Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
50
Vélemények
31
Képek
11
Videók
Legenda
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

rendben van!

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Óckodva, de csak megnéztem, kár volt, stílusában is gyenge volt. Szinte nézhetetlen unalmas, semmit mondó.


 
indingo   2017. 10. 25.

A film különlegességét az adja, hogy Tom Hardy játssza az ikreket és ennyi. A története nekem eléggé lehangoló volt, sok minden nem történt benne és helyenként unalmas is.

 
dulkap   2016. 01. 24.

Kicsit csalódás a film. Nem volt rossz, csak valami hiányzott belőle, amitől kiemelkedőbb lehetett volna. Talán Tom Hardy-tól vártam volna többet vagy hangulatilag lehetett volna jobb. Egyszer érdemes megnézni, de talán jobb is lehetett volna.

 
Diesel   2018. 02. 28.

A Kray fivérek valóban London legendái voltak, még haláluk után is. Ez a film méltó emléket állít Reginald "Reggie" és Ronald "Ronnie" Kray emlékére. A film egy az egyben egy életrajzi dráma. Végig izgalmas, és teljesen vissza adja azt az 1960-as évekbeli hangulatot. Tom Hardy vérében benne van ez a gengszter stílus és kiválóan alakítja mind a két Kray testvért. Tökéletesen tud azonosulni mind Reggie mind Ron karakterével. Minden elismerésem az övé, mert ismét bebizonyította hogy kiváló színész. Bevallom őszintén hogy ennek ellenére csak Reggie Kray szerepét bíztam volna rá. Ronnie Kray szerepére például Kevin Spaceit választottam volna (Ő hasonlít is a valódi Ronald Krayre). A történet tetszett végig követhető volt. Emily Browning színészi játéka is nagyon tetszett. Komor dráma igazi gengszterfilm. Egyetlen egy dolgot hiányoltam a filmből. Mivel ez egy igaz történet ezért jó lett volna ha a film végén mutatnak eredeti képeket is a Kray testvérekről. Összességében teljesen elégedett vagyok és mindenkinek ajánlom aki hallott már a Kray fivérekről vagy csak nézne egy ilyen gengszter életrajzi drámát. "Nincs erkölcsös vagy becstelen élet, csakis a saját szabályaink"

Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Brian Helgeland
Tom Hardy
Tom Hardy
Brian Helgeland
Brian Helgeland
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Chazz Palminteri
Chazz Palminteri
Tom Hardy
 
A brit Nagymenőkként beharangozott Legendában Tom Hardy kettős szerepben látható: a Kray fivérek a ’60-as évek hírhedt londoni gengszterei voltak, s a tűz és víz habitusú ikerpárt a kiváló színész kelti életre. A Legenda minden egyes téglája Hardy alakítására építkezik, így a lehetőség adott volt, hogy élete legjobbját nyújtsa, mégsem sikerült túlszárnyalnia magát Charles Bronsonként. A Legenda nem elég nagyívű és nem elég epikus ahhoz, hogy felérjen az amerikai klasszikus gengszterfilmekhez, melyek minden elemét szolgaian másolja. több»
 
Nem az, amit vártak, mert a korabeli londoni szervezett bűnözés valódi természete és mechanizmusai nem jelennek meg kellő mélységben. Ennek ellenére, még ha fenntartásokkal is, de üljünk be a moziba. több»
 
Ameddig nem jutunk el a nagy drámáig, addig kifejezetten szórakoztató mozi a Legenda, a humor és az akció pont egészséges arányban oszlik el. Kár, hogy a végén mindkettőt felváltja a szenvedés, és a nagy bonyodalomra is csak a film utolsó perceiben kerül sor. Így a remek kezdet után a katarzis elmarad, és némi hiányérzettel távozunk a teremből. több»

A film összbevétele 42 972 994 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 871 826 forintot termelt.

 

Reggie Kray 2000 augusztusában kegyelmi kérvénnyel szabadult a börtönből. Mindössze 8 hetet élhetett szabadlábon mivel már rákja miatt haldoklott. 66 éves volt.

(Diesel)
 

A Kray fivérek az ötvenes évek végén megvásárolták az Esmeralda’s Barn nightclubot. Innentől kezdve celeb életmódot kezdtek el élni. London művészi, politikai és bűnözői elitje kezdték el látogatni a helyet. Híres színészek is megfordultak itt, mint például George Raft, Judy Garland, és Barbara Windsor. Ezen találkozások alkalmával számos közös képek is készültek a Kray fivérekkel amin hírességekkel, politikusokkal láthatóak ezek a mai napig megtalálhatóak az interneten.

(Diesel)
 

A valóságban Ronald és Reginald Kray 1960-as évektől kezdve tudatosan építették imázsukat. Imádták a nyilvánosságot, szerettek szerepelni. Számos tv-interjút adtak még a saját életrajzukat is megíratták. David Bailey divatfotós készítette a testvérpárosról az elhíresült közös portréjukat. Luxuséletmódot éltek végig törekedtek a népszerűségre. A nép körében annyira népszerűek lettek, hogy amikor börtönbe kerültek több éven keresztül kampányoltak a szabadlábra helyezésükért.

(Diesel)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.