74% 57 szavazat
Nem írnek való vidék

Nem írnek való vidék

Kill the Irishman
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
5
Képek (5)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Danny Green (Ray Stevenson: Éli könyve, Arthur király) árvaként Cleveland embertpróbáló utcáiról küzdötte magát hajógyári munkássá, majd szakszervezeti vezetővé és ezzel párhuzamosan a helyi maffia szövetségesévé. Alvilági kapcsolatai miatt az FBI kizárja a szakszervezetből ezért pénzbehajtóként kezd dolgozni a helyi uzsorásnak, Shondor Birnsnek (Christopher Walken: Kapj el, ha tudsz, Tiszta románc). Hatalma rövid idő alatt megnő, miközben viszonya az olasz maffia vezérével (Vincent D'Onorfio: Brooklyn mélyén) megromlik, így az FBI nyomozójával, Joe Manditskival (Val Kilmer: Drogtanya, Az angyal), valamint az olasz maffiával a nyomában évekig tartó véres gengszterháborút robbant ki… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2011.10.27.
 
2015.09.05 Quinlan

legújabb vélemény

Teljesen le voltam taglózva a filmtől. Hihetetlent műveltek vele, nem számítottam rá, hogy talán még jobban is tetszik, mint azt elsőre gondolnám. Amolyan, durr, bele mindent feelingje volt. Tele volt poénnal és akcióval. Semmi se maradt ki. Muszáj volt moziban nézni.

0
 
2015.07.30 dulkap

Nem rossz film, csak igazából pont az a fontos összetevő hiányzik belőle, ami a nagy gengszterfilmeket klasszikussá tette: a stílus. Egy korrekt kis krimi, bár kicsit fura volt nekem az időnkénti 2-3 év ugrás az időben. A magyar cím, meg riasszon el senkit. De aki kitalálta és aki jóváhagyta, az most adja be a felmondását.

0

A film összbevétele 2 478 156 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet Detroit-ban forgatták, többek közt a helyi baseball csapat stadionjában, a Tiger Stadiumban is.Szerző: dulkap

#2