Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

A Pentagon titkai (2017)

The Post
Filmadatlap
 
29
Szereplők
24
Vélemények
45
Képek
6
Videók
 
rainman   2020. 11. 05.

legújabb vélemény

1
Politikai dráma

Nagy mesélő Spielberg, a legnagyobb rendezők egyike. De igazán termékeny és sikeres korszaka a 80-as, 90-es években volt. Ha manapság már nem is annyira termékeny és grandiózus, még mindig meg tud lepni egy-egy filmjével. Ez a meglepetés ezúttal elma... teljes kritika»

 
HETEDIK   2018. 12. 16.

2

Spielberg a Világok harca óta elfelejtett jó filmeket csinálni. Fél óráig néztem, de annyira unalmas és semmit mondó volt, hogy kikapcsoltam. Most komolyan, valakinek az okoz örömet, hogy azt nézi, hogy dolgozik egy amerikai szerkesztőség? Sztori gya... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 15.

1
Sajtószabadság kontra hatalom

Számomra mindig izgalmasak azok a filmek, amelyek a média világát mutatják be. Amerikában pedig (mint általában minden) ez is sokkal grandiózusabbnak tűnik, én meg mindig csak tátom a számat, hogy milyen élmény lehet egy ekkora szerkesztőségben dolgo... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Nagyon érdekes és magával ragadó egyszerre, de több dologgal nem értek benne egyet, olyan nézetekkel, melyek meghatározhatják egy egész nemzet fejlődését.

 
Berto49   2018. 04. 29.

0

Ezúttal nem volt sikeres az Oscarra való „gyúrás”, hiszen még csak jelölésre sem került sor. Pedig két nagyágyú is be lett vetve, ők hozták is a szokásos formájukat. de a történet, amely arról szól, hogy megjelentessünk-e egy cikket vagy sem, az nagy... több»

 
alexxx   2018. 02. 24.

0

Steven Spielbergtől nem számítok csalódásra, és A Pentagon titkai is nagyon rendben van, különösen két ekkora színészóriással a főszerepben. Szinte biztos, hogy egyiküknek sem ez a legjobbja, de még mindig magasan az átlag fölé emelkedik, szóval nyugodt szívvel ajánlom. Az én figyelmemet maradéktalanul lekötötte.

 
diumiu   2020. 02. 23.

0

Nagyon szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, ezzel a filmmel teljesen véletlenül találkoztam. A sztori nagyon izgalmas, a szereplők nagyon jól ki lettek választva de nekem egy picit vontatott volt a sztori, nagyon lassan haladt a végkifejlet felé.

Galéria (45)

Tom Hanks
Meryl Streep
Bob Odenkirk
Meryl Streep
Tom Hanks
Tom Hanks
Bob Odenkirk
Meryl Streep
Tom Hanks
Tom Hanks
Bob Odenkirk
Alison Brie
Meryl Streep
Tom Hanks
Bob Odenkirk
Jesse Plemons
Steven Spielberg
Matthew Rhys
Tom Hanks
Carrie Coon
Matthew Rhys
Janusz Kaminski
Tom Hanks
Meryl Streep
Tom Hanks
Steven Spielberg
Steven Spielberg
Tom Hanks
Meryl Streep
Bob Odenkirk
Matthew Rhys
Tom Hanks
Sarah Paulson
Meryl Streep
Tom Hanks
Tom Hanks
Meryl Streep
Steven Spielberg
Meryl Streep

Videók (6)

A film összbevétele 179 769 457 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 59 452 975 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 208 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Daniel Ellsberg 2006-ban megosztott alternatív Nobel-díjat kapott azért, mert személyes kockázatot vállalva nyilvánosságra hozta a Pentagon-iratokat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Pentagon-iratok eredeti címe "Az Egyesült Államok és Vietnam kapcsolatai, 1945-1967" volt. A tanulmány 47 kötetes volt, amelyen 36 elemző, történész és szakértő dolgozott. A dokumentum 4000 oldalt tett ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A National Board of Review of Motion megválasztotta A Pentagon titkait az év filmjének az angolszász nyelvterületeken.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Donald Trump állítólag felkereste Steven Spielberget, s kért két másolatot a filmből, amely elnyerte az elnök tetszését. Még az sem zavarta, hogy a két főszereplő Meryl Streep és Tom Hanks több ízben nyíltan kritizálták Trumpot. Streepet egy műsorban egyszer még úgy is sminkelték, hogy Trumpra hasonlítson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az összes olyan jelenetben, melyben Nixon elnök hallható, valódi Fehér házi hangfelvételeket használtak fel.

(hp )
 

A film egyik kulcsjelenetében az eredeti Pentagon-iratok láthatóak, melyeket Daniel Ellsberg biztosított a stáb számára.

(hp )
 

Steven Spielberg mindenképp szerette volna, hogy a film mielőbb a mozikba kerüljön, mivel A Pentagon titkainak cselekménye erős párhuzamot mutat az Államokban egyre inkább terjedő álhírek jelenségével. Merly Streep elmondása szerint a forgatás 2017. május 27-én kezdődött meg, és júliusban ért véget, melyet követően Steven Spielberg elképesztő iramban, mindössze két hét alatt vágta meg a filmet. A kész forgatókönyv és a produkció premierje között mindössze 9 hónap telt el.

(hp )
 

Tom Hanks a való életben is ismerte a film két főszereplőjét ihlető személyt. Személyesen is találkozott az általa alakított Ben Bradlee-vel és Kay Grahammel (őt alakítja Meryl Streep) egy nappal a nő halála előtt.

(hp )
 

A film cselekménye gyakorlatilag ott ér véget, ahol az 1976-os Az elnök emberei kezdődik.

(hp )
 

Ezzel a filmmel hozta be Tom Hanks Harrison Fordot, aki szintén öt alkalommal dolgozott együtt Steven Spielberg rendezővel.

(hp )
 
A Pentagon titkai-t igazából azoknak tudnám ajánlani akik, szeretnék látni a Spotlight könyedebb verzióját, továbbá akiknek nincs politika túltengésük, valamint akik szeretik a közepesen unalmas történelem órákat. 50/100 több»
 
Persze közel sem hibátlan a film A Pentagon titkai, de ezek tudjuk be kötelező elemeknek, a zsáner részeinek. A folyton dohányzó, kávézó újságírók, a mindent kihúzó szerkesztő, a teherautóból kidobált friss újságok kilssések ugyan, de ne zavaróak. Cserébe kapunk remek színészeket, retró hangulatot, ma is érvényes mondanivalót, Streep-et, Hanks-t, Spielberg-et, most őszintén, kell ennél több? 7,5/10 több»
 
Számomra Steven Spielberg akkor van elemében, és akkor élvezhető igazán, amikor popcornmozit gyárt. A Kémek hídja azonban minden kétséget kizárólag bizonyította, hogy nem kell neki Ryan közlegény megmentése-szintű vérfürdő egy vérkomoly történet sikeres és szórakoztató filmre viteléhez. Ezért is vártam kíváncsian a rettentő gyorsan tető alá hozott A Pentagon titkait. 70/100 több»