Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Filmadatlap
 
30
Szereplők
20
Vélemények
60
Képek
2
Videók
 
Berto49   2019. 05. 24.
Fenevad emberbőrben

Elképesztő, hogy az elkövetett rettenetes gyilkosságok nem hagytak nyomot Ted Bundy külsején. Maradt, aki volt, egy vonzónak mondható, az átlagosnál jobb kinézetű férfi, aki könnyen alakított ki kapcsolatokat fiatal nőkkel. Ez lett a vesztük. Valójában nem is lehet tudni, hogy hány áldozata volt. Egy is több a soknál, nem pedig a bevallott harmincnál is magasabb szám. A film szerencsére inkább tárgyalótermi dráma, mint a sorozatban elkövetett gyilkosságokra koncentráló alkotás, mert a szörnyű tettek elkövetési módjai nem a filmvászonra valók. Az a legnagyobb hiányossága, hogy a miértekre nem ad kielégítő választ. Mi munkálhatott Bundy fejében, és mekkora erőfeszítéssel tudta elleplezni a b... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 03.
Ted Bundy, villants egy hollywoodi mosolyt a kamerának!

Hogyan lehet úgy beszélni minden idők egyik legtöbbet emlegetett sorozatgyilkosáról, hogy (egyetlen rövid képkockát leszámítva) nem látunk se vért, se megcsonkított holttesteket, nincs se sikoltás, se menekülés. Hát így… A film (remélhetően) felvállaltan döntött egy ilyen kompozíció mellett. S ha ez így van, s nem a polkorrektség miatt tette, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ügyes, nagyon ügyes. Már csak azért is, mert így merőben más élményt kapunk, mint amit elvártunk volna egy Ted Bundy-ról szóló film kapcsán (az már más kérdés, hogy, ha valaki arra számított, többet megtud a gyilkosságokról a film megnézése után, az csúnyán csalódni fog). De hogyan is tudnánk meg többet, az egész ügy h... több»


 
HETEDIK   2019. 05. 03.

Átkozottul unalmas, semmitmondó és hitvány. A gyilkosságokról szinte semmit nem tudunk meg, helyette nézhetjük Bundy magánéletét és tárgyalását. Most komolyan, Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról ennyit sikerült összehozni? Teljesen felesleges film, ha felmegy az ember a Wikire sokkal többet megtudhat róla...

 
indingo   2019. 08. 15.

A témához képest nagyon ízlésesre és erőszakmentesre csinálták meg a filmet. Érdekes volt a film, Zac Efronnak is jól állt a szerep.

 
MP170506   2019. 07. 31.

Ez a film engem teljesen beszippantott. Vártam egy filmet, ami tele lesz gyilkolással, holttestekkel, de nem így lett, amit nem is bántam. A film vége után még sokáig kattogott az agyam, hogy lehet egy ember ilyen: semmi megbánás, semmi gyötrődés. Ez az ember: SZÖRNYŰ! Zac Efron nem tartozik a kedvenc színészeim közé, de az itt nyújtott alakítása után megemelem a kalapom, kiváló volt!

 
Efron itt játszi könnyedséggel hozza a „gyilkos vagyok, de nem látszom annak” szerepkört, és méltó partnere tud lenni John Malkovich-nak, aki Edward D. Cowart bírót alakítja. De ne feledjük: a tulajdonképpen főszereplő Liz Kendallt alakító Lily Collins is remek, neki nem kell bizonyítania semmit, kvázi reflexből hozta a belső lelki őrlődést. Ahogy szokás mondani, övé a legkevésbé látványos szerep a filmben. több»
 
A történet sokszor nem közvetítette a mélyebb igazságot, csupán a felszínt kapargatta meg. Ebben a fél évszázaddal ezelőtt kezdődött ronda storyban azért jóval több volt, mint amit kaptunk, mert a felszínes varázs csupán felszínes élményt nyújtott! több»
 
Zac Efron rajongóknak tudom csak szívből ajánlani, mert ők találhatnak élvezetet a filmben. Egyébként Ted Bundy-témában sokkal inkább kerülendőnek nevezném. több»

A film összbevétele 9 673 491 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 96 593 893 forintot termelt. A hazai mozik összesen 63 932 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rajongók 2016-ban petíciót indítottak, hogy Zac Efron alakítsa a film főszerepét. Ted Bundy egykori ügyvédje is úgy ítélte, hogy valóban van hasonlóság a sorozatgyilkos és a színész vonásaiban.

(hp)
 

A Metallica frontemberének, James Hetfieldnek ez az első filmszerepre.

(hp)
 

Az alkotók a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon jelentették be, hogy Zac Efron főszereplésével filmet forgatnak a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életéről.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.