Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Amerikai gengszter (2007)

American Gangster
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
27
Képek
1
Videók

Galéria (27)

Russell Crowe
Russell Crowe
Russell Crowe
Denzel Washington
Denzel Washington

Videók (1)

 
Fikatours_blogger   2022. 10. 02.

legújabb vélemény

0

Ezt a történetet három órásra nyújtani büntetés.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

A közepesnél többre értékelem,de csak Washington,és Crowe miatt. Amúgy nem a legpörgősebb gengszterfilm,és néha kissé vontatott,de azért a jobbak közé tartozik. Nem lesz kedvenc,de éppen nem húzom le a mocsárba.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 05.

0

Amerikai ahogyan azt a címe is jelzi. A képsorok és a narratíva is nagyon amerikai. De ami miatt a középkategóriás filmek közé való az az hogy elnyújtott és hiteltelen. Sok hivatkozás nem stimmel az évszámmal és itt nem nagy dolgokra gondolok de zav... több»

 
sptt   2016. 09. 10.

0

Zseniálisan kialakított karakterek, remek színészi játékkal. A szokványos jó zsaru - rossz zsaru játék bonyolultabb a megszokottnál, hiszen a jó zsaru a családi háttere miatt nem lehet egyértelműen példakép, és harmadik félként főszerepet kap a gengs... több»

 
erahurka   2018. 08. 12.

0

Így kell gengszterfilmet csinálni! Simán odatehető a Keresztapa, a Sebhelyesarcú vagy Scorsese legendás alkotásai mellé. A recept ismerős lehet, a megvalósítás és a valós történeten alapuló fekete drogbáró felemelkedése és bukása azonban így is a legjobbak közé emeli.

 
iq.csabi   2018. 11. 08.

1

Egy igazi gengszterfilm. Nagyon jó történet, ami ráadásul igaz történeten alapul. Engem egy kicsit idegesített Crowe játéka, bár amúgy sem szeretem őt, de ez elhanyagolható volt, mert a film végig leköt és visz magával.

 
uniterra   2019. 12. 09.

0

Ahhoz kepest milyen sokaig vacakoltak az elkeszitesen tul sok a 3 ora. Ha jol megvagjak masfel oraban jobb lenne az egesz. A szineszek jok a tortenet ebben a hosszban vontatott.

A film összbevétele 266 465 037 dollár volt (imdb.com).

 

100 millió dollárból hozták össze a filmet és 264,5 millió dollárt termelt világszerte.

(LionelMessi10)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 160. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az ikonikus bűnöző, Frank Lucas önéletrajzi filmjének alapjául Mark Jacobson a New York Magazine-ban megjelent, 'The Return of Superfly' című cikke szolgált.

(hp)