Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Legenda (2015)

Legend
Filmadatlap
 
27
Szereplők
50
Vélemények
31
Képek
12
Videók
Legenda
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

rendben van!

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Óckodva, de csak megnéztem, kár volt, stílusában is gyenge volt. Szinte nézhetetlen unalmas, semmit mondó.


 
indingo   2017. 10. 25.

0

A film különlegességét az adja, hogy Tom Hardy játssza az ikreket és ennyi. A története nekem eléggé lehangoló volt, sok minden nem történt benne és helyenként unalmas is.

 
dulkap   2016. 01. 24.

0

Kicsit csalódás a film. Nem volt rossz, csak valami hiányzott belőle, amitől kiemelkedőbb lehetett volna. Talán Tom Hardy-tól vártam volna többet vagy hangulatilag lehetett volna jobb. Egyszer érdemes megnézni, de talán jobb is lehetett volna.

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

A Kray fivérek valóban London legendái voltak, még haláluk után is. Ez a film méltó emléket állít Reginald "Reggie" és Ronald "Ronnie" Kray emlékére. A film egy az egyben egy életrajzi dráma. Végig izgalmas, és teljesen vissza adja azt az 1960-as év... több»

 
andor50   2016. 04. 17.

1

Tom Hardy egyre jobb a szakmájában. Már nagyon régóta csípem a munkásságát, és ennél a filmnél is telitalálat volt őt választani a két főszereplő eljátszására. Mindkét karaktert nagyon hitelesen játssza, olyannyira könnyeden beszélgetés saját magával... több»

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Ez katasztrofális lett, nem értettem mi lett volna ezzel a filmmel a cél. A szórakoztatás biztos, hogy nem mert azt hírből sem ismerte. Remek volt, amikor végre elértem a végére.

Galéria (31)

Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Brian Helgeland
Tom Hardy
Tom Hardy
Brian Helgeland
Brian Helgeland
Tom Hardy
Tom Hardy
Emily Browning
Chazz Palminteri
Chazz Palminteri
Tom Hardy

Videók (12)

A film összbevétele 42 972 994 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 871 826 forintot termelt.

 

Reggie Kray 2000 augusztusában kegyelmi kérvénnyel szabadult a börtönből. Mindössze 8 hetet élhetett szabadlábon mivel már rákja miatt haldoklott. 66 éves volt.

(Diesel)
 

A Kray fivérek az ötvenes évek végén megvásárolták az Esmeralda’s Barn nightclubot. Innentől kezdve celeb életmódot kezdtek el élni. London művészi, politikai és bűnözői elitje kezdték el látogatni a helyet. Híres színészek is megfordultak itt, mint például George Raft, Judy Garland, és Barbara Windsor. Ezen találkozások alkalmával számos közös képek is készültek a Kray fivérekkel amin hírességekkel, politikusokkal láthatóak ezek a mai napig megtalálhatóak az interneten.

(Diesel)
 

A valóságban Ronald és Reginald Kray 1960-as évektől kezdve tudatosan építették imázsukat. Imádták a nyilvánosságot, szerettek szerepelni. Számos tv-interjút adtak még a saját életrajzukat is megíratták. David Bailey divatfotós készítette a testvérpárosról az elhíresült közös portréjukat. Luxuséletmódot éltek végig törekedtek a népszerűségre. A nép körében annyira népszerűek lettek, hogy amikor börtönbe kerültek több éven keresztül kampányoltak a szabadlábra helyezésükért.

(Diesel)
 

Tom Hardy és Paul Bettany korábban már szerepeltek együtt az Ördögi Színjáték - A Pap, a Várúr és a Boszorkány (2002) című filmben.

(dulkap)
 

Tom Hardy és Emily Browning is szerepelt korábban olyan filmben, aminek az eredeti címe "Sucker Punch": Hardy a Sucker Punch-ban (2008) és Browning az Álomháborúban (2011).

(dulkap)
 

Jon McKenna (Charles Kray) korábban Sam Ripley szerepében volt látható a The Krays (1990) című filmben, ami Reggie és Ronnie Kray életéről szól.

(dulkap)
 

utolsó filmje 2015-ben bekövetkezett halála előtt.

(dulkap)
 

Tom Hardy komoly bokasérülést szenvedett a kocsmai verekedés felvételénél.

(dulkap)
 

Ronniet a valóságban 1979-ben őrültnek nyilvánították.

(dulkap)
 

A Legenda minden idők legjobb nyitását produkáló korhatáros filmje lett az Egyesült Királyságban. Ezzel a Trainspottingot utasította maga mögé.

(hp)
 
A brit Nagymenőkként beharangozott Legendában Tom Hardy kettős szerepben látható: a Kray fivérek a ’60-as évek hírhedt londoni gengszterei voltak, s a tűz és víz habitusú ikerpárt a kiváló színész kelti életre. A Legenda minden egyes téglája Hardy alakítására építkezik, így a lehetőség adott volt, hogy élete legjobbját nyújtsa, mégsem sikerült túlszárnyalnia magát Charles Bronsonként. A Legenda nem elég nagyívű és nem elég epikus ahhoz, hogy felérjen az amerikai klasszikus gengszterfilmekhez, melyek minden elemét szolgaian másolja. több»
 
Nem az, amit vártak, mert a korabeli londoni szervezett bűnözés valódi természete és mechanizmusai nem jelennek meg kellő mélységben. Ennek ellenére, még ha fenntartásokkal is, de üljünk be a moziba. több»
 
Ameddig nem jutunk el a nagy drámáig, addig kifejezetten szórakoztató mozi a Legenda, a humor és az akció pont egészséges arányban oszlik el. Kár, hogy a végén mindkettőt felváltja a szenvedés, és a nagy bonyodalomra is csak a film utolsó perceiben kerül sor. Így a remek kezdet után a katarzis elmarad, és némi hiányérzettel távozunk a teremből. több»