Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

A sebhelyesarcú (1983)

Scarface
Filmadatlap
 
29
Szereplők
52
Vélemények
133
Képek
2
Videók
A sebhelyesarcú

Galéria (133)

Al Pacino
Steven Bauer
Al Pacino
Steven Bauer
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino

Videók (2)

 
MP170506   2022. 05. 27.

legújabb vélemény

0

Rávettek, hogy megnézzem ezt a filmet. Hát... nem ájultam el. Al Pacino alakítása remek, mint mindig. A történet... számomra kicsit túlzás, abszurd. A maffia világban kétlem, hogy helyt tudott volna állni egy ilyen buta ember, mint Tony, de hát film! Egyszer nézhetős alkotás.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Al Pacino miatt néztem végig, aki az egyik kedvenc színészem. Ebben is remekül játszik. Nagyon szeretem a maffiafilmeket, de ez egyáltalán nem jött be. Abszurdnak tartom, hogy annyira buta, sötét alak, mint Tony Montana a maffia világában ilyen sokra... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 25.

0

"Mindig az igazat mondom. Akkor is ha hazudok." Egy vérbeli gengszterfilm, az alvilág minden szépségével és csúfságával együtt. Al Pacino miatt nagyon is érdemes megnézni, szerintem minden egyes megnyilvánulása aranyat ér, ennyire hiteles, mocskos sz... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

De Palma lehozta a kötelezőt, de ebben most nem volt semmi extra. Al Pacino hozza a szerepet, de ő is megreked egy szinten.Nézhető kis film, izgalmas, pörgős, de valahogy nem lépi túl az árnyékát! Nem ájultam most el. Egyszer nézős!

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Kár érte mert Al Pacino-tól én jobb filmre számítottam, igazából az ő játéka megfelelő is volt. Erős kételyekkel álltam a filmhez és sajnos be is igazolódott a félelmem nem üti meg a kellő mércét. Biztos jó páran máshogy vélekednek de nekem akkor sem adott olyan élményt.

 
rainman   2020. 09. 22.

1

Hát ez eléggé meglepett így 2020-ban! Főleg mivel új élmény volt, eddig elkerült Brian DePalma klasszikusa. Mai szemmel nézve egy klasszikus felemelkedés-bukás történet. Szép lassan csordogáló (időnként véres) gengszterfilm, egy zseniális Al Pacinova... több»

 
Norbert93   2018. 08. 08.

0

Másik kultikus gengszterfigura megalkotása Al Pacino által. Igazi alvilági tündérmese, amely elmeséli a kubai migráns felemelkedését és bukását, akit az esze, a vadsága és a tökössége az égig emel, s a porrá válik egyenlővé miatta.

A film összbevétele 65 884 703 dollár volt (imdb.com).

 

Al Pacino azt akarta, hogy Glenn Close játssza Elvira szerepét, de a producerek nem tartották elég dögösnek.

(scarface)
 

A filmet 1982. november 22-től 1983. május 6-ig forgatták.

(scarface)
 

A prop lőfegyverek elektronikus szinkronizáló eszközökkel voltak felszerelve, hogy csak akkor égjenek, amikor a kamerafedél nyitva volt.

(scarface)
 

A cím ellenére Tony Montanát csak egyszer hívják "Sebhelyesarcúnak".

(scarface)
 

Miriam Colon, aki Tony édesanyját játssza, csak négy évvel volt idősebb, mint az Al Pacino.

(scarface)