Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
49
Vélemények
133
Képek
2
Videók
A sebhelyesarcú
 
maria   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

0

Al Pacino kivalo szinesz,szeretem a filmjeit. Tobbek kozott ezt is.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Al Pacino miatt néztem végig, aki az egyik kedvenc színészem. Ebben is remekül játszik. Nagyon szeretem a maffiafilmeket, de ez egyáltalán nem jött be. Abszurdnak tartom, hogy annyira buta, sötét alak, mint Tony Montana a maffia világában ilyen sokra... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 25.

0

"Mindig az igazat mondom. Akkor is ha hazudok." Egy vérbeli gengszterfilm, az alvilág minden szépségével és csúfságával együtt. Al Pacino miatt nagyon is érdemes megnézni, szerintem minden egyes megnyilvánulása aranyat ér, ennyire hiteles, mocskos sz... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Kár érte mert Al Pacino-tól én jobb filmre számítottam, igazából az ő játéka megfelelő is volt. Erős kételyekkel álltam a filmhez és sajnos be is igazolódott a félelmem nem üti meg a kellő mércét. Biztos jó páran máshogy vélekednek de nekem akkor sem adott olyan élményt.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

De Palma lehozta a kötelezőt, de ebben most nem volt semmi extra. Al Pacino hozza a szerepet, de ő is megreked egy szinten.Nézhető kis film, izgalmas, pörgős, de valahogy nem lépi túl az árnyékát! Nem ájultam most el. Egyszer nézős!

 
harnas1207   2018. 12. 12.

0

Egy régi klasszikus amit csak nemrég volt szerencsém megnézni, talán emiatt értékelem kevésbé. Hiába a jó szereposztás, ez a film is csak egy a sok maffiózó film közül. Mind ugyanarra a sémára épül, belekezd, felér a csúcsra, elbukik. Élvezhető film, de semmi extrát nem tartogat.

 
Norbert93   2018. 08. 08.

0

Másik kultikus gengszterfigura megalkotása Al Pacino által. Igazi alvilági tündérmese, amely elmeséli a kubai migráns felemelkedését és bukását, akit az esze, a vadsága és a tökössége az égig emel, s a porrá válik egyenlővé miatta.

Galéria (133)

Al Pacino
Steven Bauer
Al Pacino
Steven Bauer
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino

Videók (2)

A film összbevétele 65 884 703 dollár volt (imdb.com).

 

Al Pacino azt akarta hogy Glenn Close játssza Elvira szerepét. De a producerek nem tartották elég dögösnek.

(scarface)
 

A filmet 1982.November 22-től 1983.Május 6-ig forgatták.

(scarface)
 

A prop lőfegyverek elektronikus szinkronizáló eszközökkel voltak felszerelve, hogy csak akkor égjenek, amikor a kamerafedél nyitva volt.

(scarface)
 

A cím ellenére Tony Montana-t csak egyszer hívják "Sebhelyesarcúnak"

(scarface)
 

Miriam Colon, aki Tony édesanyját játssza, csak négy évvel volt idősebb, mint az Al Pacino.

(scarface)
 

56 halottja van a filmnek.

(Norbi)
 

Nagy örömmel fogadták, hogy ez a filmet is feljegyezték az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című 2004-ben kiadott listába.

(Norbi)
 

1983-ban a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Oliver Stone, a film forgatókönyvírója, a "Montana" nevet kedvenc amerikai football játékosa, Joe Montana után adta.

(dulkap)
 

A film alapján készült hivatalos videojáték, a Scarface: The World Is Yours 2006 szeptemberében és októberében jelent meg, illetve 2007 júniusában egy frissítést is kiadtak

(dulkap)