Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
28
Szereplők
60
Vélemények
60
Képek
1
Videók
Nagymenők
 
arvaiviki   2020. 04. 27.

legújabb vélemény

Nagyon jó film, jó színészekkel...

 
Diesel   2018. 03. 18.

Igazi klasszikus. Martin Scorsese egy igaz történetet dolgoz fel a filmben. Lényegében tökéletes rálátást nyerünk az 1960-as években tevékenykedő masszív gengszterek, nagymenők világára. A film páratlan módon mutatja be a csillogásból a bukásig vezető utat. A történet nem csapong végig szépen követhető. A színészi játékok közül Henryt (Ray Liotta) emelném ki. Egészen részletesen végig vezeti a film az ő történeti vonalát egészen a kezdetektől. Már a film elején nőt benne a feszültség ezáltal folyamatosan formálódott a jelleme. Mondhatni a film végére uralkodik el rajta a tehetetlenség az érzelmi sok a feszültség amit már nem tud kelőképpen kezelni. Jimmy (Robert De Niro) tökéletesen alakítja a mindig határozott rendíthetetlen, kegyetlen kisfőnököt. A film végig izgalmas, és feszültséggel teli. Ez nem egy tipikus "gengszterfilm" hanem ez maga a gengszterfilm. Részletes szépen kidolgozott jelenetek, hangulatos, szépen átszőtt történet igazából ez egy tökéletes alkotás. Ez az a fajta film amit mindenképpen meg kell nézni mert zseniális alkotás lett.


 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlenül tökéletes film, szórakoztató, izgalmas és elbűvölő tud lenni. A színészek egytől egyig kiváló választások voltak az adott karakterekhez így még hihetőbbé téve a sztorit.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

Martin Scorssese mindig alkot valami jót ez a film is az ő kiválóságának gyümölcse. A maffiaélet a svindlik már a védjegyévé váltak és ez a film is pont ennek a témának adózik. Jó, humoros, és hosszú. Ennek ellenére nagyon mulattató. Mint egy jó marketing film a maffiának, hiszen a rossz dolgok sem úgy lettek feltüntetve, hogy jajj, de mennyire rosszak. :D

 
MP170506   2018. 12. 10.

Újból egy túlértékelt film, azért mert valami régi és nagy nevek vannak benne, még nem kell rögtön az 5 csillagokat dobálni neki. Az egész történet felszínesen van ábrázolva: hol van az izgalom, a csattanó?! Sehol semmi unalmas film. Egyedül a karakterek vannak összerakva, bár az ábrázolásra már nem mondanám, mert az a röpke 35 év meg se látszik rajtuk... Na jó a végén volt egy kis izgalom, de egy ilyen filmtől sokkal többet várnék.

 
Scorsese nem ítélkezik, pusztán elmesél egy történetet, amely a valóságon alapul, de mégis az emberekről, az ő érzelmeikről, döntéseikről, felemelkedésükről és bukásukról, vagyis magáról az életről szól, és ezért tud ilyen erős hatást gyakorolni a nézőjére még ennyi évvel a bemutató után is.
10/10 több»

A film összbevétele 46 879 633 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenő "Gambino" néven ismert olasz–amerikai maffiózó banda a mai napig aktív, jelenleg Domenico "Italian Dom" Cefalú vezetésével.

(Somogyi Zsófi)
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.