Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

Nagymenők (1990)

Goodfellas
Filmadatlap
 
27
Szereplők
63
Vélemények
60
Képek
1
Videók

Galéria (60)

Frank Adonis

Videók (1)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 17.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mit mondjak, ez egy remekmű!

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

1

Scorsese filmjeire mindig oda kell figyelni. Így van ez a Nagymenőkkel is. Liotta és De Niro hozza a rá szabott szerepet, de néha kissé vontatottnak tűnik nekem. Alapjában véve nem rossz, de vannak sokkal jobban sikerült alkotások is ebben a témakörben.

 
Diesel   2018. 03. 18.

1

Igazi klasszikus. Martin Scorsese egy igaz történetet dolgoz fel a filmben. Lényegében tökéletes rálátást nyerünk az 1960-as években tevékenykedő masszív gengszterek, nagymenők világára. A film páratlan módon mutatja be a csillogásból a bukásig veze... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Eszméletlenül tökéletes film, szórakoztató, izgalmas és elbűvölő tud lenni. A színészek egytől egyig kiváló választások voltak az adott karakterekhez így még hihetőbbé téve a sztorit.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

0

Martin Scorssese mindig alkot valami jót ez a film is az ő kiválóságának gyümölcse. A maffiaélet a svindlik már a védjegyévé váltak és ez a film is pont ennek a témának adózik. Jó, humoros, és hosszú. Ennek ellenére nagyon mulattató. Mint egy jó mark... több»

 
stewie_griffin_2005   2021. 08. 29.

2

Nekem valahogy nem jött át úgy a film, persze nem rossz, meg a zenék jók (ahogy a Téglában is), de nem tetszett, hogy túl sokat fókuszált a főszereplő családi életére. Joe Pesci viszont jól játszott.

 
MP170506   2018. 12. 10.

0

Újból egy túlértékelt film, azért mert valami régi és nagy nevek vannak benne, még nem kell rögtön az 5 csillagokat dobálni neki. Az egész történet felszínesen van ábrázolva: hol van az izgalom, a csattanó?! Sehol semmi unalmas film. Egyedül a karakt... több»

A film összbevétele 46 879 633 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenő "Gambino" néven ismert olasz–amerikai maffiózó banda a mai napig aktív, jelenleg Domenico "Italian Dom" Cefalú vezetésével.

(Somogyi Zsófi)
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főbb színészek közül Ray Liotta kiválasztása volt a legnehezebb. Irwin Winkler, a film producere sokáig egy ismertebb nevet (pl. Tom Cruise vagy Sean Penn) akart Henry Hill szerepére, ám Scorsese végig kitartott Liotta mellett, s végül ő lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Nagymenők 5 BAFTA-díjat nyert el: legjobb adaptált forgatókönyv (Nicholas Pileggi, Martin Scorsese), legjobb film (Irwin Winkler, Martin Scorsese), legjobb jelmeztervezés (Richard Bruno), legjobb rendező (Martin Scorsese), legjobb vágás (Thelma Schoonmaker). További két kategóriában jelölve volt: legjobb férfi főszereplő (Robert De Niro), legjobb operatőr (Michael Ballhaus).

(Bogi87)