Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Amerikai gengszter (2007)

American Gangster
Filmadatlap
 
31
Szereplők
19
Vélemények
27
Képek
1
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

szétadom

 
dailyfilmsan   2019. 02. 05.

0

Amerikai ahogyan azt a címe is jelzi. A képsorok és a narratíva is nagyon amerikai. De ami miatt a középkategóriás filmek közé való az az hogy elnyújtott és hiteltelen. Sok hivatkozás nem stimmel az évszámmal és itt nem nagy dolgokra gondolok de zav... több»


 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

A közepesnél többre értékelem,de csak Washington,és Crowe miatt. Amúgy nem a legpörgősebb gengszterfilm,és néha kissé vontatott,de azért a jobbak közé tartozik. Nem lesz kedvenc,de éppen nem húzom le a mocsárba.

 
iq.csabi   2018. 11. 08.

1

Egy igazi gengszterfilm. Nagyon jó történet, ami ráadásul igaz történeten alapul. Engem egy kicsit idegesített Crowe játéka, bár amúgy sem szeretem őt, de ez elhanyagolható volt, mert a film végig leköt és visz magával.

 
sptt   2016. 09. 10.

0

Zseniálisan kialakított karakterek, remek színészi játékkal. A szokványos jó zsaru - rossz zsaru játék bonyolultabb a megszokottnál, hiszen a jó zsaru a családi háttere miatt nem lehet egyértelműen példakép, és harmadik félként főszerepet kap a gengs... több»

 
erahurka   2018. 08. 12.

0

Így kell gengszterfilmet csinálni! Simán odatehető a Keresztapa, a Sebhelyesarcú vagy Scorsese legendás alkotásai mellé. A recept ismerős lehet, a megvalósítás és a valós történeten alapuló fekete drogbáró felemelkedése és bukása azonban így is a legjobbak közé emeli.

 
uniterra   2019. 12. 09.

0

Ahhoz kepest milyen sokaig vacakoltak az elkeszitesen tul sok a 3 ora. Ha jol megvagjak masfel oraban jobb lenne az egesz. A szineszek jok a tortenet ebben a hosszban vontatott.

Galéria (27)

Russell Crowe
Russell Crowe
Denzel Washington
Denzel Washington

Videók (1)

A film összbevétele 266 465 037 dollár volt (imdb.com).

 

100 millió dollárból hozták össze a filmet és 264,5 millió dollárt termelt világszerte.

(LionelMessi10)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 160. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az ikonikus bűnöző, Frank Lucas önéletrajzi filmjének alapjául Mark Jacobson a New York Magazine-ban megjelent, 'The Return of Superfly' című cikke szolgált.

(hp)
 

Russell Crowe és Brad Pitt voltak a rendező és a producer első jelöltjei Richie Roberts szerepére. Will Smith lett volna a másik lehetséges választás Frank Lucas karakterére, 50 Cent pedig Huey Lucas szerepére pályázott.

(SódóGA)
 

A Madison Gardenben készített jelenetben csak 650 jelenlevő volt valós személy, a másik 1500 „szereplő” felfújt bábu volt.

(SódóGA)
 

Ridley Scott úgy emlékszik vissza, hogy ez a film volt eddigi karrierjének legmegterhelőbb vállalkozása. 360 jelenetet kellett leforgatniuk 180 különböző helyszínen.

(SódóGA)
 

Az elfeledett SID 6.7 - A tökéletes gyilkos (1995) című sci-fi akció-thrillerben Denzel Washington játszotta a heroikus zsarut, és az akkor még ismeretlen Russell Crowe-ot láthattuk a rosszfiú szerepében.

(SódóGA)
 

David Fincher rendező is vállalta volna a film elkészítését, amikor még „Superfly” címen futott a forgatókönyv, de a stúdióval végül nem tudtak megállapodni a költségvetésben. A film korábbi címvariánsai a „Tru Blu” és a „The Return of Superfly” voltak.

(SódóGA)