Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
17
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók
A hírhedt

 
Berto49   2018. 03. 11.

legújabb vélemény

Truman Capote „Hidegvérrel” című munkája és megírásának körülményei furcsa módon, közel egy időben két film megalkotásához is alapot szolgált. A másik film a „Capote” címet viseli. Az 1959-ben Kansasban történt brutális családgyilkosságról szóló írás új műfajt teremtett, a dokumentumregényt. Megjelenése hattyúdala volt a sok botrányt felkavaró, a társasági élet reflektorfényében mozgó nem szokványos életet élő írónak. Alakját Toby Jones (A hírhedt) és a 46 éves korában elhunyt Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman (Capote) keltette életre.

A film összbevétele 1 150 403 dollár volt (imdb.com).

 

Jelentős szerep jut Harper Lee-nek, (Sandra Bullock) Capote gyerekkori barátjának. Lee egykötetes írónő vált, amely a Ne bántsátok a fekete rigót címet viseli.

(Berto49)
 

A film szerepel az LMBT listán,mely azokat a filmeket tartalmazza, melyekben leszbikus, meleg, biszexszuális vagy transznemű szereplők szerepelnek,illetve a film cselekményére hatással van, ha a filmben azonos neműek közötti kapcsolat létesül.

(mamiéstöti2)
 

A forgatásra 2005 februárjában került sor, 13M $-os költségvetéssel.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.