Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
78%

A rém (2003)

Monster
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
64
Képek
1
Videók
A rém

Galéria (64)

Videók (1)

 
Zsolt Zsolt   2021. 08. 21.

legújabb vélemény

0

Nagyon megrázó film egy olyan nőről, akit tulajdonképpen az utca nevelt. Normális élete nem volt, de azt hiszem, ez a nő, ha normális nevelést kapott volna, ennyire nem süllyed le, és ennek a rémtörténetnek úgy tudom, van egy dokumentumfilm változata is.

 
Artemisia   2017. 12. 25.

5

Durva, megrázó alkotás, de az is volt a film célja, hogy egy bántalmazott,embertelen kegyetlenségeken átment nő lélekrajzát mutassa be, ami hibátlanul sikeredett.A hangulat nagyon nyomasztó, hiszen rendkívül valóságszerű képekkel érzékelteti a nyomor... több»

 
vivikejencikelara   2017. 05. 31.

1

Zseniálisan jó! Nagyon imádom a filmet bár lelkileg kicsit megvisel mikor újra megnézem , mégis megakarom mert nagyon sokat ad nekem ez a film. Ad sok szerelmet, sok küzdelmet, harcot és szenvedést.

 
Berto49   2017. 01. 22.

0

Ilyen fantasztikus színészi alakítást minden szökőévben lehet csak látni. A megcsúfított Charlize Theron (az egyik legkedveltebb színésznőm) félelmetesen jó! Mellesleg – köztünk szólva – azok a férfiak, akik leálltak ilyen luvnyával, meg is érdemelté... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 21.

0

Kegyetlen és kemény. Gyomorforgató és lélekromboló. De mégis zseniális mozi. Le a kalappal a készítők és Theron előtt, aki egy bitang jó nő, és mégis itt mit tettek vele a szerep kedvéért... Patty Jenkins előtt le a kalappal. Ricci is nagyon tetszett.

 
Di Canio   2019. 05. 15.

0

Sajnálatunkra erre mentünk be a moziba, ez tényleg rém, rém unalmas volt, az emberek csalódottan mentek kifelé a végén.

 
jake_green   2018. 08. 22.

0

Egy prostituált teljes életútját követhetjük végig zseniálisan. Theron baromi jól játszik, és ha megnézed az eredeti nőt hogy nézett ki, iszonyatosan jól felvette az eredeti személyiségjegyeit, mozgását és viselkedését. A forgatókönyv adott volt - m... több»

A film összbevétele 64 240 813 dollár volt (imdb.com).

 

Charlize Theron a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Azért, hogy minél rondább legyen, arcprotéziseket viselt a forgatásokon Charlize Theron.

(mamiéstöti2)
 

Golden Globe díjat is kapott Charlize Theron alakításáért.

(mamiéstöti2)
 

A film egy kivételével az összes díjjelölést megnyerte. Ez a kivetél pedig a rendező, Patty Jenkins Arany Medve jelölése volt Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(ZeroHero)
 

Charlize Theron alakításáért Oscar-díjat kapott 2004-ben, amit február 29-én vehetett át, Aileen Wournos születésnapján.

(ps)
 
Kinek ajánljuk: A történet kiforgatásával kapcsolatban megfogalmazott kételyeim ellenére a tagadhatatlan hollywoodi minőség miatt jó szívvel ajánlom bárkinek, aki érdekel egy érzékenységgel megáldott thriller. Charlize Theron alakítását nem érdemes kihagyni, igazán megérdemelt Oscar volt az övé. több»