Itthon is tarolt a Hotel Transylvania 2

Könnyedén utasította maga mögé kihívóit a Hotel Transylvania 2. A második helyen a Mentőexepedíció, a harmadikon a sokak szemében csalódást keltő Legenda végzett.

Remek kezdéssel rögtön a haza bevételi toplista élére ugrott a Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó. A tengerentúlon korábban már remek eredményeket produkáló animációs filmre 72 ezer néző 97 millió forint értékben váltott jegyet. Nem szerepelt rosszul a Ridley Scott hazánkban forgatott sci-fije, a Mentőexpedíció sem. A Matt Damon főszereplésével bemutatott sci-fi bevételei a múlt heti premierhétvégéhez képest mindössze 18 százalékkal estek vissza, így a produkció csak hazánkban már 212 millió forintot kaszált. Kisebb meglepetésre a Tom Hardy kettős főszereplésével készült Legendara 22 ezren váltottak jegyet, bár az előtte végzett filmekhez képest ez a helyezés reálisnak mondható.

Ami a premierfilmeket illeti, az említetteken kívül egyedül Robert Zemeckis új filmje, a Joseph Gordon-Levitt nevével fémjelzett, megtörtént eseményeket feldolgozó Kötéltánc fért fel a toplistára, azonban csak a hatodik helyen végzett. A Victoria című premierfilmről nem érkeztek adatok.

Az Anne Hathaway és Robert De Niro főszereplésével készült vígjáték, A kezdő mindössze újabb helyet csúszott vissza, de továbbra is a dobogó közelében maradt. 16 ezres nézőszáma a negyedik helyre volt elegendő. Hihetetlen, de a 14 hete futó Minyonok továbbra is ott van az élmezőnyben. Bár a sikerfilm csak a tízedik helyet szerezte meg, de haza bevételei megközelítik az 1 milliárd forintot.

A tengerentúlon a Mentőexepedíció beelőzte a harmadik hete futó Hotel Transylvania 2-t, míg Hugh Jackman új filmje, a Pán bár megszerezte a harmadik helyet, de összességében csúnyán elhasalt. A 150 millió forintból készült produkció mindössze 15 milliós nyitást produkált.

A teljes bevételi listát a kattintás után találjátok!

.