Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A Király (2022)

A király
Filmadatlap
 
13
Szereplők
7
Vélemények
15
Képek
Videók

Galéria (15)

Olasz Renátó
 
SzupiMester   2023. 01. 23.

legújabb vélemény

0

Sosem voltam egy Jimmy-rajongó, sőt. Pont ezért elvonatkoztattam a sorozattól az embert, és azt kell, hogy mondjam, nagyon tetszett.

 
Crystaldeer   2023. 01. 19.

a nap véleménye

1
Igaz történetek és hazugságok alapján

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mindegyik rész ezzel a mondattal kezdődik, és nem emlékszem, hogy valaha láttam volna ilyen formában utalást bármely igaz történeten alapuló filmnél. A legtöbben mindig úgy hivatkoznak, hogy „megtörtént események alapján” vagy „igaz történet alapján”... teljes kritika»

 
Szilárd-Leo   2022. 11. 30.

3
Király

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sziasztok! Megint a múltból merítünk egy életrajzi filmet, nem másról, mint Jimmyről. Félve kezdtem nézni, de nagyon jó lett. Az én gyerekkoromban történik minden. De beszéljünk inkább A Királyról. Kicsit kusza a film, de azért nagyon jó, érdemes megnézni, aki pedig megformálta, az nagyon jó színészpalánta. Kezdetben, amikor az a rendszer volt és kommunista ország voltunk, akkor csak az jutott előre, aki csókos volt, vagy párttag, vagy valaki valakije. Így a kis ember maradt kis énekes. De Jimmy lett valaki, és nagy énekessé vált. Aki szerette, az tudja, hogy igenis jól énekelt. Kár, hogy már nincs köztünk. A filmet nézzétek meg, érdemes! Csak ajánlani tudom.

 
Gábor390920   2022. 12. 28.

1
Minőségi múltidézés

Bevallom, már a sorozat előzetese is ígéretes történetet és minőségi kivitelezést mutatott, és az első rész után bebizonyosodott, hogy valóban nem spóroltak semmin az alkotók. A sorozat a '80-as évek elejétől Jimmy haláláig dolgozza fel az énekes életét. Egyszer a 2000-es évek elején vagyunk, máskor folyamatosan haladunk előre Jimmy törekvéseivel. A történet nem próbálja a főszereplőt szentnek beállítani, megmutatja Jimmy több oldalát, nagyon jól, komplexen ábrázolja és építi fel a karaktert. Szerencsére a mellékszereplők sem vesznek el a Király karaktere mellett, ők is csak hozzáadnak a sorozat minőségéhez. A sorozat első öt részében Olasz Renátó alakítja Jimmyt, a hatodik résztől pedig Nagy Ervin veszi át a stafétát tőle. Elsőre kicsit furcsa volt a váltás, de azt gondolom, hogy mindkét színész a legjobb formáját hozza a karakter alakításában. Korábban már említettem a sorozat kiemelkedő színvonalát, amely egyre csak emelkedik részről-részre, rögtön a HBO saját gyártású magyar sorozatai jutottak eszembe, mint például az Aranyélet vagy a Társas játék. Csak így tovább, RTL+!

 
Diabolus   2023. 01. 19.

0
Nem a Jimmy-rajongó beszél belőlem...

Amikor láttam az előzetest, olyan színészgárda lett felsorakoztatva, hogy egyszerűen muszáj volt belepillantani. Tíz részt láttam a sorozatból, összességében tetszett. Nekem kifejezetten bejött az, hogy nem a dicsőítéséről szól ez egész, egy komplex történetet kapunk. Tagadhatatlan, hogy nagyon sokan imádták őt, de nem erről szól az egész sztori. Voltak ettől erősebb magyar sorozatok, de ez is felülmúlta a hozzá fűzött előítéleteimet.

 
Gyula   2022. 11. 28.

0

Nagyon jó minőségű sorozat, megértem, hogy kicsit változtattak a valóságon, hogy izgalmasabb legyen. Tudom ajánlani, végre egy király magyar sorozat.

 
yoko   2022. 11. 27.

0

Azt hiszem, én lepődtem meg a legjobban, de ez a sorozat egyszerűen zseniális lett. Jimmy élete alkalmas egy ilyen sorozatra, de sosem hittem volna, hogy ilyen színvonalon meg tudják oldani. Le a kalappal!

 

Zámbó Krisztián felbukkan a sorozat hetedik részében egy rövid jelenet erejéig.

(Gábor390920)
 

A Jimmy csepeli házában játszódó jelenetek valóban Jimmy eredeti házában lettek felvéve.

(Gábor390920)
 

Ez az RTL eddig legdrágább sorozata.

(hp)
 

A sorozatot 5 évig készítették elő, 100 nap alatt forgatták 120 szereplővel.

(hp)
 

A széria premierje az RTL+ streamingszolgáltató platformján volt.

(hp)