84% 168 szavazat
A Király

A Király

A király
Filmadatlap
15
Vélemények (15)
13
Szereplők (13)
15
Képek (15)
1
Videók (1)
11
Érdekességek (11)
Díjak
1
Filmkritika (1)
7
Cikkek (7)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

Olasz Renátó

FILMINFÓ

Az ikonikus magyar zenész, Zámbó Jimmy életén alapuló 10 részes sorozat.

(hp)

Ország: Magyarország
Premier: 2022 | RTL+ (2022.12.22.)
 
2024.02.20 Szentgróti Patrik

legújabb vélemény

Nem vagyok egy nagy Jimmy-rajongó, de ezt a sorozatot nagyon igényesen és jól felépítették, és kellően drámaira sikerült! Le a kalappal!

0
 
2023.01.19 Crystaldeer

a nap véleménye

Igaz történetek és hazugságok alapján

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mindegyik rész ezzel a mondattal kezdődik, és nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ilyen formában utalást bármely igaz történeten alapuló filmnél. A legtöbben mindig úgy hivatkoznak, hogy „megtörtént események alapján” vagy „igaz történet alapján”... Teljes kritika

2
 
2023.02.20 Robinson76

Másoknak Elvis, nekünk Jimmy a Király

A zenerajongó pincér elindítva karrierjét, füstös lokálokban énekel, majd a hírhedt ’88-as Interpop fesztivál győzteseként és egy Magneoton-szerződés után az ország legnépszerűbb énekese lesz. Mindez családi és más drámákkal kikövezve és botrányoktól tarkítva vezet el rejtélyes haláláig. Ez a sorozat Zámbó Imre karrierjének krónikája, illetve annál sokkal több. Az egyik legjobb és legbátrabb korrajza a rendszerváltás környéki és utáni Magyarországnak. Jimmy megosztó személyisége és ellentmondásokkal teli élete izgalmas alapanyag egy sorozathoz, mely megalkuvás nélkül mutatja be az embert a mítosz mögött. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a nyugati kivitelezésű, de hangulatában és témájában ízig-vérig magyar produkciót.

1
 
2022.11.30 Szilárd-Leo

Király

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sziasztok! Megint a múltból merítünk egy életrajzi filmet, nem másról, mint Jimmyről. Félve kezdtem nézni, de nagyon jó lett. Az én gyerekkoromban történik minden. De beszéljünk inkább A Királyról. Kicsit kusza a film, de azért nagyon jó, érdemes megnézni, aki pedig megformálta, az nagyon jó színészpalánta. Kezdetben, amikor az a rendszer volt és kommunista ország voltunk, akkor csak az jutott előre, aki csókos volt, vagy párttag, vagy valaki valakije. Így a kis ember maradt kis énekes. De Jimmy lett valaki, és nagy énekessé vált. Aki szerette, az tudja, hogy igenis jól énekelt. Kár, hogy már nincs köztünk. A filmet nézzétek meg, érdemes! Csak ajánlani tudom.

3
 
2023.08.01 Dorkateo

Kiválóan elkészített filmsorozat. Az más kérdés, hogy mennyire fájdalmas látleletet ad az emberi játszmákról, diszfunkcionális családokról.

1
 

A sorozat a Jöjj velem című dallal indít, ami egy fiktív dal, tehát nem eredeti Jimmy dal. Szerző: indingo

#1
 

A sorozat zeneszerzője Császár Előd és Moldvai Márk. Szerző: indingo

#2
 

A sorozat filmzenei nyitó dala a Ki vagyok én? amelyet Szirtes Edina Mókus hangszerelt újra. Szerző: indingo

#3
 

Jimmy énekhangját Peter Sramek kölcsönzi.Szerző: indingo

#4
 

A sorozat kapcsán 2022. december 16-án dupla CD jelent meg 'A Király - Filmzene & Symphonic' címmel. Szerző: indingo

#5
 
(2023. 06. 07.)
Ember a Zámbó Jimmy-maszk mögött
Zámbó Jimmy a magyar könnyűzene, illetve tömegkultúra ellentmondásos jelensége volt, hiszen rengetegen szerették, rengetegen viszont kifejezetten kínosnak tartották a zenéjét. Róla készített az RTL sorozatot A Király címmel, ami 2022/2023 nagy meglepetése lett, és akár a Dühöngő bika is eszünkbe juthat róla. Több