Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
28
Szereplők
57
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Diesel   2018. 03. 18.

Igazi klasszikus. Martin Scorsese egy igaz történetet dolgoz fel a filmben. Lényegében tökéletes rálátást nyerünk az 1960-as években tevékenykedő masszív gengszterek, nagymenők világára. A film páratlan módon mutatja be a csillogásból a bukásig vezető utat. A történet nem csapong végig szépen követhető. A színészi játékok közül Henryt (Ray Liotta) emelném ki. Egészen részletesen végig vezeti a film az ő történeti vonalát egészen a kezdetektől. Már a film elején nőt benne a feszültség ezáltal folyamatosan formálódott a jelleme. Mondhatni a film végére uralkodik el rajta a tehetetlenség az érzelmi sok a feszültség amit már nem tud kelőképpen kezelni. Jimmy (Robert De Niro) tökéletesen alakítja a mindig határozott rendíthetetlen, kegyetlen kisfőnököt. A film végig izgalmas, és feszültséggel teli. Ez nem egy tipikus "gengszterfilm" hanem ez maga a gengszterfilm. Részletes szépen kidolgozott jelenetek, hangulatos, szépen átszőtt történet igazából ez egy tökéletes alkotás. Ez az a fajta film amit mindenképpen meg kell nézni mert zseniális alkotás lett.

 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlenül tökéletes film, szórakoztató, izgalmas és elbűvölő tud lenni. A színészek egytől egyig kiváló választások voltak az adott karakterekhez így még hihetőbbé téve a sztorit.


 
Snowball   2016. 12. 13.

Eléggé lomha tempója volt a filmnek ami elég durva hátránnyal indít nálam. Szerencsére idővel felveszi a fonalat és egy egész pofás sztorit kupáltak ki a végére így kellemes szájízzel fejeztem be a filmet.

 
mdlg4th   2016. 02. 04.

Rémes alkotás de komolyan. Eleinte azt se tudtam eldönteni, hogy ez most vicc volt-e vagy most mi van. Egy csomó ponton vérzett a történet így ez most nem nyerte el a tetszésemet.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

Martin Scorssese mindig alkot valami jót ez a film is az ő kiválóságának gyümölcse. A maffiaélet a svindlik már a védjegyévé váltak és ez a film is pont ennek a témának adózik. Jó, humoros, és hosszú. Ennek ellenére nagyon mulattató. Mint egy jó marketing film a maffiának, hiszen a rossz dolgok sem úgy lettek feltüntetve, hogy jajj, de mennyire rosszak. :D

Ray Liotta
Robert De Niro
Joe Pesci
Ray Liotta
Ray Liotta
Christopher Serrone
Robert De Niro
Ray Liotta
Ray Liotta
Robert De Niro
Joe Pesci
Paul Sorvino
 
Scorsese nem ítélkezik, pusztán elmesél egy történetet, amely a valóságon alapul, de mégis az emberekről, az ő érzelmeikről, döntéseikről, felemelkedésükről és bukásukról, vagyis magáról az életről szól, és ezért tud ilyen erős hatást gyakorolni a nézőjére még ennyi évvel a bemutató után is.
10/10 több»
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A főbb színészek közül Ray Liotta kiválasztása volt a legnehezebb. Irwin Winkler, a film producere sokáig egy ismertebb nevet (pl. Tom Cruise vagy Sean Penn) akart Henry Hill szerepére, ám Scorsese végig kitartott Liotta mellett, s végül ő lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.