Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A másik nővér (2022)

The Good Nurse
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Jessica Chastain
Eddie Redmayne
Jessica Chastain
Jessica Chastain
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Jessica Chastain
Eddie Redmayne
Jessica Chastain
Nnamdi Asomugha
Jessica Chastain
Jessica Chastain

Videók (2)

 
Caravaggio1978   2022. 11. 12.

legújabb vélemény

0
Dokumentumfilm felöltöztetve

Tetszettek a színészi játékok, azaz a két főszereplő abszolút életszerű volt, amúgy is szimpatikusak a színészek, és ezeket a szerepeket is nagyon jól hozták. Hiányoltam a válaszokat, a miértekre a választ a történetben, bár lehet, a valóságban sem kapott soha senki ezekre választ.

 
Artemisia   2022. 11. 07.

a nap véleménye

4
Halálos barátság

Egy sorozatgyilkos tetteinek, gondolkodásmódjának megértése sokkoló, ugyanakkor érdekfeszítő is az átlag ember számára. A téma iránti érdeklődést mi sem bizonyítja jobban az ilyen bűntényekről készült számtalan dokumentumfilm, riport, cikk, könyv és ... teljes kritika»

 
Emmersson   2022. 10. 23.

1

Engem picit zavar a magyar cím, mert félrevezető. Az angol "nurse" ápolót jelent. Azt, hogy a magyar területen a "nővér-nővérke" megszólítás elterjedt, nyilván a női ápolók (főleg apácák) majdhogynem 100%-os jelenléte indokolja. Viszont ma már nálunk is inkább használatos az ápoló/ápolónő kifejezés!

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 31.

1
Felejthető alkotás

Tény, hogy a filmben Eddie Redmayne szerintem zseniálisan alakította azon ápolót, aki ennyi bűncselekményt vitt véghez és, ami szomorúbb, hogy igaz történeten alapszik a film. Én mint egészségügyi dolgozó, ezt a filmet más szemmel is néztem végig, amiben azért voltak bőven kivetni valók. Viszont hiába a 2 órás játékidő a filmnek, lassú folyású, néha a nagy semmi történik, nem ismerjük meg mélyebben a főszereplő motivációját és, hogy végül is miért jutott erre az útra. A többi meg már tényleg ráadás, hogy ilyen horderejű dolgokat anno ezen kórházak így kezelték. Sajnos engem a film nem tudott lekötni, untatott nagyobb részt, ahhoz képest, hogy nagyon szeretem az igaz történeten alapuló filmeket. Egy újabb tucatfilm Netflix módra. 5/10

 
Tonyka   2022. 10. 30.

1
Jeffrey Dahmer farvízén

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Investigation Discovery-n egész nap mennek a megtörtént gyilkosságokkal foglalkozó tartalmak. A Netflix felfedezte az ebben rejlő lehetőségeket, így nem meglepő, hogy kiválasztják a legbotrányosabb, legbrutálisabb eseteket. Nincs ez másképpen jelen e... teljes kritika»

 
szemtelen   2022. 10. 28.

1
az élet írta az elmebeteg ápoló történetét

Úgy érzem, sorozatgyilkosok évét tartja a Netfix. Még a nyakunkban érezzük Jeffrey Dahmer lehelletét, máris itt van a soron következő emberpusztító, Charles Cullen, aki újabb 400 strigulával bővíti a halállistát. Ráadásul ez is a megtörtént bűnügyek csoportjának egyik új megfilmesítése. Akinek még éhes az idegrendszere, nézze nyugodtan, a lassúbb sodrású filmek közé tartozik, feszültségmentesen szörnyülködhetünk a halál angyalának tettein. Értékelésem szerint ez egy jó közepes produkció.

3
 
Greta   2022. 10. 30.

1
Ilyet is tud Amerika

Kiváló film, hollywoodi sallangoktól , harsányságtól mentes. Mellékszálak, csavarok és akciók nélkül is feszültséggel teli minden perce. A realisztikus ábrázolás nagyon közel hozza a történetet a nézőhöz, de az események bemutatásánál többet vállal a film, hasznosítható egyéni és társadalmi tanulsággal szolgál. A színészek játéka precíz és emberi, Eddie Redmayne lenyűgöző. Egy ilyen alkotás nem becsüli le a közönségét. Értelemmel készült, és nyújt is valamit az időnkért cserébe.

2
 

Nem derült ki, hogy Charles Fuller 16 éves ámokfutás alatt pontosan hány ember haláláért felelős.

(indingo )
 

A film Charles Graeber The Good Nurse című könyve alapján készült.

(indingo )
 

A film a dán Tobias Lindholm első angol nyelvű rendezői munkája. Lindholm forgatókönyvíróként dolgozott többek között Thomas Vinterberggel is a Még egy kört mindenkinek c. filmben.

(filmtro.hu )
 

Amy Loughren jelenleg (a film premierjének idején) a floridai DeLand-ben él két lányával. Ápolónői tevékenysége mellett Reiki mesterként és hipnoterapeutaként is praktizál.

(filmtro.hu )
 

A film két főszereplője, Jessica Chastain és Eddie Redmayne is nyert már Oscar-díjat.

(indingo )