Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

A Pentagon titkai (2017)

The Post
Filmadatlap
 
29
Szereplők
26
Vélemények
45
Képek
6
Videók

Galéria (45)

Tom Hanks
Meryl Streep
Bob Odenkirk
Meryl Streep
Tom Hanks
Tom Hanks
Bob Odenkirk
Meryl Streep
Tom Hanks
Tom Hanks
Bob Odenkirk
Alison Brie
Meryl Streep
Tom Hanks
Bob Odenkirk
Jesse Plemons
Steven Spielberg
Matthew Rhys
Tom Hanks
Carrie Coon
Matthew Rhys
Janusz Kaminski
Tom Hanks
Meryl Streep
Tom Hanks
Steven Spielberg
Steven Spielberg
Tom Hanks
Meryl Streep
Bob Odenkirk
Matthew Rhys
Tom Hanks
Sarah Paulson
Meryl Streep
Tom Hanks
Tom Hanks
Meryl Streep
Steven Spielberg
Meryl Streep

Videók (6)

 
MoviesChris   2022. 03. 05.

legújabb vélemény

0

Impozáns szereplogardaval és rendezővel ellátott projekt. Komoly történetet dolgoz fel. Így mondhatni, illő volt ilyen színészeket szerződtetni a filmhez. Másfelől viszont úgy érzi az ember, könnyű ujjgyakorlat ezeknek az embereknek eljatszani ezeket... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 15.

2
Sajtószabadság kontra hatalom

Számomra mindig izgalmasak azok a filmek, amelyek a média világát mutatják be. Amerikában pedig (mint általában minden) ez is sokkal grandiózusabbnak tűnik, én meg mindig csak tátom a számat, hogy milyen élmény lehet egy ekkora szerkesztőségben dolgo... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2018. 12. 16.

2

Spielberg a Világok harca óta elfelejtett jó filmeket csinálni. Fél óráig néztem, de annyira unalmas és semmit mondó volt, hogy kikapcsoltam. Most komolyan, valakinek az okoz örömet, hogy azt nézi, hogy dolgozik egy amerikai szerkesztőség? Sztori gya... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Nagyon érdekes és magával ragadó egyszerre, de több dologgal nem értek benne egyet, olyan nézetekkel, melyek meghatározhatják egy egész nemzet fejlődését.

 
Berto49   2018. 04. 29.

0

Ezúttal nem volt sikeres az Oscarra való „gyúrás”, hiszen még csak jelölésre sem került sor. Pedig két nagyágyú is be lett vetve, ők hozták is a szokásos formájukat. de a történet, amely arról szól, hogy megjelentessünk-e egy cikket vagy sem, az nagy... több»

 
alexxx   2018. 02. 24.

0

Steven Spielbergtől nem számítok csalódásra, és A Pentagon titkai is nagyon rendben van, különösen két ekkora színészóriással a főszerepben. Szinte biztos, hogy egyiküknek sem ez a legjobbja, de még mindig magasan az átlag fölé emelkedik, szóval nyugodt szívvel ajánlom. Az én figyelmemet maradéktalanul lekötötte.

 
Klauka89   2022. 01. 05.

0

Nagy reményekkel ültem le megnézni ezt a filmet, vártam tőle valami áttörőt, a minőséget Meryl Streep és Tom Hanks garantálják. Ők nem is okoztak csalódást, azonban a film összességében nagyon gyenge lett. Ellaposodott, száraz volt, unalmas és hosszú. Élvezhetetlen.

A film összbevétele 179 769 457 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 59 452 975 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 208 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Daniel Ellsberg 2006-ban megosztott alternatív Nobel-díjat kapott azért, mert személyes kockázatot vállalva nyilvánosságra hozta a Pentagon-iratokat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Pentagon-iratok eredeti címe "Az Egyesült Államok és Vietnam kapcsolatai, 1945-1967" volt. A tanulmány 47 kötetes volt, amelyen 36 elemző, történész és szakértő dolgozott. A dokumentum 4000 oldalt tett ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A National Board of Review of Motion megválasztotta A Pentagon titkait az év filmjének az angolszász nyelvterületeken.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Donald Trump állítólag felkereste Steven Spielberget, s kért két másolatot a filmből, amely elnyerte az elnök tetszését. Még az sem zavarta, hogy a két főszereplő Meryl Streep és Tom Hanks több ízben nyíltan kritizálták Trumpot. Streepet egy műsorban egyszer még úgy is sminkelték, hogy Trumpra hasonlítson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az összes olyan jelenetben, melyben Nixon elnök hallható, valódi Fehér házi hangfelvételeket használtak fel.

(hp)
 
A Pentagon titkai a The Washington Post és a The New York Times közös küzdelmét mutatja be a sajtószabadságért a kormányzattal szemben a hetvenes évek elejéről, avagy Steven Spielberg különvéleménye a demokratikus alapjogokról. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
Persze közel sem hibátlan a film A Pentagon titkai, de ezek tudjuk be kötelező elemeknek, a zsáner részeinek. A folyton dohányzó, kávézó újságírók, a mindent kihúzó szerkesztő, a teherautóból kidobált friss újságok kilssések ugyan, de ne zavaróak. Cserébe kapunk remek színészeket, retró hangulatot, ma is érvényes mondanivalót, Streep-et, Hanks-t, Spielberg-et, most őszintén, kell ennél több? 7,5/10 több»
 
Steven Spielberg új filmjéhez minden adott volt, hogy tökéletes legyen, mégis hiányérzetet kelt nézőiben. Ennek ellenére okkal szerepel a legjobb film Oscar-szobráért versengő művek között. több»