Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
78

A klán

(El Clan)
A klán
 
Berto49  2017. 07. 05. 18:29

Latin-Amerika „legfehérebb” országában iszonyatos események történhettek a múlt század nyolcvanas éveiben, bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy a jelenben nem fordulhatnak elő ilyen rémségek. Egy „példás” család másodállásban gazdag embereket rabolt el, de hiába kapták meg a váltságdíjakat, az elraboltakat megölték. A rablások kitervelőjét az öt gyerekes családapát jogosan sátáni jelzővel lehet illetni, mert az áldozatok kegyetlen meggyilkoltatása mellett a családját is vasfegyelemmel terrorizálta. Valóban megtörtént eseményeket rekonstruált a film, ha hinni lehet a film végén megjelenő feliratnak a rablások kitervelője, Arquímedes Puccio, ÁRTATLAN-nak vallotta magát! 82 éves korában halt meg, ahelyett, hogy válogatott kínzásokkal végezték volna ki. Vérlázító!!!

 
Olivér Rózsa  2017. 06. 09. 17:53

A film elejétől fogva kicsit unalmas volt és ebből az unalomból nem is tudod kijönni. Az alap történetből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Az sokkoló hogy igaz történet.

 
Gábor Rózsa  2017. 06. 12. 09:48

Nagyon érdekes a történet és hát nagyon szörnyű is belegondolni ebbe,hogy igaz történet, viszont a film ezt szinte egyáltalán nem tudja elmélyíteni. Egy felületes, sosem megnyugvó gyakorlatilag kapkodó felszínes filmről van szó... sajnálatos, mert nagyon izgalmas lehetett volna az alapanyagot tekintve.

 
Katyvasz  2016. 10. 29. 09:09

Nem túl emlékezetes film, de nem bántam meg, hogy megnéztem. Az átlagos maffia-krimik közül kiemeli a remek rendezés, az ügyes jelenetek, a színészi játék, az apa és egy diszfunkcionális család működésének ábrázolása. Elvonatkoztatva is vérfagyasztóan hiteles módon mutatja be, hogyan lehet szülőként visszaélni a családi szerepek és funkciók felfogásával. Érdekes volt úgy nézni, hogy otthon éppen a Breaking Bad sorozat vége felé tartunk.

 
Sztyúi  2016. 07. 23. 20:03

Szerettem ezt a filmet, a színészi alakítás teljesen rendben van, különösen Guillermo Francella. Említésre méltó még az a nyolcvanas éveket idéző légkör, amit képesek voltak megteremteni a filmben. Dráma és humor tekintetében is kiváló.

Guillermo Francella
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Guillermo Francella
Guillermo Francella
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Juan Pedro Lanzani
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Guillermo Francella
Guillermo Francella
Guillermo Francella
Antonia Bengoechea
Guillermo Francella
Juan Pedro Lanzani
Movieaddicts.hu - A klán kritika
Aki szereti az igaz történeten alapuló filmeket, és nem zavarja a felirat, annak melegen ajánlom. Lassú, de nem unalmas, igen mélyreható alkotás, ami az utolsó percig tartogat izgalmakat. 7/10
VOX.hu - A klán
Minden idők legsikeresebb argentin filmje minden idők egyik leghíresebb argentin bűnözőcsaládjáról. 65/100
Art7.hu - Apám árnyékából
A Videla-féle katonai diktatúrát váltó demokratikus berendezkedési kísérlet idejéről forgatott dokumentarista film gyönyörűen fényképezett, feszes ívű, szerkezet és időkezelés szempontjából mesterien felépített alkotás. Legalább olyan hipnotikus erejű, mint főhőse: megfelel a magas elvárásoknak, amit nem hiába támasztottunk egy olyan film kapcsán, amit Trapero és Almadóvar (a film producere) neve fémjelez.
 

Guillermo Francella ezen kívül mindössze egy filmben szerepelt bajusz nélkül, ami egyébként a színész védjegyének számít. Korábban a Szemekbe zárt titkok című filmben láthattuk bajusz nélkül. Talán nem véletlen, hogy az sem komédia.

(ps)
 

Guillermo Francella nagyon ismert a hazájában, de szinte kizárólag komédiákban játszik, most végre megmutathatta tehetségét egy sötétebb karakter eljátszásával is.

(ps)
 

Ez az argentin film produkálta minden idők legtöbb bevételét a hazai piacon.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.