Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A fiúk nem sírnak (1999)

Boys Don't Cry
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
22
Képek
2
Videók

Galéria (22)

Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Peter Sarsgaard
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Chloë Sevigny
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank
Hilary Swank

Videók (2)

 
BÉLA Nézhetetlen  2022. 07. 24.

legújabb vélemény

1
Kszar

amerikai leszbikus katyfasz.

 
Ildikó Bacskai   2021. 11. 25.

3
A fiúk nem sírnak (1999)

Igazi torokszorító dráma. Hilary Swank legmeghatározóbb megrázó alakítása, elképesztő ez a nő a főszerepben. Nagyszerű rendezés, remekül szelektált ocsmány mellékszereplők, ocsmány környezet, hiteles cselekménymegformálás, ami miatt igazán bemászik az ember bőre alá.

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 16.

1

Érdekes, megható és felkavaró film. Semmi trükk, semmi hókuszpók, csak zseniális alakítások és parádés sztori, aminek valóságalapja is van. Hilary Swank talán élete szerepében van, és nem ismer kegyelmet. Leborulunk előtte, a film maga pedig beszippant.

 
Berto49   2019. 02. 05.

0
Lány, vagy fiú?

A rendezőnő, Kimberly Pierce csak őszinte gratulációt érdemel, hogy debütáló filmje ilyen nagyszerű lett. Kár, hogy 2013 óta, a King-regény („Carrie”) újrafeldolgozása óta nem jelentkezett újabb filmmel. Első munkájának a témája, a transszexualítás még nem volt annyira felkapott, mint mostanság. Ugyanakkor létezett, mert megtörtént eset az alapja. „Tahófalva” lakói számára megemészthetetlen volt Brandon viselkedése, de közel egy évtized elmúltával hazánkban is sokan értetlenül állnak a jelenség előtt. Fekete-fehérben látják a világot, a férfi az férfi, a nő pedig nő, nem tudják elképzelni és értelmezni, hogy vannak kivételek. Még most is tabunak számít a közbeszédben és a magánéletben egyaránt. Brandon alakításával Hilary Swank a csúcsra jutott, a későbbiekben elismert rendezők (Clint Eastwood – „Millió dolláros bébi”, „Tommy Lee Jones – „A kelletlen útitárs”) bízták meg főszerepekkel, amelyeket parádésan játszott el. Hatalmas tehetsége vitathatatlan. Játéka alapján és a téma komolyságát átérző néző számára a film maradandó érték.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Hilary Swank élete szerepe és élete filmje is szerintem. De nemcsak ő, hanem minden és mindenki más is rendben van a filmben. Nincs CGI, nincs csihi-puhi, nincsenek sárkányok és szuperhősök, és mégsem unatkozunk, mert érdekes és értékes karakterek va... több»

 
sonyxxx   2015. 06. 04.

0

Remekül bemutatta egy transzszexuális nő és a vele kapcsolatba került emberek érzéseit, vívódásait, amik sokszor brutális erőszakot váltottak ki. A történet tragikus és nagyon erőteljes, amit a főszereplő még inkább elő segített.

 
Akasa87   2015. 05. 11.

0

Ez a film nagyon durva...megmarad az emberben sokáig az tuti!

A film összbevétele 11 533 945 dollár volt (imdb.com).

 

Hilary Swank a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Hilary Swank több száz jelentkező körül érdemelte ki a főszerepet azzal, hogy azt füllentette Kimberly Peirce rendezőnek, hogy 21 éves, és ő is Lincolnból, Nebraskából származik, ahogy filmbeli karaktere, Brandon Teena. Amikor kiderült, hogy ez nem igaz, és Peirce szembesítette az igazsággal, Swank azt válaszolta: "Brandon is ezt tette volna."

(rbernadett)
 

Hogy felkészüljön a szerepre, Hilary Swank egy hónapig férfiként élt.

(kázsé)
 

Hilary Swank 3000 dollárt kapott a szerepért.

(kázsé)
 

Egy időben Diane Keaton is jelölt volt a rendezői posztra.

(kázsé)