Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Capote
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

A hírhedt számomra jobban bejött de ez is odavert

 
rbernadett   2015. 05. 05.

Azért nem nevezném ezt a filmet pörgősnek még csak izgalmasnak sem. Inkább érdekes. Sajnos kicsit nehéz elvonatkoztatni Capote magyar szinkronjától még akkor is ha Capote valóban így beszélt. A gyilkosságról nem sokat mond el a film, szinte semmit, inkább Capote személyiségrajza a történet, ami nem is baj, mert a cím erről árulkodik, azonban a trailer sajnos már megint félrement egy kicsit. A film végén az jutott eszembe, hogy a Capotet játszó színésszel, Philip Seymour Hoffannal sajnos hasonló "kór" végzett. Isten nyugosztalja mindkettőjüket.


 
Berto49   2018. 03. 13.

Ez a film csak akkor válik teljes értékűvé, ha a főtémáját, a „Hidegvérrel” című korszakalkotó dokumentumregényt is olvasta a néző. A film és a könyv együttesen sokáig jelentős művészeti érték marad a közönség emlékezetében. A 46 éves korában elhalálozott Philip Seymour Hoffman minden filmjében emlékezetes alakítást nyújtott, de ki merem jelenteni, hogy Capote szerepe a pályafutása csúcsát jelentette, amely 2006-ban az Oscar-díjat is meghozta számára. A rendezéssel is próbálkozott, „Jack csónakázni megy” című filmnél ült a direktori székben, ha az élete nem ilyen rövidre szabott, valószínűleg rendezőként is jelentős művekkel gazdagíthatta volna az amerikai filmek sokaságát.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 14.

Érdekes film volt. Seymour Hoffman megérdemelten zsebelte be a díjakat ezért az alakításért. kicsit vontatott lassan halad a film de ha türelmesen végigvárjuk egy teljes értékű vívódás tanúi lehetünk.

 
lauralaura   2019. 01. 16.

Úristen mennyire jó film, nem is sokan ismerik sajnos, én is csak véletlen találtam rá a tvben. Philip Seymour Hoffman alakítása pedig páratlan volt, de maga a film is olyan jó hangulató és szép volt. Nagyon muszáj megnézni!!!

A film összbevétele 28 747 570 dollár volt (imdb.com).

 

Philip Seymour Hoffman csaknem 20 kg-t fogyott a szerep miatt.

(ps)
 

A forgatás 36 napig tartott.

(ps)
 

A film premierje szeptember 30-án volt, Truman Capote születésnapján.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.