Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Bonnie és Clyde (1967)

Bonnie and Clyde
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
36
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
urbanistaa   2018. 10. 07.

legújabb vélemény

Az ikonikus bűnözőpáros Bonnie Parker és Clyde Barrow történetét nagyon jól bemutatja a film. Érdemes megnézni, mert hiteles, érdekes, izgalmas, és szívhez szóló.

 
Deku   2017. 09. 13.

Nagyon harmatos kis sztori lett ez. Persze ez azért nem teljesen igaz mert voltak benne egészen tűrhető és jó pillanatok is. Emiatt nem tudom lehúzni a filmet a lefolyón. Egyszer meglehet nézni.


 
Berto49   2018. 01. 14.

A bűn és a bűnözők már a kezdetek óta kedvenc témája a filmeknek. Külön műfaja is létezik, a gengszter-film. Egyik legismertebb darabja a bandita-párról szóló film. Nem sok köze van a valóságban élt két személyhez, csak a haláluk módja azonos. A gazdasági válság idején az emberek a bankok tevékenységét tartották elszegényedésük legfőbb okának, gyűlöletük célpontjává lettek. A meggazdagodás legkönnyebb formájának a bankrablást tartották, de nem számoltak az óhatatlanul bekövetkező gyilkosságokkal. Az első emberölés még lelkiismereti válságot okozott, aztán megszokták. Ezt az utat választotta Bonnie Parker és Clyde Barrow, akik abban különböztek a többi bűnözőtől, hogy előszeretettel fotóztatták magukat, fényképeik pedig hamar bejárták a szenzációra éhes amerikai médiát. A szerelmespár érzelmes kapcsolata hidegvérű, kíméletlen bűnözőket leplezett, a rokonokkal és ismerősökkel kiegészült bűnbanda 13 ember (többnyire rendőrök, seriffek) halálát okozta, többeket pedig elraboltak, vagy súlyosan megsebesítettek. 1934 májusában sikerült őket szó szerint szitává lőni. A film nem ítélkezik felettük, sőt a vonzó Faye Dunaway és a jóképű Warren Beatty alakításával bizonyos fokig rokonszenvet is válthatnak ki a nézőkből.

 
Laci000   2015. 01. 28.

Az egyik kedvenc gengszteres filmen.Szuper.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Amennyire dicsérik, annyira kevésnek éreztem. Végtelenül unalmas volt a számomra és indokolatlan... Lehet az élet is ilyen valójában? Ezt nem tudom, de az biztos, hogy többször nem szeretném megnézni.

Warren Beatty
Faye Dunaway
Faye Dunaway
 
Arthur Penn alkotása nem véletlenül vált klasszikussá, tartalmas szórakozást nyújt a nézőjének, nemcsak elandalít, hanem el is gondolkodtat. Erősen ajánlott darab!

9/10 több»

A film összbevétele 70 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben ez a film is megkapta a helyét.

(Norbi)
 

Warren Beatty először az akkori barátnőjének, Natalie Woodnak akarta adni Bonnie szerepét, ám a színésznő két ok miatt is visszautasította a szerepet: az egyik az az volt, hogy tudta Beattyvel mennyire nehéz együtt dolgozni. A másik pedig az volt, hogy ebben az időben a színésznő épp terápiára járt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A rendezést először Francois Truffaut-nak ajánlották fel, aki hajlandó is lett volna részt venni a filmben, de a 451 Fahrenheit elhúzódó munkálatai miatt végül visszamondta a rendezést.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.