Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

A sebhelyesarcú (1983)

Scarface
Filmadatlap
 
29
Szereplők
53
Vélemények
133
Képek
2
Videók
A sebhelyesarcú

Galéria (133)

Al Pacino
Steven Bauer
Al Pacino
Steven Bauer
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino

Videók (2)

 
Reitman   2022. 08. 04.

legújabb vélemény

0

Nagyszerű, gyönyörű (a giccs is esztétikus ebben)! Félelmetes! Nekem nagyon bejött ez a film. Szerintem, Al Pacino legjobb fiatalkori filmje! Nagyon illik hozza a szerep.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Al Pacino miatt néztem végig, aki az egyik kedvenc színészem. Ebben is remekül játszik. Nagyon szeretem a maffiafilmeket, de ez egyáltalán nem jött be. Abszurdnak tartom, hogy annyira buta, sötét alak, mint Tony Montana a maffia világában ilyen sokra... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

De Palma lehozta a kötelezőt, de ebben most nem volt semmi extra. Al Pacino hozza a szerepet, de ő is megreked egy szinten.Nézhető kis film, izgalmas, pörgős, de valahogy nem lépi túl az árnyékát! Nem ájultam most el. Egyszer nézős!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 25.

0

"Mindig az igazat mondom. Akkor is ha hazudok." Egy vérbeli gengszterfilm, az alvilág minden szépségével és csúfságával együtt. Al Pacino miatt nagyon is érdemes megnézni, szerintem minden egyes megnyilvánulása aranyat ér, ennyire hiteles, mocskos sz... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Kár érte mert Al Pacino-tól én jobb filmre számítottam, igazából az ő játéka megfelelő is volt. Erős kételyekkel álltam a filmhez és sajnos be is igazolódott a félelmem nem üti meg a kellő mércét. Biztos jó páran máshogy vélekednek de nekem akkor sem adott olyan élményt.

 
MP170506   2022. 05. 27.

0

Rávettek, hogy megnézzem ezt a filmet. Nem ájultam el. Al Pacino alakítása remek, mint mindig. A történet számomra kicsit túlzás, abszurd. A maffia világában kétlem, hogy helyt tudott volna állni egy ilyen buta ember, mint Tony, de hát film! Egyszer nézhető alkotás.

 
Norbert93   2018. 08. 08.

0

Másik kultikus gengszterfigura megalkotása Al Pacino által. Igazi alvilági tündérmese, amely elmeséli a kubai migráns felemelkedését és bukását, akit az esze, a vadsága és a tökössége az égig emel, s a porrá válik egyenlővé miatta.

A film összbevétele 65 884 703 dollár volt (imdb.com).

 

Al Pacino azt akarta, hogy Glenn Close játssza Elvira szerepét, de a producerek nem tartották elég dögösnek.

(scarface)
 

A filmet 1982. november 22-től 1983. május 6-ig forgatták.

(scarface)
 

A prop lőfegyverek elektronikus szinkronizáló eszközökkel voltak felszerelve, hogy csak akkor égjenek, amikor a kamerafedél nyitva volt.

(scarface)
 

A cím ellenére Tony Montanát csak egyszer hívják "Sebhelyesarcúnak".

(scarface)
 

Miriam Colon, aki Tony édesanyját játssza, csak négy évvel volt idősebb, mint az Al Pacino.

(scarface)