Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Az első áruló (2019)

Il traditore
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
29
Képek
3
Videók

Galéria (29)

Pierfrancesco Favino
Pierfrancesco Favino
Maria Fernanda Cândido
Maria Fernanda Cândido
Pierfrancesco Favino
Pierfrancesco Favino
Pierfrancesco Favino
Luigi Lo Cascio
Luigi Lo Cascio
Pierfrancesco Favino
Pierfrancesco Favino
Pierfrancesco Favino
Maria Fernanda Cândido
Luigi Lo Cascio

Videók (3)

 
kistigris2121   2020. 03. 15.

legújabb vélemény

0

Krimirajongóknak mindenképp látni kell. A szokásos kliséktől eltérő módon egy maffiózó szemszögéből mutatja be az alvilág működését. Tökéletesen vegyíti a valós eseményeket és Buscetta szubjektív emlékeit, aki meglehetősen groteszk figura. Az őt alak... több»

 
Turro   2020. 03. 14.

0

Senkit ne riasszon el a hosszú játékidő, minden perce aranyat ér! Hiteles(nek tűnő) képet fest az olasz maffia működéséről, komplex módon mutatja be a Cosa Nostrát és az országban uralkodó viszonyokat is. És mindeközben egy percig sem untat. Talán ki... több»

 
ruman666   2020. 03. 13.

0

Bár tetszett, hogy nincsenek benne üresjáratok, tőlem a maffiafilmek talán túlságosan is távol állnak. Egyáltalán nem szeretném szétszedni, hiszen nincs miért, de leegyszerűsítve, nem tudom elképzelni, hogy még egyszer megnézzem...

 
Burka   2020. 03. 12.

0

Bár kár lenne összehasonlítani, de csak azért, hogy érzékeltessem, hogy Az első áruló egyszerűen izgalmasabb és sokkal feszültebb, mint Az ír, amely valamiért nem képes reflektálni önmagára. Úgy érzem, hogy ez a film sokkal, de sokkal fontosabb. Mindenképpen látni kell.

A film összbevétele 8 780 535 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 217 309 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 435 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Cosa Nostra elleni perben bíráskodó Giovanni Falcone fia, Giovanni Montinaro erősen kritizálta a filmet, amiért azt az apja és a maffia bosszújának további számos áldozatának halálának az évfordulóján mutatták be. A férfit Az első áruló főszereplője, Pierfrancesco Favino nyugtatta meg, és biztosította arról, hogy szándékosan, tiszteletből időzítették a premiert az évfordulóra.

(hp)
 

Tommaso Buscetta a Costa Nostra vezetőit lebuktató tanúvallomását a férfi rokonságának lemészárlásával bosszulta meg a maffia. Buscetta 33 hozzátartozóját gyilkolták meg hidegvérrel.

(hp)
 

A film az egykori bérgyilkos, Tommaso Buscetta történetét dolgozza fel, akinek terhelő vallomása rettegett olasz maffia, a Cosa Nostra bukásához vezetett.

(hp)
 

Az első árulót pozitívan fogadták a nemzetközi kritikusok. A film jelenleg 76 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

(hp)
 

Az első áruló a 11 jelöléséből 7-et váltott díjra a Nastro d'Argento-n, ezek: legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv, legjobb vágás, legjobb filmzene, legjobb színész (Pierfrancesco Favino), legjobb férfi mellékszereplő (Luigi Lo Cascio és Fabrizio Ferracane).

(hp)
 
Kár, hogy azokkal, akik meghalnak, már egyáltalán nem törődünk, mert a rendező erre nem ad nekünk okot. több»
 
A gengszterfilmek legfőbb kérdése, hogy mit válasszon a nagyra törő bűnöző krízishelyzetben: a „családot” vagy valódi szeretteit? Mert akármelyik mellett is dönt, mindenképp elárul valakit, aki bízott benne. Többek között ezt a dilemmát járja körül Marco Bellocchio legújabb filmdrámája, Az első áruló. több»