Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

jóóóó

 
Berto49   2019. 02. 05.

Lány, vagy fiú?

A rendezőnő, Kimberly Pierce csak őszinte gratulációt érdemel, hogy debütáló filmje ilyen nagyszerű lett. Kár, hogy 2013 óta, a King-regény („Carrie”) újrafeldolgozása óta nem jelentkezett újabb filmmel. Első munkájának a témája, a transszexualítás még nem volt annyira felkapott, mint mostanság. Ugyanakkor létezett, mert megtörtént eset az alapja. „Tahófalva” lakói számára megemészthetetlen volt Brandon viselkedése, de közel egy évtized elmúltával hazánkban is sokan értetlenül állnak a jelenség előtt. Fekete-fehérben látják a világot, a férfi az férfi, a nő pedig nő, nem tudják elképzelni és értelmezni, hogy vannak kivételek. Még most is tabunak számít a közbeszédben és a magánéletben egyaránt. Brandon alakításával Hilary Swank a csúcsra jutott, a későbbiekben elismert rendezők (Clint Eastwood – „Millió dolláros bébi”, „Tommy Lee Jones – „A kelletlen útitárs”) bízták meg főszerepekkel, amelyeket parádésan játszott el. Hatalmas tehetsége vitathatatlan. Játéka alapján és a téma komolyságát átérző néző számára a film maradandó érték.


 
ZeroHero   2019. 09. 25.

Hilary Swank elete szerepe es elete filmje is, szerintem. De nem csak o, hanem minden es mindenki mas is rendben van a filmben. Nincs CGi, nincs csihipuhi, nincsenek sarkanyok es szuperhosok es megsem unatkozunk, mert erdekes es ertekes karakterek vannak, valamint olyan sodro tortenetvezetes, ami behuz mindenkit. Remek alkotas.

 
sonyxxx   2015. 06. 04.

Remekül bemutatta egy transzszexuális nő és a vele kapcsolatba került emberek érzéseit, vívódásait, amik sokszor brutális erőszakot váltottak ki. A történet tragikus és nagyon erőteljes, amit a főszereplő még inkább elő segített.

 
Akasa87   2015. 05. 11.

Ez a film nagyon durva...megmarad az emberben sokáig az tuti!

 
Firencz   2016. 01. 20.

Elképesztően szomorú és megrendítő ez a film főleg tudva azt, hogy szerencsétlen Brandont '93-ban tényleg megerőszakolták és megölték. Félelmetes egyébként, hogy ilyen típusú bűncselekmények milyen számban történnek meg. Ezeknek az embereknek azért k... több»

 
DarkMoss   2015. 06. 29.

Nagyon sírós ez a film (igen, a fiúk igenis sírnak), és néhol meg elképesztően gyönyörű, Hilary Swank csodálatosan formálja meg Brandon karakterét. Csak egy javaslat: szinkronosan ne nézzétek meg, mert semmi értelme (Brandon női hangon beszél a magya... több»

Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Peter Sarsgaard
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank

A film összbevétele 11 533 945 dollár volt (imdb.com).

 

Hilary Swank a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Hilary Swank több száz jelentkező körül érdemelte ki a főszerepet azzal, hogy azt füllentette Kimberly Peirce rendezőnek, hogy 21 éves és ő is Lincolnból, Nebraskából származik, ahogy filmbeli karaktere Brandon Teena. Amikor kiderült, hogy ez nem igaz és Peirce szembesítette az igazsággal, Swank azt válaszolta: "Brandon is ezt tette volna."

(rbernadett)
 

Hogy felkészüljön a szerepre, Hilary Swank egy hónapig férfiként élt.

(kázsé)
 

Hilary Swank 3000 dollárt kapott a szerepért.

(kázsé)
 

Egy időben Diane Keaton is jelölt volt a rendezői posztra.

(kázsé)
 

Alison Folland, és Chloë Sevigny eredetileg Brandon szerepére jelentkeztek.

(kázsé)
 

Kimberly Peirce először a Village Voice egyik cikkéből hallott az esetről.

(kázsé)
 

A film címe egy The Cure számból jön.

(kázsé)