Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
28
Szereplők
59
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Nagymenők
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

zseniális nincs jobb szó rá

 
Diesel   2018. 03. 18.

Igazi klasszikus. Martin Scorsese egy igaz történetet dolgoz fel a filmben. Lényegében tökéletes rálátást nyerünk az 1960-as években tevékenykedő masszív gengszterek, nagymenők világára. A film páratlan módon mutatja be a csillogásból a bukásig vezető utat. A történet nem csapong végig szépen követhető. A színészi játékok közül Henryt (Ray Liotta) emelném ki. Egészen részletesen végig vezeti a film az ő történeti vonalát egészen a kezdetektől. Már a film elején nőt benne a feszültség ezáltal folyamatosan formálódott a jelleme. Mondhatni a film végére uralkodik el rajta a tehetetlenség az érzelmi sok a feszültség amit már nem tud kelőképpen kezelni. Jimmy (Robert De Niro) tökéletesen alakítja a mindig határozott rendíthetetlen, kegyetlen kisfőnököt. A film végig izgalmas, és feszültséggel teli. Ez nem egy tipikus "gengszterfilm" hanem ez maga a gengszterfilm. Részletes szépen kidolgozott jelenetek, hangulatos, szépen átszőtt történet igazából ez egy tökéletes alkotás. Ez az a fajta film amit mindenképpen meg kell nézni mert zseniális alkotás lett.


 
Deku   2017. 07. 08.

Eszméletlenül tökéletes film, szórakoztató, izgalmas és elbűvölő tud lenni. A színészek egytől egyig kiváló választások voltak az adott karakterekhez így még hihetőbbé téve a sztorit.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

Martin Scorssese mindig alkot valami jót ez a film is az ő kiválóságának gyümölcse. A maffiaélet a svindlik már a védjegyévé váltak és ez a film is pont ennek a témának adózik. Jó, humoros, és hosszú. Ennek ellenére nagyon mulattató. Mint egy jó marketing film a maffiának, hiszen a rossz dolgok sem úgy lettek feltüntetve, hogy jajj, de mennyire rosszak. :D

 
MP170506   2018. 12. 10.

Újból egy túlértékelt film, azért mert valami régi és nagy nevek vannak benne, még nem kell rögtön az 5 csillagokat dobálni neki. Az egész történet felszínesen van ábrázolva: hol van az izgalom, a csattanó?! Sehol semmi unalmas film. Egyedül a karakterek vannak összerakva, bár az ábrázolásra már nem mondanám, mert az a röpke 35 év meg se látszik rajtuk... Na jó a végén volt egy kis izgalom, de egy ilyen filmtől sokkal többet várnék.

Ray Liotta
Robert De Niro
Joe Pesci
Ray Liotta
Ray Liotta
Robert De Niro
Ray Liotta
Ray Liotta
Robert De Niro
Joe Pesci
Paul Sorvino
 
Scorsese nem ítélkezik, pusztán elmesél egy történetet, amely a valóságon alapul, de mégis az emberekről, az ő érzelmeikről, döntéseikről, felemelkedésükről és bukásukról, vagyis magáról az életről szól, és ezért tud ilyen erős hatást gyakorolni a nézőjére még ennyi évvel a bemutató után is.
10/10 több»

A film összbevétele 46 836 394 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenő "Gambino" néven ismert olasz–amerikai maffiózó banda a mai napig aktív, jelenleg Domenico "Italian Dom" Cefalú vezetésével.

(Somogyi Zsófi)
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.