Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
60
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 11. 14.

legújabb vélemény

Na ez meg mi a fene? Ennyit sikerült Ted Bundyról összekaparni? És azt sem teljesen pontosan? Basszus, ez maga a híg trutymó kategória. Szerintem Joe Berlinger menjen el villanypásztornak, ott jobban helytállna. Szégyen. Zac Efron teljesen alkalmatlan volt a szerepre.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 03.

a nap véleménye

Ted Bundy, villants egy hollywoodi mosolyt a kamerának!

Hogyan lehet úgy beszélni minden idők egyik legtöbbet emlegetett sorozatgyilkosáról, hogy (egyetlen rövid képkockát leszámítva) nem látunk se vért, se megcsonkított holttesteket, nincs se sikoltás, se menekülés. Hát így… A film (remélhetően) felválla... teljes kritika»


 
Berto49   2019. 05. 24.

a nap véleménye

Fenevad emberbőrben

Elképesztő, hogy az elkövetett rettenetes gyilkosságok nem hagytak nyomot Ted Bundy külsején. Maradt, aki volt, egy vonzónak mondható, az átlagosnál jobb kinézetű férfi, aki könnyen alakított ki kapcsolatokat fiatal nőkkel. Ez lett a vesztük. Valójáb... teljes kritika»

 
HETEDIK   2019. 05. 03.

Átkozottul unalmas, semmitmondó és hitvány. A gyilkosságokról szinte semmit nem tudunk meg, helyette nézhetjük Bundy magánéletét és tárgyalását. Most komolyan, Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról ennyit sikerült összehozni? Teljesen felesleges film, ha felmegy az ember a Wikire sokkal többet megtudhat róla...

 
indingo   2019. 08. 15.

A témához képest nagyon ízlésesre és erőszakmentesre csinálták meg a filmet. Érdekes volt a film, Zac Efronnak is jól állt a szerep.

 
MP170506   2019. 07. 31.

Ez a film engem teljesen beszippantott. Vártam egy filmet, ami tele lesz gyilkolással, holttestekkel, de nem így lett, amit nem is bántam. A film vége után még sokáig kattogott az agyam, hogy lehet egy ember ilyen: semmi megbánás, semmi gyötrődés. Ez... több»

 
BoBamburg   2019. 10. 29.

Azt hittem, kicsit több minden derül majd ki a gyilkosságokról, annak elkövetéseiről és hasonlók, de igazából ezeket teljes mértékben kerüli a film. Ellenben egy kellemes dráma, ami jól bemutatja Ted Bundy magánéletét, illetve a tárgyalási időszakot.

Galéria (60)

Videók (2)

A film összbevétele 9 673 491 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 96 593 893 forintot termelt. A hazai mozik összesen 63 932 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rajongók 2016-ban petíciót indítottak, hogy Zac Efron alakítsa a film főszerepét. Ted Bundy egykori ügyvédje is úgy ítélte, hogy valóban van hasonlóság a sorozatgyilkos és a színész vonásaiban.

(hp )
 

A Metallica frontemberének, James Hetfieldnek ez az első filmszerepre.

(hp )
 

Az alkotók a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon jelentették be, hogy Zac Efron főszereplésével filmet forgatnak a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életéről.

(hp )
 

A Netflix 9 millió dollárért szerezte meg a film amerikai forgalmazási jogait.

(hp )
 

A film világpremierje 2019. január 26-án volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp )
 

A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány 107 szemlézett cikk után 57 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, bár az ítészek kivétel nélkül kiemelték Zac Efron remek alakítását.

(hp )
 

Azért lett ilyen hosszú a film címe, mert a tárgyaláson Bundy tetteit a bíró az alábbi szavakkal illette "A bűnök átkozottul veszettek, sokkolóan gonoszak és hitványak voltak..."

(Thibo84)
 

Ted Bundy 30 ember meggyilkolását vállalta magára, de a valós szám akár még 100 felett is lehet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szerepelni fog a Metallica frontembere, James Hetfield is. A hírek szerint Bob Hayward rendőrtiszt szerepében láthatjuk majd a zenészt.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Efron itt játszi könnyedséggel hozza a „gyilkos vagyok, de nem látszom annak” szerepkört, és méltó partnere tud lenni John Malkovich-nak, aki Edward D. Cowart bírót alakítja. De ne feledjük: a tulajdonképpen főszereplő Liz Kendallt alakító Lily Collins is remek, neki nem kell bizonyítania semmit, kvázi reflexből hozta a belső lelki őrlődést. Ahogy szokás mondani, övé a legkevésbé látványos szerep a filmben. több»
 
A történet sokszor nem közvetítette a mélyebb igazságot, csupán a felszínt kapargatta meg. Ebben a fél évszázaddal ezelőtt kezdődött ronda storyban azért jóval több volt, mint amit kaptunk, mert a felszínes varázs csupán felszínes élményt nyújtott! több»
 
Zac Efron rajongóknak tudom csak szívből ajánlani, mert ők találhatnak élvezetet a filmben. Egyébként Ted Bundy-témában sokkal inkább kerülendőnek nevezném. több»