Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
92%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
60
Vélemények
60
Képek
1
Videók
 
arvaiviki   2020. 04. 27.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film, jó színészekkel...

 
Diesel   2018. 03. 18.

1

Igazi klasszikus. Martin Scorsese egy igaz történetet dolgoz fel a filmben. Lényegében tökéletes rálátást nyerünk az 1960-as években tevékenykedő masszív gengszterek, nagymenők világára. A film páratlan módon mutatja be a csillogásból a bukásig veze... több»


 
Deku   2017. 07. 08.

0

Eszméletlenül tökéletes film, szórakoztató, izgalmas és elbűvölő tud lenni. A színészek egytől egyig kiváló választások voltak az adott karakterekhez így még hihetőbbé téve a sztorit.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

0

Martin Scorssese mindig alkot valami jót ez a film is az ő kiválóságának gyümölcse. A maffiaélet a svindlik már a védjegyévé váltak és ez a film is pont ennek a témának adózik. Jó, humoros, és hosszú. Ennek ellenére nagyon mulattató. Mint egy jó mark... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Scorsese filmjeire mindig oda kell figyelni....Így nan ez a Nagymenők-kel is. Liotta,és De Niro hozza a rá szabott szerepet, de néha kissé vontatottnak tűnik nekem. Alapjában véve nem rossz, de vannak sokkal jobban sikerült alkotások is ebben a témakörben!

 
MP170506   2018. 12. 10.

0

Újból egy túlértékelt film, azért mert valami régi és nagy nevek vannak benne, még nem kell rögtön az 5 csillagokat dobálni neki. Az egész történet felszínesen van ábrázolva: hol van az izgalom, a csattanó?! Sehol semmi unalmas film. Egyedül a karakt... több»

 
Dodi   2015. 06. 17.

0

Nagyon jó film, érdekes, izgalmas sztorival és zseniális színészekkel, Ray Liotta előtt le a kalappal, kiváló játékot mutatott be!

Galéria (60)

Videók (1)

A film összbevétele 46 879 633 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenő "Gambino" néven ismert olasz–amerikai maffiózó banda a mai napig aktív, jelenleg Domenico "Italian Dom" Cefalú vezetésével.

(Somogyi Zsófi)
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főbb színészek közül Ray Liotta kiválasztása volt a legnehezebb. Irwin Winkler, a film producere sokáig egy ismertebb nevet (pl. Tom Cruise vagy Sean Penn) akart Henry Hill szerepére, ám Scorsese végig kitartott Liotta mellett, s végül ő lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Nagymenők 5 BAFTA-díjat nyert el: legjobb adaptált forgatókönyv (Nicholas Pileggi, Martin Scorsese), legjobb film (Irwin Winkler, Martin Scorsese), legjobb jelmeztervezés (Richard Bruno), legjobb rendező (Martin Scorsese), legjobb vágás (Thelma Schoonmaker). További két kategóriában jelölve volt: legjobb férfi főszereplő (Robert De Niro), legjobb operatőr (Michael Ballhaus).

(Bogi87)
 

A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat zsebelt be a film: Ezüst Oroszlán (Martin Scorsese), Bastone Bianco Filmkritika-díj (Martin Scorsese), Közönség-díj (Martin Scorsese).

(Bogi87)
 

Edward McDonald saját magát alakította a filmben.

(Bogi87)
 

A legtöbb "fuck" szó Joe Pesci szájából hangzik el.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 58 kritika alapján 97%-ot kapott, (8,8/10 pont).

(Bogi87)
 

Az IMDb-n a filmtörténet 250 legjobb filmje listán a 18. helyen áll.

(Bogi87)
 
Scorsese nem ítélkezik, pusztán elmesél egy történetet, amely a valóságon alapul, de mégis az emberekről, az ő érzelmeikről, döntéseikről, felemelkedésükről és bukásukról, vagyis magáról az életről szól, és ezért tud ilyen erős hatást gyakorolni a nézőjére még ennyi évvel a bemutató után is.
10/10 több»