Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
25
Szereplők
30
Vélemények
98
Képek
2
Videók
Trainspotting
 
Danny99   2020. 05. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

A menthetetlenek

1996-ot írunk, a britek boldogabbak, mint az utóbbi évtizedekben bármikor. A Thatcher-kormány megbukott, és az őt váltó John Major napjai is meg vannak számlálva. A gazdasági helyzet is sokat javult az országban. Erre az időszakra tehető a Premier League elindítása, és a Football's Coming Home évét írjuk. A britpop pedig aranykorát élte a Cool Britanniával (Blur, Oasis, Spice Girl stb.). A Trainspotting ebben a közegben született meg, így nem is csoda, hogy a már-már várt sötét, nyomasztó film helyett kapunk egy black-comedyt drámai elemekkel színesítve. Véleményem szerint, ha 10 évvel később vagy korábban készítenek egy ilyen témájú filmet, akkor sokkal keményebb és talán kevésbé népszerű l... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 04.

"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a családot."

A '90-es évek egyik legnagyobb kultfilmjénél nem az volt számomra az elsődleges kérdés, hogy jó lesz-e újra megnézni sok-sok év elteltével, hanem inkább az, hogy azok az erényei, amelyek piedesztárra emelték bő húsz éve, azok hogyan tudnak működni napjainkban. Még ha a film frissessége kicsit meg is kopott, a jelenetei többsége még mindig remekül működnek (Skócia legrosszabb nyilvános wc-je, Renton lejövetele a heroinról, a bespeedezett Spud állásinterjúja, Tommyék szexvideós esete és Begbie minden egyes jelenete) a képi megoldásokról nem is beszélve: a beállítások, a kamera mozgása, lassítások, belső nézőpontú kamera és még nem is beszéltem a vágásról. Külön kiemelném a zenét is, hiszen az ... több»


 
dailyfilmsan   2018. 01. 30.

A drogos létből való kiszakadáshoz cél kell és főhősünk bőven keresi magában a célokat hogy kiszabaduljon a rossz közegből csak hát ez nem könnyű. A rossz barátok akik csak belehúznak a rosszba nem gördülékeny folyamatot fognak elindítani. A film hangulata magával ragad a tecno zene a pörgés a ruhák a beszéd mind-mind a szimbolikára hajaz és beválnak. A belövöttség állapotát felkavaróan jól a vászonra vitték, ahogyan az utolsó szem drog esete a wc-ben. Egy szimbolika ami mutatja hogy nem számít a drogosnak se ürülék se kosz és ha nincs más megoldás a tenger mélyéről is felhozza csak még egyszer elszálljon. De a végén aki igazán élni akar az az életet választja és akarja a változást. Az meg hogy a "barátait" kellett ehhez meglopni, az személy szerint engem nem zavart sőt tetszett. Azok a barátok akik az elején már a drogról papolnak de az egyik függő lesz, a másik meg köz és önveszélyes az nem is igazi barát. Nagyon sokban hasonlít erre a filmre a Requiem egy álomért gondolom csórtak pár részt belőle:D (Tv lopás)

 
GedyPapa   2017. 08. 13.

Most jutottam el ahhoz, hogy megnézzem a 90-es évek egy kultfilmjét. Nagyon a földhöz vágott, mert munkám során már én is találkoztam hasonló élethelyzetekkel, de ennek megfilmesítése mindig átütő hatású. A karakterek zseniálisak és a képi munka is kivételes. Nagyon tetszett.

 
citizenfour99   2016. 03. 14.

Ennél a filmnél szerettem bele David Boyle munkásságába. Kiváló, kreatív, realisztikus történet erről a világról. Elképesztően zseniális fekete humorral operállva. Huu, de jo film. Az operatőri munka is teljesen újszerűen hatott nekem.

 
Másfél órás pokoljárás ez az alkotás, amely bátran provokatív, azonban időnként a polgárpukkasztás fontosabb a számára, mint a főszereplő jellemfejlődése. Intravénásan lenne jó tolni az ilyen mozikat, bár lennénk ma is ilyenek! több»

A film összbevétele 71 558 971 dollár volt (imdb.com).

 

Ewan McGregor a film kedvéért mindössze 2 hónap alatt, 15 kilót fogyott.

(Shelby07)
 

A legtöbb jelenetet csak 1x vették fel, mert alacsony költségvetésű filmként készült.

(Shelby07)
 

2004-ban jelölték minden idők legjobb skót filmjének címére.

(Shelby07)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.