Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Filmadatlap
 
30
Szereplők
27
Vélemények
60
Képek
2
Videók

Galéria (60)

Videók (2)

 
JRD   2022. 09. 01.

legújabb vélemény

0

Érdekes, hogy a kereskedelmi csatornán levetített filmből kivágtak egy rövidke, de hatásos és egyértelműsítő jelenetet. Így a film nem lett annyira ütős, mint azzal a nyúlfarknyival megtoldva. Ugyanis pontosan az a rész teszi fel az í-re a pontot és ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 03.

a nap véleménye

1
Ted Bundy, villants egy hollywoodi mosolyt a kamerának!

Hogyan lehet úgy beszélni minden idők egyik legtöbbet emlegetett sorozatgyilkosáról, hogy (egyetlen rövid képkockát leszámítva) nem látunk se vért, se megcsonkított holttesteket, nincs se sikoltás, se menekülés. Hát így… A film (remélhetően) felválla... teljes kritika»

 
Berto49   2019. 05. 24.

a nap véleménye

2
Fenevad emberbőrben

Elképesztő, hogy az elkövetett rettenetes gyilkosságok nem hagytak nyomot Ted Bundy külsején. Maradt, aki volt, egy vonzónak mondható, az átlagosnál jobb kinézetű férfi, aki könnyen alakított ki kapcsolatokat fiatal nőkkel. Ez lett a vesztük. Valójáb... teljes kritika»

 
indingo   2019. 08. 15.

0

A témához képest nagyon ízlésesre és erőszakmentesre csinálták meg a filmet. Érdekes volt a film, Zac Efronnak is jól állt a szerep.

 
HE7EDIK   2019. 05. 03.

1

Átkozottul unalmas, semmitmondó és hitvány. A gyilkosságokról szinte semmit nem tudunk meg, helyette nézhetjük Bundy magánéletét és tárgyalását. Most komolyan, Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról ennyit sikerült összehozni? Teljesen felesleges film, ha felmegy az ember a Wikire sokkal többet megtudhat róla...

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 11. 14.

0

Na ez meg mi a fene? Ennyit sikerült Ted Bundyról összekaparni? És azt sem teljesen pontosan? Basszus, ez maga a híg trutymó kategória. Szerintem Joe Berlinger menjen el villanypásztornak, ott jobban helytállna. Szégyen. Zac Efron teljesen alkalmatlan volt a szerepre.

 
MP170506   2019. 07. 31.

0

Ez a film engem teljesen beszippantott. Vártam egy filmet, ami tele lesz gyilkolással, holttestekkel, de nem így lett, amit nem is bántam. A film vége után még sokáig kattogott az agyam, hogy lehet egy ember ilyen: semmi megbánás, semmi gyötrődés. Ez... több»

A film összbevétele 9 673 491 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 96 593 893 forintot termelt. A hazai mozik összesen 63 932 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rajongók 2016-ban petíciót indítottak, hogy Zac Efron alakítsa a film főszerepét. Ted Bundy egykori ügyvédje is úgy ítélte, hogy valóban van hasonlóság a sorozatgyilkos és a színész vonásaiban.

(hp)
 

A Metallica frontemberének, James Hetfieldnek ez az első filmszerepre.

(hp)
 

Az alkotók a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon jelentették be, hogy Zac Efron főszereplésével filmet forgatnak a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életéről.

(hp)
 

A Netflix 9 millió dollárért szerezte meg a film amerikai forgalmazási jogait.

(hp)
 

A film világpremierje 2019. január 26-án volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 
Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című film az előzetes ismeretek ellenére nagyon izgalmas, és egyre megrázóbb, ahogy megismerjük a gyilkosságok részleteit. Szörnyű belegondolni, hogy Ted nem csak az áldozatait, azok családját, hanem saját „szeretteinek” is tönkretette az életét. Édesanyja, szeretője és menyasszonya is mindvégig hitt Bundy ártatlanságában, hiszen Ted profin váltogatta álarcait. Bűntudatot keltett másokban, ez alatt, pedig ő az empátia vagy az alapvető érzések csíráját sem mutatta őszintén. A cím tehát találó Ted Bundy: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány volt. több»
 
Annak ellenére, hogy a film igyekszik hangvételével a lehető legtávolabb kerülni a sorozatgyilkosokat dicsőítő hollywoodi vérontásoktól, ironikusan mégis Amerika legnépszerűbb sorozatgyilkosának legendáját építi tovább. több»
 
A filmmel kapcsolatban több olyan véleményt is olvastam, hogy igyekszik jó színben feltüntetni egy sorozatgyilkost. Ez pedig óriási tévedés. Hitelesen mutatja be egy szörnyeteg emberi vonásait, és ha szimpátiát érzünk a látottak közben azzal nincs semmi baj. Ez volt a cél. Ez volt Bundy célja. Mi pedig hittünk neki, mert hinni akartunk. Ezt választottuk. Egy illúziót… több»