Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
20
Képek
2
Videók
 
Berto49   2019. 05. 24.
Fenevad emberbőrben

Elképesztő, hogy az elkövetett rettenetes gyilkosságok nem hagytak nyomot Ted Bundy külsején. Maradt, aki volt, egy vonzónak mondható, az átlagosnál jobb kinézetű férfi, aki könnyen alakított ki kapcsolatokat fiatal nőkkel. Ez lett a vesztük. Valójában nem is lehet tudni, hogy hány áldozata volt. Egy is több a soknál, nem pedig a bevallott harmincnál is magasabb szám. A film szerencsére inkább tárgyalótermi dráma, mint a sorozatban elkövetett gyilkosságokra koncentráló alkotás, mert a szörnyű tettek elkövetési módjai nem a filmvászonra valók. Az a legnagyobb hiányossága, hogy a miértekre nem ad kielégítő választ. Mi munkálhatott Bundy fejében, és mekkora erőfeszítéssel tudta elleplezni a b... több»

 
HETEDIK   2019. 05. 03.

Átkozottul unalmas, semmitmondó és hitvány. A gyilkosságokról szinte semmit nem tudunk meg, helyette nézhetjük Bundy magánéletét és tárgyalását. Most komolyan, Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról ennyit sikerült összehozni? Teljesen felesleges film, ha felmegy az ember a Wikire sokkal többet megtudhat róla...


 
Mozéria   2019. 05. 05.
Nem doku-dráma

A gyilkosságok részletes bemutatása helyett a készítők Bundy-ra és az őt körülvevő fontosabb emberekre koncentráltak, melynek célja egyértelműen a figyelmeztető jelleg. Sok jót olvastam Zac Efron alakításáról és valóban, érett és összeszedett a játéka, nem merül ki holmi sárm fitogtatásban. A film maga viszont sajnos nem túl jó, sokszor kibillen a ritmusából és helyenként kifejezetten unalmas. Bár az ilyen jellegű filmekkel alapból úgy vagyok, mint a háborús témájúakkal, nehéz mit kezdeni a ténnyel, hogy döbbenetes tragédiákat szórakoztatássá degradálnak. Nyilván szempont az is, hogy ezeket a történeteket érdemes nem elfelejteni, azonban sokszor visszássá válnak ezek az alkotások, leginkább az amerikaiakra esetenként jellemző csináljunk hőst a gonoszból felállás miatt. Éppen ezért számomra mindenképpen pozitívum, hogy erről szó sincs, Bundy ellentmondásos személyiségének pozitív vonásai ellenére egy percig sincs piedesztálra emelve. Emiatt ismét Efront kell méltassam, sikerült neki úgy ábrázolni ezt a sorozatgyilkost, hogy még akkor is viszolyog tőle az ember amikor mondjuk éppen reggelit készít a barátnője gyermekének. Összességében az sem segít, hogy kissé megkésett, jónéhány hasonló alkotás készült az elmúlt évtized(ek)ben, így jóval kevésbé "üt", mint korábbi társai. Azonban akinek új a témakör, annak érdemes lehet megnézni, sok szempontból érdekes és tanulságos.

 
ringololol   2019. 05. 24.

Teljesen felbőszített ez a film. Na, nem a témájával, az szerintem vérfagyasztóan hitelesre sikeredett, nem is tudtam egyhamar kiverni a fejemből. De a karakterek eléggé összeszedetlennek tűntek az én szememben. Igazából pont a főszereplő megformálása lett nekem egészen félresikeredett, és sokkal jobban bírtam volna, ha belevisznek egy kis dokumentarista vonalat a filmbe.

 
daeril   2019. 05. 23.

Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Aki szeretne egy hiteles filmet látni a sorozatgyilkos Ted Bundyról, az talán jobb, ha tovább keres, viszont akit le tud kötni egy remek főszereplői alakítás, az meg fogja találni a számításait az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványba. Mindent egybevetve 3 csillagot adnék rá. Sajnálom egy kicsit, mert ennél több van ebben a sztoriban. Mindenesetre Efronnak jár a vállba veregetés, rászolgált. Remélem, nem ez volt az utolsó, hogy komoly szerepben láthattuk.

 
Efron itt játszi könnyedséggel hozza a „gyilkos vagyok, de nem látszom annak” szerepkört, és méltó partnere tud lenni John Malkovich-nak, aki Edward D. Cowart bírót alakítja. De ne feledjük: a tulajdonképpen főszereplő Liz Kendallt alakító Lily Collins is remek, neki nem kell bizonyítania semmit, kvázi reflexből hozta a belső lelki őrlődést. Ahogy szokás mondani, övé a legkevésbé látványos szerep a filmben. több»
 

A rajongók 2016-ban petíciót indítottak, hogy Zac Efron alakítsa a film főszerepét. Ted Bundy egykori ügyvédje is úgy ítélte, hogy valóban van hasonlóság a sorozatgyilkos és a színész vonásaiban.

(hp)
 

A Metallica frontemberének, James Hetfieldnek ez az első filmszerepre.

(hp)
 

Az alkotók a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon jelentették be, hogy Zac Efron főszereplésével filmet forgatnak a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életéről.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.