Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
60
Képek
2
Videók

Vélemények: Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

legújabb vélemény

Zac Efron megcsillogtatta a színészi képességét. A film végig lekötött, érdekes volt látni, hogy dolgozzák fel a történetet.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 03.

a nap véleménye

Ted Bundy, villants egy hollywoodi mosolyt a kamerának!

Hogyan lehet úgy beszélni minden idők egyik legtöbbet emlegetett sorozatgyilkosáról, hogy (egyetlen rövid képkockát leszámítva) nem látunk se vért, se megcsonkított holttesteket, nincs se sikoltás, se menekülés. Hát így… A film (remélhetően) felvállaltan döntött egy ilyen kompozíció mellett. S ha ez így van, s nem a polkorrektség miatt tette, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy ügyes, nagyon ügyes. Már csak azért is, mert így merőben más élményt kapunk, mint amit elvártunk volna egy Ted Bundy-ról szóló film kapcsán (az már más kérdés, hogy, ha valaki arra számított, többet megtud a gyilkosságokról a film megnézése után, az csúnyán csalódni fog). De hogyan is tudnánk meg többet, az egész ügy h... több»


 
Berto49   2019. 05. 24.

a nap véleménye

Fenevad emberbőrben

Elképesztő, hogy az elkövetett rettenetes gyilkosságok nem hagytak nyomot Ted Bundy külsején. Maradt, aki volt, egy vonzónak mondható, az átlagosnál jobb kinézetű férfi, aki könnyen alakított ki kapcsolatokat fiatal nőkkel. Ez lett a vesztük. Valójában nem is lehet tudni, hogy hány áldozata volt. Egy is több a soknál, nem pedig a bevallott harmincnál is magasabb szám. A film szerencsére inkább tárgyalótermi dráma, mint a sorozatban elkövetett gyilkosságokra koncentráló alkotás, mert a szörnyű tettek elkövetési módjai nem a filmvászonra valók. Az a legnagyobb hiányossága, hogy a miértekre nem ad kielégítő választ. Mi munkálhatott Bundy fejében, és mekkora erőfeszítéssel tudta elleplezni a b... több»

 
HETEDIK   2019. 05. 03.

Átkozottul unalmas, semmitmondó és hitvány. A gyilkosságokról szinte semmit nem tudunk meg, helyette nézhetjük Bundy magánéletét és tárgyalását. Most komolyan, Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról ennyit sikerült összehozni? Teljesen felesleges film, ha felmegy az ember a Wikire sokkal többet megtudhat róla...

 
indingo   2019. 08. 15.

A témához képest nagyon ízlésesre és erőszakmentesre csinálták meg a filmet. Érdekes volt a film, Zac Efronnak is jól állt a szerep.

 
MP170506   2019. 07. 31.

Ez a film engem teljesen beszippantott. Vártam egy filmet, ami tele lesz gyilkolással, holttestekkel, de nem így lett, amit nem is bántam. A film vége után még sokáig kattogott az agyam, hogy lehet egy ember ilyen: semmi megbánás, semmi gyötrődés. Ez az ember: SZÖRNYŰ! Zac Efron nem tartozik a kedvenc színészeim közé, de az itt nyújtott alakítása után megemelem a kalapom, kiváló volt!

 
TomÁcs   2019. 09. 23.

A szívnek nem lehet parancsolni. Érdekes film volt, imádtam a korhű ruhákat, a miliőt a filmben.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 26.

Nagyon jó volt. Még több ilyen izgalmas valóságon alapuló film kellene a mozikba mostanság. Ted Bundy történetét eddig csak fellületesen ismertem és egészen groteszk és lebilincselő volt az ő szemével végignézni a tetteit és a következményeit.

 
BoBamburg   2019. 10. 29.

Azt hittem, kicsit több minden derül majd ki a gyilkosságokról, annak elkövetéseiről és hasonlók, de igazából ezeket teljes mértékben kerüli a film. Ellenben egy kellemes dráma, ami jól bemutatja Ted Bundy magánéletét, illetve a tárgyalási időszakot.

 
MMcFly2015   2019. 07. 16.

Jó ötlet-e egy sorozatgyilkos életútját filmre vinni a tettei bemutatása nélkül?

Megosztó lehet a kérdés, de én mindenképpen igennel válaszolok. Amióta láttam a 2016-ban készült American Crime Story - Az O. J. Simpson-ügy című sorozatot, a bíróságon játszódó, tárgyalásos krimikre jobban felfigyelek, mint előtte. Egy biztos, a legjobb döntés volt a Wikipédiára támaszkodnom, és a film megtekintése előtt egy gyorstalpalót elvégezni Ted Bundy rémtetteiről, ugyanis ez a film nem tér ki rá. Ennek ismeretében mégis érdekfeszítő alkotás. Rendkívül egyedi stílusban dolgozza fel a sorozatgyilkos életét/életszakaszát. Egészen a kivégzése napjáig tagadásban élt Ted Bundy, és bizonygatta, hogy ártatlan. Ezt az emberek vagy elhitték, vagy nem. Vagy sajnálták, vagy nem. A lényeg, hogy... több»

 
Lonka   2019. 08. 16.

Picit olyan érzésem volt, mintha ártatlannak akarnák bemutatni Tedet. Alig láttunk valamit a tetteiből.

 
Bizsu82   2019. 06. 03.

Érdekes film volt, én élveztem. Zac Efron nagyon tehetséges, profi színészi énjét mutatta meg ebben a filmben. Eddig csak vígjátékokban láttam, de nagyon fekszik neki ez a szerep is.

 
iq.csabi   2020. 01. 11.

Zac Efronnak jár a dicséret, az egész filmet cipeli a hátán. Meg lehetett volna csinálni a filmet sokkal izgalmasabbra, ugyanis mégiscsak egy sorozatgyilkosról beszélünk, de elég laposra sikeredett. Ha nem Zac Efron alakítja Bundyt akkor még kevésbe izgalmas. Egyszer élvezhető a film és nem mondanám rossznak, de az ember többet várna tőle.

 
imreacs82   2019. 05. 29.

Izgalmas, mozgalmas film, ami nagyon lekötötte a figyelmemet. Zak Efron nagy kedvencem, akiben ezúttal sem csalódtam benne, nagyon szuperül alakít és hiteles.

 
P   2019. 10. 25.

Nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy a film mélyen belemegy a részletekbe, de csak a felszínt kapargatta. Semmi olyat nem tudtunk meg Ted Bundyról, amit egy google kereséssel ne lehetne megtudni. Olyan jelenetek vannak a filmben, amit a youtube-on is meglehet nézni az igazi Tedről, a többi jelenet pedig jóformán csak arról szól, hogy ártatlannak vallja magát. Semmi meghökkentő dolog nem derült ki róla, egy megrázó rész van az egész film során, még pedig a végén a 30 név, amit bevallott.

 
Mozéria   2019. 05. 05.

Nem doku-dráma

A gyilkosságok részletes bemutatása helyett a készítők Bundy-ra és az őt körülvevő fontosabb emberekre koncentráltak, melynek célja egyértelműen a figyelmeztető jelleg. Sok jót olvastam Zac Efron alakításáról és valóban, érett és összeszedett a játéka, nem merül ki holmi sárm fitogtatásban. A film maga viszont sajnos nem túl jó, sokszor kibillen a ritmusából és helyenként kifejezetten unalmas. Bár az ilyen jellegű filmekkel alapból úgy vagyok, mint a háborús témájúakkal, nehéz mit kezdeni a ténnyel, hogy döbbenetes tragédiákat szórakoztatássá degradálnak. Nyilván szempont az is, hogy ezeket a történeteket érdemes nem elfelejteni, azonban sokszor visszássá válnak ezek az alkotások, leginkább az amerikaiakra esetenként jellemző csináljunk hőst a gonoszból felállás miatt. Éppen ezért számomra mindenképpen pozitívum, hogy erről szó sincs, Bundy ellentmondásos személyiségének pozitív vonásai ellenére egy percig sincs piedesztálra emelve. Emiatt ismét Efront kell méltassam, sikerült neki úgy ábrázolni ezt a sorozatgyilkost, hogy még akkor is viszolyog tőle az ember amikor mondjuk éppen reggelit készít a barátnője gyermekének. Összességében az sem segít, hogy kissé megkésett, jónéhány hasonló alkotás készült az elmúlt évtized(ek)ben, így jóval kevésbé "üt", mint korábbi társai. Azonban akinek új a témakör, annak érdemes lehet megnézni, sok szempontból érdekes és tanulságos.

 
EjjeliFereg   2019. 05. 31.

a nap véleménye

Ha egy férfi helyes és okos, vagy meleg, vagy sorozatgyilkos

...szokták mondani a nők, Ted R. Bundy esetében pedig enyhe kifejezés, hogy tűpontos ez a szarkasztikus meglátás. Először is nagyon fontos, hogy véleményem spoileres (!természetesen), így az, aki csak egy ajánlót szeretne olvasni a filmről, most hagyja el ezt a oldalt a saját érdekében! Rengeteg hasonló filmet láttunk már olyan vonatkozásban, amikor egy híres/hírhedt alak életét a hozzá legközelebb álló – általában a párja – szemszögéből mesélik el. Ezek a filmek rendre nem tudták kielégíteni azokat az igényeket, hogy megismerjük azt az embert, akiről szól a film, vagy legalább a tetteit (gondolok itt a Loving Pablora vagy a Mindenség elméletére). Éppen ezért személy szerint én már szkepti... több»

 
eve58   2019. 05. 28.

Zseniális lélektani libabőr...

A téma szörnyűséges, a film zseniális! Az amerikai pszichopata sorozatgyilkos, Ted Bundy igaz története, ezzel együtt hangsúlyozom, nem thriller... A Bundy által elkövetett több tucat gyilkosság egyikét sem látjuk, csak a következményeket, majd a bírósági tárgyalást, mégis hihetetlenül hátborzongató az egész...talán azért, mert gyilkosunk egy nagyon kedves és kellemes ember képzetét kelti, ráadásul jóképű és okos is. Méltán bízták a szerepet Zac Efronra, aki kisértetiesen emlékeztet külsejében a szörnyetegre. Ráadásul Efron ezzel a szerepmegformálással végre bebizonyíthatta hogy nem egy szimpla szépfiú, játszani is tud! Nekem ez a film megéri az öt csillagot!

 
Katalin Csángó   2019. 12. 13.

Miután már két Ted Bandy-ról szóló filmet is láttam a témában, amelyek cselekménye köszönőviszonyban sem volt ezzel, nem olyan elhatározással néztem végig a filmet, hogy a főhös a bűnös. Bizonyossággal egészen a vége felé, a harapásnyom fogászati egyezéséig nem szolgáltak. Két irányból latolgatva a lehetőségeket egy rendkívül finom, érzékeny és izgalmas lélekrajzi dráma bontakozott ki. Az események két irányú megvilágításban kétféle ítéletet kényszerítenek ki. Bár azt már a legelején tudjuk, hogy közülük csak az egyik lehet igaz, még is majd egy egész filmet kell végig nézni úgy, hogy nem tudjuk melyik? De mindkettõnek súlya van! Ez adja a kulcsot a sorozatgyilkos figurájának értékeléséhez. A joghallgató - leendõ ügyvéd - megteheti (Z avagy egy politikai gyilkosság anatómiája), hogy a saját védelmét is e kettõs játszma jegyében építi fel. Ehhez a barátnõje és annak környezete egyértelmûen nem nõtt fel, hiszen éppen ártatlan is lehetne.

 
daeril   2019. 05. 26.

Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Aki szeretne egy hiteles filmet látni a sorozatgyilkos Ted Bundyról, az talán jobb, ha tovább keres, viszont akit le tud kötni egy remek főszereplői alakítás, az meg fogja találni a számításait az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványba. Mindent egybevetve 3 csillagot adnék rá. Sajnálom egy kicsit, mert ennél több van ebben a sztoriban. Mindenesetre Efronnak jár a vállba veregetés, rászolgált. Remélem, nem ez volt az utolsó, hogy komoly szerepben láthattuk.

 
kasztni   2019. 05. 25.

Mint portréfilm szerintem nem igazán sikerült ez az alkotás, túlságosan is elfogultnak éreztem, és a történetet jócskán lesarkították az írók. Igyekeztem az egészet egy egyszerű megrázó drámaként felfogni, így viszont abszolút működik a film, és el tudom róla hinni, hogy képes mély nyomot hagyni az emberben. Szóval, egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

 
ringololol   2019. 05. 24.

Teljesen felbőszített ez a film. Na, nem a témájával, az szerintem vérfagyasztóan hitelesre sikeredett, nem is tudtam egyhamar kiverni a fejemből. De a karakterek eléggé összeszedetlennek tűntek az én szememben. Igazából pont a főszereplő megformálása lett nekem egészen félresikeredett, és sokkal jobban bírtam volna, ha belevisznek egy kis dokumentarista vonalat a filmbe.

 
ollggaalek   2019. 05. 23.

Vártam már egy ilyen alakítást Zac Efrontól. Az utóbbi években volt egy-két filmje, amiben végre komolyan vehető színészként is megmutatta magát, de az Átkozottul veszett az igazi belépője a következő ligába. Pazarul hozta a karaktert, abszolút hiteles volt, ellenben a film mégis hagyott bennem kétségeket. Egy kicsivel feszesebb szkript és valamivel több rendezői vízió mellett igazi nagyágyú lehetett volna, így viszont egy erős közepes, melyet Efron húz feljebb. Gyenge négyes a részemről.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.