87% 300 szavazat
Tőzsdecápák

Tőzsdecápák

Wall Street
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
26
Szereplők (26)
20
Képek (20)
2
Videók (2)
7
Érdekességek (7)
3
Díjak (3)
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum
Bady  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Bud Fox (Charlie Sheen) egy fiatal ambiciózus bukméker, aki szeretne rövidtávon a csúcsra jutni. A cél érdekében éjt nappallá téve dolgozik egy jól menő cégnél. Már alig várja, hogy végre találkozhasson Gordon Gekkóval (Michael Douglas), a legendás brókerrel. Budnak sikerül Gordon bizalmába… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1987.12.11. | Disney+ (2022.06.14.)
 
2022.04.24 msfini

legújabb vélemény

Számomra csak átlagos

A filmet csak nemrég sikerült bepótolnom. Persze a létezéséről már évek óta tudok. A Wall Street világát jól érzékelteti a film elején. Attól még, hogy sok pénzzel dolgozol, könnyen lehet, hogy egy csicska vagy, aki nem keres jól, de legalább sok diákhitele van. A színészi játék igen sokat emel a filmen: Charlie Sheen, Michael Douglas és Martin Sheen is kiválót alakítanak, mindegyikük tehetséges színész. Charlie Sheent különösen jó volt látni, ilyen fiatalon még talán nem is találkoztam vele a filmvásznon. A főszereplő, Bud ugyanakkor igen ostobának tűnik, bár a szíve a helyén van. Nehéz volt elhinni, hogy ilyen hiszékeny és óvatlan. Apjával való első találkozás során már tudtam, hogy mire fog kifutni a film, úgyhogy sok meglepetésre ne számítsatok. A film lezárása is túl egyszerű volt, nem hittem el, hogy lehet az a szereplő ilyen óvatlan. Illetve aki tudja, hogy mi történt a 2008-as válság után a nagykutyákkal, annak igen hihetetlen ez a végkifejlet. Összefoglalva: csalódás volt, mivel egy ilyen klasszikus filmtől kicsit többet vártam.

0
 

Nem rossz film,bár témájában láttem már jobbat,és ezt az alkotást is a színészek játéka teszi kissé jobbá....Douglas,és a két Sheen is hozta a kötelezőt !

0
 
2019.04.12 MidoD7

Különösen bejött, ilyetén megoldása a filmnek. Fel van töltve minden jóval, de a történet nem üt akkorát, amekkorát kéne. Azonban egynek bőven kellemes, hangulatos volt.

0
 
2021.08.30 Gauss

Klasszikus

Ez egy tipikus kortalan remekmű. Minden szinten kiváló, sztori, színészek. A 80-as évek egyik gyöngyszeme. 10/10

0
 
2015.05.12 Henczi

Michael Douglas egyik legjobb filmje. Remek színészi alakítás, remek rendezés és sztori. Egy perce sem unalmas, végig lekötött. Pörgős, mai filmekkel is vetekedő klasszikus, időtálló film.

0

A film összbevétele 43 848 100 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Ez az első film, amiben vezeték nélküli telefonokat is használnak.Szerző: ps

#2
 

Ez Oliver Stone egyetlen filmje, amihez készült folytatás.Szerző: ps

#3
 

A forgatás vége fele Oliver Stone napi 14 órában dolgozott, így sikerült öt nappal a tervezett időpont előtt befejzni a forgatást.Szerző: ps

#4
 

A Wall Streeten a kamera mindig mozog, a nyugodtabb helyszíneken viszont lassabb, vagy egy helyben áll.Szerző: ps

#5