Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
64
Képek
1
Videók
A rém
 
arctoslion   2020. 04. 10.

legújabb vélemény

10

Hú, hát ez valami elementárisan atom film volt. Charlize Theron valami iszonyat jót, dehogy jót, hatalmasat játszott. A durva gyerekkor, az, hogy mindenki ellenszenvvel viseltetett iránta, az sajnos odáig juttatta, hogy számára lehetetlen volt a beilleszkedés. Próbálta, de negatív volt minden reakció. Minél többször próbálkozott, annál inkább falakba ütközött. Elképesztő, amit a sminkesek véghez vittek. Az elején el sem hittem, hogy ez ő. Amit ebben a filmben eljátszott, az bőven megérdemeltté tette, hogy ennyien dicsérik eme mű után. Az, hogy Oscart kapott, TELJESEN megérdemelt. Atom 10/10

 
Artemisia   2017. 12. 25.

Durva, megrázó alkotás, de az is volt a film célja, hogy egy bántalmazott,embertelen kegyetlenségeken átment nő lélekrajzát mutassa be, ami hibátlanul sikeredett.A hangulat nagyon nyomasztó, hiszen rendkívül valóságszerű képekkel érzékelteti a nyomor... több»


 
vivikejencikelara   2017. 05. 31.

Zseniálisan jó! Nagyon imádom a filmet bár lelkileg kicsit megvisel mikor újra megnézem , mégis megakarom mert nagyon sokat ad nekem ez a film. Ad sok szerelmet, sok küzdelmet, harcot és szenvedést.

 
Berto49   2017. 01. 22.

Ilyen fantasztikus színészi alakítást minden szökőévben lehet csak látni. A megcsúfított Charlize Theron (az egyik legkedveltebb színésznőm) félelmetesen jó! Mellesleg – köztünk szólva – azok a férfiak, akik leálltak ilyen luvnyával, meg is érdemelté... több»

 
Ghotik   2016. 10. 04.

Nagyon durva erős film, amihez kell egy idegzet. Erős idegzetűeknek ajánlom csak, mert egy nagyon durva, kemény film. Kategóriájában a jobbak között van.

 
jake_green   2018. 08. 22.

Egy prostituált teljes életútját követhetjük végig zseniálisan. Theron baromi jól játszik, és ha megnézed az eredeti nőt hogy nézett ki, iszonyatosan jól felvette az eredeti személyiségjegyeit, mozgását és viselkedését. A forgatókönyv adott volt - m... több»

 
Barthy   2015. 09. 01.

Kellemesen csalódnom kellett ebben a filmben. Totál elzárkóztam tőle hogy akárcsak bele pillantsak. Esélyt se akartam adni neki ami mint így kiderült utólag hatalmas hiba lett volna. Szóval ha bármi kétségeid vannak is, adj neki egy esélyt.

A film összbevétele 64 240 813 dollár volt (imdb.com).

 

Charlize Theron a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Azért, hogy minél rondább legyen, arcprotéziseket viselt a forgatásokon Charlize Theron.

(mamiéstöti2)
 

Golden Globe díjat is kapott Charlize Theron alakításáért.

(mamiéstöti2)
 

A film egy kivételével az összes díjjelölést megnyerte. Ez a kivetél pedig a rendező, Patty Jenkins Arany Medve jelölése volt Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(ZeroHero)
 

Charlize Theron alakításáért Oscar-díjat kapott 2004-ben, amit február 29-én vehetett át, Aileen Wournos születésnapján.

(ps)
 

A főszerepet az eredeti tervek szerint Kate Winslet kapta volna.

(ps)
 

A forgatás mindössze 28 napig tartott, egy nap akár 4-5 jelenetet is felvettek, és volt, hogy 9 oldalt is haladtak a forgatókönyvvel.

(ps)
 

Charlize Theron 14 kg-ot hízott a szerep kedvéért.

(ps)
 

Selby szerepét Kate Hudsonnak is felajánlották, de ő elutasította.

(ps)
 

Patty Jenkins a forgatókönyvet 7 hét alatt írta meg. A film előkészületei 2 hónapig tartottak.

(ps)
 
Kinek ajánljuk: A történet kiforgatásával kapcsolatban megfogalmazott kételyeim ellenére a tagadhatatlan hollywoodi minőség miatt jó szívvel ajánlom bárkinek, aki érdekel egy érzékenységgel megáldott thriller. Charlize Theron alakítását nem érdemes kihagyni, igazán megérdemelt Oscar volt az övé. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.