Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
50
Vélemények
31
Képek
12
Videók

Érdekességek: Legenda (2015)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 42 972 994 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 871 826 forintot termelt.

 

Reggie Kray 2000 augusztusában kegyelmi kérvénnyel szabadult a börtönből. Mindössze 8 hetet élhetett szabadlábon mivel már rákja miatt haldoklott. 66 éves volt.

(Diesel)
 

A Kray fivérek az ötvenes évek végén megvásárolták az Esmeralda’s Barn nightclubot. Innentől kezdve celeb életmódot kezdtek el élni. London művészi, politikai és bűnözői elitje kezdték el látogatni a helyet. Híres színészek is megfordultak itt, mint például George Raft, Judy Garland, és Barbara Windsor. Ezen találkozások alkalmával számos közös képek is készültek a Kray fivérekkel amin hírességekkel, politikusokkal láthatóak ezek a mai napig megtalálhatóak az interneten.

(Diesel)
 

A valóságban Ronald és Reginald Kray 1960-as évektől kezdve tudatosan építették imázsukat. Imádták a nyilvánosságot, szerettek szerepelni. Számos tv-interjút adtak még a saját életrajzukat is megíratták. David Bailey divatfotós készítette a testvérpárosról az elhíresült közös portréjukat. Luxuséletmódot éltek végig törekedtek a népszerűségre. A nép körében annyira népszerűek lettek, hogy amikor börtönbe kerültek több éven keresztül kampányoltak a szabadlábra helyezésükért.

(Diesel)
 

Tom Hardy és Paul Bettany korábban már szerepeltek együtt az Ördögi Színjáték - A Pap, a Várúr és a Boszorkány (2002) című filmben.

(dulkap)
 

Tom Hardy és Emily Browning is szerepelt korábban olyan filmben, aminek az eredeti címe "Sucker Punch": Hardy a Sucker Punch-ban (2008) és Browning az Álomháborúban (2011).

(dulkap)
 

Jon McKenna (Charles Kray) korábban Sam Ripley szerepében volt látható a The Krays (1990) című filmben, ami Reggie és Ronnie Kray életéről szól.

(dulkap)
 

Alex Giannini utolsó filmje 2015-ben bekövetkezett halála előtt.

(dulkap)
 

Tom Hardy komoly bokasérülést szenvedett a kocsmai verekedés felvételénél.

(dulkap)
 

Ronniet a valóságban 1979-ben őrültnek nyilvánították.

(dulkap)
 

A Legenda minden idők legjobb nyitását produkáló korhatáros filmje lett az Egyesült Királyságban. Ezzel a Trainspottingot utasította maga mögé.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.