos néven futott.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.