Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
92%

Nagymenők (1990)

Goodfellas
Filmadatlap
 
27
Szereplők
61
Vélemények
60
Képek
1
Videók

Galéria (60)

Videók (1)

 
moviemafia   2021. 03. 26.

legújabb vélemény

2
A vérbeli maffiafilm

Ezzel a mára már ikonikussá vált gengszterfilmmel bepillantást nyerhetünk a klasszikus szervezett bűnözés világába, mindezt olyan lehengerlő hangulatban adja át, hogy az ember teljesen beleéli magát Henry alvilági életútjába. Ha már Henrynél tartunk, meg kell említeni azt fergeteges színészi játékot, amit közel az összes szereplő kiválóan alakított. A Nagymenőkben minden megvan, ami egy vérbeli, körítések nélküli maffiafilmhez szükségeltetik.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Eszméletlenül tökéletes film, szórakoztató, izgalmas és elbűvölő tud lenni. A színészek egytől egyig kiváló választások voltak az adott karakterekhez így még hihetőbbé téve a sztorit.

 
Diesel   2018. 03. 18.

1

Igazi klasszikus. Martin Scorsese egy igaz történetet dolgoz fel a filmben. Lényegében tökéletes rálátást nyerünk az 1960-as években tevékenykedő masszív gengszterek, nagymenők világára. A film páratlan módon mutatja be a csillogásból a bukásig veze... több»

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

0

Martin Scorssese mindig alkot valami jót ez a film is az ő kiválóságának gyümölcse. A maffiaélet a svindlik már a védjegyévé váltak és ez a film is pont ennek a témának adózik. Jó, humoros, és hosszú. Ennek ellenére nagyon mulattató. Mint egy jó mark... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Scorsese filmjeire mindig oda kell figyelni. Így van ez a Nagymenőkkel is. Liotta és De Niro hozza a rá szabott szerepet, de néha kissé vontatottnak tűnik nekem. Alapjában véve nem rossz, de vannak sokkal jobban sikerült alkotások is ebben a témakörben.

 
MP170506   2018. 12. 10.

0

Újból egy túlértékelt film, azért mert valami régi és nagy nevek vannak benne, még nem kell rögtön az 5 csillagokat dobálni neki. Az egész történet felszínesen van ábrázolva: hol van az izgalom, a csattanó?! Sehol semmi unalmas film. Egyedül a karakt... több»

 
Norbert93   2018. 07. 20.

0

Igazi klasszikus. Tökéletes és hibátlan film. A gengszterfilmek világában talán csak a Keresztapa filmeket tudnám elé sorolni. Úgy zseniális, ahogy van.

A film összbevétele 46 879 633 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenő "Gambino" néven ismert olasz–amerikai maffiózó banda a mai napig aktív, jelenleg Domenico "Italian Dom" Cefalú vezetésével.

(Somogyi Zsófi)
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főbb színészek közül Ray Liotta kiválasztása volt a legnehezebb. Irwin Winkler, a film producere sokáig egy ismertebb nevet (pl. Tom Cruise vagy Sean Penn) akart Henry Hill szerepére, ám Scorsese végig kitartott Liotta mellett, s végül ő lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Nagymenők 5 BAFTA-díjat nyert el: legjobb adaptált forgatókönyv (Nicholas Pileggi, Martin Scorsese), legjobb film (Irwin Winkler, Martin Scorsese), legjobb jelmeztervezés (Richard Bruno), legjobb rendező (Martin Scorsese), legjobb vágás (Thelma Schoonmaker). További két kategóriában jelölve volt: legjobb férfi főszereplő (Robert De Niro), legjobb operatőr (Michael Ballhaus).

(Bogi87)