Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Legenda (2015)

Legend
Filmadatlap
 
27
Szereplők
50
Vélemények
31
Képek
13
Videók
Legenda

Galéria (31)

Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Brian Helgeland
Tom Hardy
Tom Hardy
Brian Helgeland
Brian Helgeland
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Chazz Palminteri
Chazz Palminteri
Tom Hardy

Videók (13)

 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

rendben van!

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Óckodva, de csak megnéztem, kár volt, stílusában is gyenge volt. Szinte nézhetetlen unalmas, semmit mondó.

 
indingo   2017. 10. 25.

0

A film különlegességét az adja, hogy Tom Hardy játssza az ikreket és ennyi. A története nekem eléggé lehangoló volt, sok minden nem történt benne és helyenként unalmas is.

 
dulkap   2016. 01. 24.

0

Kicsit csalódás a film. Nem volt rossz, csak valami hiányzott belőle, amitől kiemelkedőbb lehetett volna. Talán Tom Hardy-tól vártam volna többet vagy hangulatilag lehetett volna jobb. Egyszer érdemes megnézni, de talán jobb is lehetett volna.

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

A Kray fivérek valóban London legendái voltak, még haláluk után is. Ez a film méltó emléket állít Reginald "Reggie" és Ronald "Ronnie" Kray emlékére. A film egy az egyben egy életrajzi dráma. Végig izgalmas, és teljesen vissza adja azt az 1960-as év... több»

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Ez katasztrofális lett, nem értettem mi lett volna ezzel a filmmel a cél. A szórakoztatás biztos, hogy nem mert azt hírből sem ismerte. Remek volt, amikor végre elértem a végére.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 18.

0

Az tény hogy Tom Hardy jó színész és az megint csak hogy a komor rosszfiúkat nagyon jól el tudja játszani. Ebben a filmben két rosszfiút is eljátszott és azt kell hogy mondja hiába kerestem a hasonlóságot nem találtam meg. Komoly elhittem két különbö... több»

A film összbevétele 42 972 994 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 871 826 forintot termelt.

 

Reggie Kray 2000 augusztusában kegyelmi kérvénnyel szabadult a börtönből. Mindössze 8 hetet élhetett szabadlábon mivel már rákja miatt haldoklott. 66 éves volt.

(Diesel)
 

A Kray fivérek az ötvenes évek végén megvásárolták az Esmeralda’s Barn nightclubot. Innentől kezdve celeb életmódot kezdtek el élni. London művészi, politikai és bűnözői elitje kezdték el látogatni a helyet. Híres színészek is megfordultak itt, mint például George Raft, Judy Garland, és Barbara Windsor. Ezen találkozások alkalmával számos közös képek is készültek a Kray fivérekkel amin hírességekkel, politikusokkal láthatóak ezek a mai napig megtalálhatóak az interneten.

(Diesel)
 

A valóságban Ronald és Reginald Kray 1960-as évektől kezdve tudatosan építették imázsukat. Imádták a nyilvánosságot, szerettek szerepelni. Számos tv-interjút adtak még a saját életrajzukat is megíratták. David Bailey divatfotós készítette a testvérpárosról az elhíresült közös portréjukat. Luxuséletmódot éltek végig törekedtek a népszerűségre. A nép körében annyira népszerűek lettek, hogy amikor börtönbe kerültek több éven keresztül kampányoltak a szabadlábra helyezésükért.

(Diesel)
 

Tom Hardy és Paul Bettany korábban már szerepeltek együtt az Ördögi Színjáték - A Pap, a Várúr és a Boszorkány (2002) című filmben.

(dulkap)
 

Tom Hardy és Emily Browning is szerepelt korábban olyan filmben, aminek az eredeti címe "Sucker Punch": Hardy a Sucker Punch-ban (2008) és Browning az Álomháborúban (2011).

(dulkap)
 
Brian Helgeland filmtörténetet írt a Legendával: ez az első film, amit Tom Hardy se tud megmenteni. Még úgy se, hogy kettő van belőle. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Brian Helgeland filmje alapjaiban elhibázott, vontatott alkotás lett, melyet még a gengszter-ikerpárt játszó Hardy brillírozása sem ment meg a középszerűségtől. több»
 
A Legendát egy valami miatt érdemes megnézni, pontosabban kettő: Tom Hardy és Tom Hardy miatt. több»