Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Amerikai gengszter (2007)

American Gangster
Filmadatlap
 
31
Szereplők
19
Vélemények
27
Képek
1
Videók

Érdekességek: Amerikai gengszter (2007)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 266 465 037 dollár volt (imdb.com).

 

100 millió dollárból hozták össze a filmet és 264,5 millió dollárt termelt világszerte.

(LionelMessi10)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az Universal Pictures stúdió 160. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az ikonikus bűnöző, Frank Lucas önéletrajzi filmjének alapjául Mark Jacobson a New York Magazine-ban megjelent, 'The Return of Superfly' című cikke szolgált.

(hp)
 

Russell Crowe és Brad Pitt voltak a rendező és a producer első jelöltjei Richie Roberts szerepére. Will Smith lett volna a másik lehetséges választás Frank Lucas karakterére, 50 Cent pedig Huey Lucas szerepére pályázott.

(SódóGA)
 

A Madison Gardenben készített jelenetben csak 650 jelenlevő volt valós személy, a másik 1500 „szereplő” felfújt bábu volt.

(SódóGA)
 

Ridley Scott úgy emlékszik vissza, hogy ez a film volt eddigi karrierjének legmegterhelőbb vállalkozása. 360 jelenetet kellett leforgatniuk 180 különböző helyszínen.

(SódóGA)
 

Az elfeledett SID 6.7 - A tökéletes gyilkos (1995) című sci-fi akció-thrillerben Denzel Washington játszotta a heroikus zsarut, és az akkor még ismeretlen Russell Crowe-ot láthattuk a rosszfiú szerepében.

(SódóGA)
 

David Fincher rendező is vállalta volna a film elkészítését, amikor még „Superfly” címen futott a forgatókönyv, de a stúdióval végül nem tudtak megállapodni a költségvetésben. A film korábbi címvariánsai a „Tru Blu” és a „The Return of Superfly” voltak.

(SódóGA)