Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81

Bonnie és Clyde (1967)

Bonnie and Clyde
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
36
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Hát nem lett valami jó film,sőt kifejezetten gyenge volt.Nem értettem a koncepciót,és vontatottnak tünt az egész.... Nekem abszolute nem bejövős!

 
Berto49   2018. 01. 14.

A bűn és a bűnözők már a kezdetek óta kedvenc témája a filmeknek. Külön műfaja is létezik, a gengszter-film. Egyik legismertebb darabja a bandita-párról szóló film. Nem sok köze van a valóságban élt két személyhez, csak a haláluk módja azonos. A gazdasági válság idején az emberek a bankok tevékenységét tartották elszegényedésük legfőbb okának, gyűlöletük célpontjává lettek. A meggazdagodás legkönnyebb formájának a bankrablást tartották, de nem számoltak az óhatatlanul bekövetkező gyilkosságokkal. Az első emberölés még lelkiismereti válságot okozott, aztán megszokták. Ezt az utat választotta Bonnie Parker és Clyde Barrow, akik abban különböztek a többi bűnözőtől, hogy előszeretettel fotóztatták magukat, fényképeik pedig hamar bejárták a szenzációra éhes amerikai médiát. A szerelmespár érzelmes kapcsolata hidegvérű, kíméletlen bűnözőket leplezett, a rokonokkal és ismerősökkel kiegészült bűnbanda 13 ember (többnyire rendőrök, seriffek) halálát okozta, többeket pedig elraboltak, vagy súlyosan megsebesítettek. 1934 májusában sikerült őket szó szerint szitává lőni. A film nem ítélkezik felettük, sőt a vonzó Faye Dunaway és a jóképű Warren Beatty alakításával bizonyos fokig rokonszenvet is válthatnak ki a nézőkből.


 
Deku   2017. 09. 13.

Nagyon harmatos kis sztori lett ez. Persze ez azért nem teljesen igaz mert voltak benne egészen tűrhető és jó pillanatok is. Emiatt nem tudom lehúzni a filmet a lefolyón. Egyszer meglehet nézni.

 
Laci000   2015. 01. 28.

Az egyik kedvenc gengszteres filmen.Szuper.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Amennyire dicsérik, annyira kevésnek éreztem. Végtelenül unalmas volt a számomra és indokolatlan... Lehet az élet is ilyen valójában? Ezt nem tudom, de az biztos, hogy többször nem szeretném megnézni.

 
wooderman   2016. 05. 10.

Hihetetlenül régi történet ami egy férfi és egy nő, Bonne és Clyde történetét meséli el.Bankrablás,üldözés, gyilkosság, szerelem. Fantasztikus páros, már annak idején is rájuk szabták ezeket a szerepeket.

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Egy igazi klasszikus dráma. Akciójelenetei is izgalmasak, de alapvetően dráma kategóriába sorolható, mert az érzelmeknek, az emberi érzéseknek nagy szerepe van a filmben. Elgondolkoztató, izgalmas film.

Warren Beatty
Faye Dunaway
Faye Dunaway

A film összbevétele 70 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben ez a film is megkapta a helyét.

(Norbi)
 

Warren Beatty először az akkori barátnőjének, Natalie Woodnak akarta adni Bonnie szerepét, ám a színésznő két ok miatt is visszautasította a szerepet: az egyik az az volt, hogy tudta Beattyvel mennyire nehéz együtt dolgozni. A másik pedig az volt, hogy ebben az időben a színésznő épp terápiára járt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendezést először Francois Truffaut-nak ajánlották fel, aki hajlandó is lett volna részt venni a filmben, de a 451 Fahrenheit elhúzódó munkálatai miatt végül visszamondta a rendezést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Warnernél annyira nem hittek a film sikerében, hogy Warren Beatty szerződésében a minimális részesedés helyett 40%-os részesedést kínáltak a színésznek. Utólag a stúdió bánhatta ezt a döntését, hiszen a film csak az Egyesült Államokban több, mint 50 millió dolláros hasznot hozott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1967-ben.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 42. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Az anekdota szerint mikor Jean-Luc Godard-t felkérték a rendezésre, ő azon nyomban munkához akart látni. "De hát még nincs is kész a forgatókönyv!", mondta a producer, mire Godard válaszolt: "Forgatókönyv? Minek az? Én sohasem használok forgatókönyvet!"

(Menyét Ibolya)
 

Gene Wilder első filmje.

(kázsé)
 

Bonnie Parker 20 centivel alacsonyabb volt mint Faye Dunaway.

(kázsé)
 

Arthur Pennt nagyban inspirálta Akira Kurosawa munkássága, különösen A hét szamuráj.

(kázsé)
 
Arthur Penn alkotása nem véletlenül vált klasszikussá, tartalmas szórakozást nyújt a nézőjének, nemcsak elandalít, hanem el is gondolkodtat. Erősen ajánlott darab!

9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.