Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Capote
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

A hírhedt számomra jobban bejött de ez is odavert

 
rbernadett   2015. 05. 05.

0

Azért nem nevezném ezt a filmet pörgősnek még csak izgalmasnak sem. Inkább érdekes. Sajnos kicsit nehéz elvonatkoztatni Capote magyar szinkronjától még akkor is ha Capote valóban így beszélt. A gyilkosságról nem sokat mond el a film, szinte semmit, i... több»


 
dailyfilmsan   2017. 11. 14.

0

Érdekes film volt. Seymour Hoffman megérdemelten zsebelte be a díjakat ezért az alakításért. kicsit vontatott lassan halad a film de ha türelmesen végigvárjuk egy teljes értékű vívódás tanúi lehetünk.

 
Berto49   2018. 03. 13.

0

Ez a film csak akkor válik teljes értékűvé, ha a főtémáját, a „Hidegvérrel” című korszakalkotó dokumentumregényt is olvasta a néző. A film és a könyv együttesen sokáig jelentős művészeti érték marad a közönség emlékezetében. A 46 éves korában elhalál... több»

 
lauralaura   2019. 01. 16.

0

Úristen mennyire jó film, nem is sokan ismerik sajnos, én is csak véletlen találtam rá a tvben. Philip Seymour Hoffman alakítása pedig páratlan volt, de maga a film is olyan jó hangulató és szép volt. Nagyon muszáj megnézni!!!

 
Manfred   2016. 11. 21.

0

Durva, kemény film, ugyanakkor nagyon érdekes a története. Pörgős,. agyalós, egyáltalán nincs benne unalmas rész, leköti a nézőt. Végig izgalmas, érdekes!

 
tofis   2015. 07. 14.

0

A film remek feldolgozását adja a Hideg vérrel című regénynek, ami egyébként szenzációs, sokkal több részlet van leírva a könyvben, mint ami a filmből kiderül. Ez semmit sem csökkent a film nagyszerűségén, még sem csinálhatnak öt órás filmet, vagy tr... több»

Galéria (12)

Videók (1)

A film összbevétele 28 747 570 dollár volt (imdb.com).

 

Philip Seymour Hoffman csaknem 20 kg-t fogyott a szerep miatt.

(ps)
 

A forgatás 36 napig tartott.

(ps)
 

A film premierje szeptember 30-án volt, Truman Capote születésnapján.

(ps)
 

Harper Lee szerepére Sandra Bullock neve is szóba került, ugyanis a színésznő már eljátszotta a karaktert A hírhedt (2006) című filmben.

(ps)
 

Annak a nőnek a neve, akit a filmeben Laura Kinney-nek hívnak, a valóságban Susan Kidwellnek.

(ps)
 

A filmben Danny Burke karakterét Truman Capote Hideg vérrel című regényében Bobby Ruppnak hívják.

(ps)
 

A filmben látható börtönőrök közül néhányan a valóságban is börtönőrök.

(ps)
 

Michael J. Burg Capote unokatestvérét játsza a filmben. A színész magát Capote-t is alakította már Az angyali Audrey Hepburn (2000) és a Beugratás (2007) című filmekben.

(ps)