2018.01.11 23:32 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Hidegen hagyott

Egy egekbe dicsérő kritika alapján sokkal jobbat vártam. Megtörtént eset alapján, sőt az ügy főszereplője erősen beleszólt a forgatásba, például ő határozta meg, hogy a filmbéli mása Jessica Chastain legyen. Az ábrázolt világ olyan távol áll tőlem – hat számjegyű tétekben folyó pókerjátszmák -, hogy nem tudtam izgulni a hősnőért, számomra teljesen mindegy volt, hogy lecsukják-e, vagy sem. Azt viszont tudtam, hogy még élő személyről van szó, tehát nem volt tétje a dolognak.

Igazán sajnálatos a fiatal korában sízőként ért balesete volt, nem banánhéjon, hanem egy fenyőgally miatt ért véget a sportolói karrierje. Annyi együttérzés azért szorult belém, hogy az apja (Kevin Costner) ténylegesen bosszút tudjon állni a lányát ért támadásért. A túlságosan felértékelt kritika mellett a „Luther” című TV-sorozatból megismert Idris Elba miatt néztem meg a filmet, benne nem is csalódtam. Remek volt a sztárügyvéd szerepében.

Hidegen hagyott

(Elhűltem a 250.000 $-os honorárium hallatán.) Negatívumként az iszonyatos mennyiségű narrációt és párbeszédet említem meg, ebben az esetben igaz a mondás: sok beszédnek sok az alja. Ugyan szinkronizált film (kalapot le Kálid Artúr és a többiek előtt), de a motollaként pergő szóözön értelmezése sok esetben elterelte a figyelmemet a képekről. Összességében – szerintem – sokkal jobb, mint a forgatókönyvéért Oscar-t kapott „Social Network - A közösségi háló”, debütáló rendezőként azonban takarékosabban kellene bánni az emberi beszéddel, jobban kellene bízni a képek erejében, hiszen a film a mozgóképek művészete.

dráma | életrajzi | krimi

Molly Bloom, tehetséges profi síelő számára minden veszni látszik, amikor egy súlyos baleset miatt kénytelen lemondania az olimpiai aranyéremről, és teljes sportolói karrierjét... több»

0