2019.05.24 00:03 Berto49 Olvasottság: 131x
2

Fenevad emberbőrben

Elképesztő, hogy az elkövetett rettenetes gyilkosságok nem hagytak nyomot Ted Bundy külsején. Maradt, aki volt, egy vonzónak mondható, az átlagosnál jobb kinézetű férfi, aki könnyen alakított ki kapcsolatokat fiatal nőkkel. Ez lett a vesztük. Valójában nem is lehet tudni, hogy hány áldozata volt. Egy is több a soknál, nem pedig a bevallott harmincnál is magasabb szám.

A film szerencsére inkább tárgyalótermi dráma, mint a sorozatban elkövetett gyilkosságokra koncentráló alkotás, mert a szörnyű tettek elkövetési módjai nem a filmvászonra valók. Az a legnagyobb hiányossága, hogy a miértekre nem ad kielégítő választ. Mi munkálhatott Bundy fejében, és mekkora erőfeszítéssel tudta elleplezni a bensőjében rejtőzködő tömeggyilkost. Minden a gyermekkorból ered? Az a tévhit volt az ok, hogy azt hitte, a nagyszülei az igazi apja és anyja? Mikor kiderült, hogy addig a nővérének hitt személy az igazi anyja? Előfordulhat az is, hogy az ismeretlen biológiai apja átörökített génjei a hibásak? Lehet, hogy jobb is, hogy a mozgatórugókról nem is tudunk, mert csak még jobban megrémülnénk az emberi lélek éjsötét mélységétől.

Fenevad emberbőrben

Sokak számára túlzónak tűnhet az a véleményem, hogy a halálbüntetést a hasonló bűnözők számára fenn kellene tartani, a villamosszék pedig az ilyen esetekben enyhe ítélet. Arra viszont kiváló lehetőséget nyújtott a film, hogy ki lehessen jelenteni: Zac Efron remek színésszé vált. Annyi jelentéktelen alakítás után ezzel a teljesítménnyel magasabb szintre jutott. Viszont számomra ellenszenves felnőtté vált a „Hatodik érzék”-ben megismert helyes kisfiú, Haley Joel Osment!

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Liz odavan a szemrevaló, már-már ideális férfinak tűnő Tedért. Közös életük tökéletesen alakul egész addig, míg Tedet emberölés vádjával le nem csukják. A bizonyítékok... több»

2