Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Vélemények: Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
HETEDIK   2019. 05. 03.

Átkozottul unalmas, semmitmondó és hitvány. A gyilkosságokról szinte semmit nem tudunk meg, helyette nézhetjük Bundy magánéletét és tárgyalását. Most komolyan, Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról ennyit sikerült összehozni? Teljesen felesleges film, ha felmegy az ember a Wikire sokkal többet megtudhat róla...

 
Mozéria   2019. 05. 05.
Nem doku-dráma

A gyilkosságok részletes bemutatása helyett a készítők Bundy-ra és az őt körülvevő fontosabb emberekre koncentráltak, melynek célja egyértelműen a figyelmeztető jelleg. Sok jót olvastam Zac Efron alakításáról és valóban, érett és összeszedett a játéka, nem merül ki holmi sárm fitogtatásban. A film maga viszont sajnos nem túl jó, sokszor kibillen a ritmusából és helyenként kifejezetten unalmas. Bár az ilyen jellegű filmekkel alapból úgy vagyok, mint a háborús témájúakkal, nehéz mit kezdeni a ténnyel, hogy döbbenetes tragédiákat szórakoztatássá degradálnak. Nyilván szempont az is, hogy ezeket a történeteket érdemes nem elfelejteni, azonban sokszor visszássá válnak ezek az alkotások, leginkább az amerikaiakra esetenként jellemző csináljunk hőst a gonoszból felállás miatt. Éppen ezért számomra mindenképpen pozitívum, hogy erről szó sincs, Bundy ellentmondásos személyiségének pozitív vonásai ellenére egy percig sincs piedesztálra emelve. Emiatt ismét Efront kell méltassam, sikerült neki úgy ábrázolni ezt a sorozatgyilkost, hogy még akkor is viszolyog tőle az ember amikor mondjuk éppen reggelit készít a barátnője gyermekének. Összességében az sem segít, hogy kissé megkésett, jónéhány hasonló alkotás készült az elmúlt évtized(ek)ben, így jóval kevésbé "üt", mint korábbi társai. Azonban akinek új a témakör, annak érdemes lehet megnézni, sok szempontból érdekes és tanulságos.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.