Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A bennfentes (1999)

The Insider
Filmadatlap
 
32
Szereplők
12
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
harnas1207   2022. 02. 07.

legújabb vélemény

0

2,5 óra tömény unalom. 23 évvel a film elkészülte után sajnos nem tud izgalmat okozni az általa bemutatott és egyébként valóban fontos mondanivaló. Rendkívül vontatott, sok a felesleges szájtépés, egyszerűen elavult ez a mozi. Szeretném objektíven ér... több»

 
De Matt   2021. 08. 31.

0
Izgalmas, pörgős, lényegre törő

Ez egy olyan film, amely után csettint egyet a néző: ez igen! Bár vannak kisebb hibái, a rendező ismét bebizonyította, hogy a műfaj egyik cézárja. Pacino elemében van, Russell Crow kitűnően ábrázolja a sebezhető, de minden bátorságát összeszedő embert, akinek szétszedik az életét. Christopher Plummer – mint mindig – most is presztízséhez méltó módon szerepel. A történet végig izgalmas, és sajnos aktuális mai világunkban, ahol a pénz az úr, és a multik mindenkit megpróbálnak félresöpörni, aki az útjukban áll. Ember- és társadalomábrázolás magas fokon, megalkuvás nélkül.

 
Laci000   2015. 06. 03.

0

Úgy gondoltam, hogy ez rossz film nem lehet, már a szereplők miatt sem... De sajnos az. Al Pacino kissé túljátssza a szerepét, Russel Crowe, a kissé zakkant figurát rutinból hozza. Olyan is lett ez az egész, túl van magyarázva a sztori és el van az egész húzva...

 
Henczi   2015. 05. 06.

0

mindenkori, aktualis társadalmi problémát fogalmaz meg a film. Elgondolkodtato, érdekes sztori meggyőző színészi alakítással. Érdemes megnézni, igényes komoly film .

 
Zzssuuzzssii   2016. 09. 22.

0

Láttam egy-két jobb filmet Al Pacinotól de ez sem rossz. Szórakoztató és lekötött a film. Izgalmas, érdekes, kategóriájában a jobbak közé sorolnám a filmet.

 
Siriusalias   2015. 10. 07.

0

Ha valaki megnézi a szereposztást, már gondolhatja hogy minőségi filmet adnak ki a kezükből, de sajnos ez még sosem garancia. Ezúttal viszont igen! Minden színész jól hozza a ráosztott figurát, főleg Russel Crowe. De Al Pacino, és Christopher Plummer... több»

 
Bekmeli   2015. 07. 06.

0

Érdekes témájú film, komoly, megfogó, magával ragadó. Al Pacino karakteréhez illik a karakter, amit játszik, meggyőzően hitelesen alakít. Izgalmas, időtálló film, akár többszörre megnézve is szórakoztat.

A film összbevétele 60 289 912 dollár volt (imdb.com).

 

A film munkacíme az izraeli forgatás alatt „Az emberek embere” volt.

(SódóGA)
 

Az egyik Bergman irodájában játszódó jelenetben Mike Wallace azt mondja Lowell Bergmannak: „nem tervezem az egész életemet a Nemzeti Közszolgálati Rádió vadonjában leélni.” A valóságban Bergman 1998-ban valamivel a Wigand-eset után elhagyta a CBS-t, hogy a köztévének dolgozzon.

(SódóGA)
 

A valódi tárgyalás a filmben látható tárgyalóteremben zajlott Jackson megyében, Mississippi államban.

(SódóGA)
 

A valós Jeffrey Wigandnak két feltétele volt a film készítői felé: a lányai nevét változtassák meg, és senki ne dohányozzon a filmben. Utóbbi kérését háromszor megszegték.

(SódóGA)
 

Russell Crowe az iskolai jelenet forgatása során megtréfálta a fiatalabb színészeket, amikor elkezdett üvöltözni és tépni a haját. A természetesnek tűnő ősz paróka többeket becsapott, és egészen addig ijedtség ült ki az arcukra, amíg a stáb és Crowe el nem nevette magát.

(SódóGA)