Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
82

Amerikai gengszter (2007)

American Gangster
Filmadatlap
 
31
Szereplők
19
Vélemények
27
Képek
1
Videók
Russell Crowe
Russell Crowe
Denzel Washington
Denzel Washington
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

szétadom

 
dailyfilmsan   2019. 02. 05.

Amerikai ahogyan azt a címe is jelzi. A képsorok és a narratíva is nagyon amerikai. De ami miatt a középkategóriás filmek közé való az az hogy elnyújtott és hiteltelen. Sok hivatkozás nem stimmel az évszámmal és itt nem nagy dolgokra gondolok de zavaró tud lenni ha tele van vele a film és tele van. A hossza pedig nem mondom hogy hosszú de lehetett volna rövidebb is. Számomra volt 5 olyan jelenet ami lényegtelen töltelék jelenet volt nem magyarázott semmit és nem is épült semmi rá. De mit lehet tenni az író szeret magyarázni és szeret lassan kibontaozni főleg ha az az író Steven Zaillian. Denzellel meg csak egy baj volt, hiába próbálkozott rossz lenni és bűnözőnek feltűnni nem ment neki. Nem volt elék karakán és elég rémisztő vele ellentétben jobban el tudtam volna képzelni Josh Brolint főgonosznak. Símán el ment volna ha a két szereplő felcseréli a szövegkönyvet. De akkor sajnos ugrott a feketékre épített elképzelés. Szó szerint az összes fekete bőrű színészt összeverbuválták ehhez a filmhez.


 
sabnock666   2019. 09. 01.

A közepesnél többre értékelem,de csak Washington,és Crowe miatt. Amúgy nem a legpörgősebb gengszterfilm,és néha kissé vontatott,de azért a jobbak közé tartozik. Nem lesz kedvenc,de éppen nem húzom le a mocsárba.

 
erahurka   2018. 08. 12.

Így kell gengszterfilmet csinálni! Simán odatehető a Keresztapa, a Sebhelyesarcú vagy Scorsese legendás alkotásai mellé. A recept ismerős lehet, a megvalósítás és a valós történeten alapuló fekete drogbáró felemelkedése és bukása azonban így is a legjobbak közé emeli.

 
iq.csabi   2018. 11. 08.

Egy igazi gengszterfilm. Nagyon jó történet, ami ráadásul igaz történeten alapul. Engem egy kicsit idegesített Crowe játéka, bár amúgy sem szeretem őt, de ez elhanyagolható volt, mert a film végig leköt és visz magával.

A film összbevétele 266 465 037 dollár volt (imdb.com).

 

100 millió dollárból hozták össze a filmet és 264,5 millió dollárt termelt világszerte.

(LionelMessi10)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.