Elit játszma (2017)

Claire Rankin
Jeremy Strong

Gauss   2021. 07. 06.

Molly Bloom

Nagyon jó film. Végig izgalmas, csak ajánlani tudom.

Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Egyszerűen egy nagyon gyenge film,ebben a témában azért vannak veretes alkotások is. Zagyva történet,és számomra teljesen érdektelen,egyedüli pozitív személy Costner.

Deku   2018. 02. 15.

Ebből a filmből gyakorlatilag minden olyan lényeges dolog hiányzott ami megalapozta volna a szórakozást. Szerintem maguk a készítők se nagyon voltak vele tisztában, hogy mit akartak elérni a filmmel. Én legalábbis úgy éreztem, hogy nagyon nincs rendben valami.

Berto49   2018. 01. 11.

Hidegen hagyott

Egy egekbe dicsérő kritika alapján sokkal jobbat vártam. Megtörtént eset alapján, sőt az ügy főszereplője erősen beleszólt a forgatásba, például ő határozta meg, hogy a filmbéli mása Jessica Chastain legyen. Az ábrázolt világ olyan távol áll tőlem – ... teljes kritika»

MP170506   2019. 04. 14.

Tetszett a film. Nem egy pörgős alkotás, de mégis le tudta kötni a figyelmemet, jól összerakták. A színészek is remek alakítást nyújtottak, hitelesen hozták karakterüket.

elekm90   2020. 11. 19.

Aaron Sorkin forgatókönyvíróként már számtalanszor bizonyított, és a rendezői debütálása egész jól sikerült. Molly Bloom megosztó karaktere mindenképpen a mozivászonra kívánkozott, Jessica Chastain pedig tökéletesen formálta őt meg. A legfőbb gondom ... több»

alexxx   2017. 11. 28.

Aaron Sorkin egy nagy zseni, bár eddig csak íróként ismerhettük. A rendezői debütálása azonban pazarul sikerült. Nem állítom, hogy ez az év legjobb filmje lesz, de elfogult vagyok mint Sorkinnal, mind Chastainnel és Idris Elbával. Erős négyes lenne, de megadom az öt csillagot.

A film összbevétele 28 780 744 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 60 397 590 forintot termelt. A hazai mozik összesen 53 039 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A forgatás első hat napján 45 oldalnyi dialógust vettek fel.

(ArpiHajdu és Réci)

Jessica Chastainnek és Idris Elbanak időegyeztetési problémák miatt csupán 10 napja volt, hogy felvegyék közös jeleneteiket, így a forgatás előtt videóhívásokon keresztül kellett összeolvasniuk a szövegeiket.

(ArpiHajdu és Réci)

Mivel szövetségi bűntényt követett el, Molly Bloom nem tehette be a lábát Kanadába, azonban a világpremier idején 48 órára felfüggesztették a tilalmat, hogy ő is részt vehessen a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)

Állítólag maga Molly Bloom javasolta Aaron Sorkinnak Jessica Chastaint a főszerepre.

(hp)

A forgatókönyvíró-rendező, Aaron Sorkin is feltűnik az egyik jelenetben a pókerasztal mellett.

(hp)

Aaron Sorkin első rendezésének nem kisebb tétje volt, mint hogy a szózsönglőr forgatókönyvíró képes-e csak rá jellemző brandjét mozgóképre is átültetni. Az Elit játszma alapján nyugodtan kijelenthetjük: képes. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»

Ajánlani bárkinek tudom az Elit játszma című filmet, aki emberi történetre vágyik, és nem zavarja, ha mindenki, szinte folyamatosan beszél és beszél és beszél. Sorkin-rajongóknak kötelező, mindenki másnak érdemes. 8/10 több»

Túlgondoltság ide, túlidealizált főhősnő oda, az Elit játszma jó film lett, csupán Aaron Sorkin eddigi műveihez képest csalódás. több»