Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
25
Szereplők
28
Vélemények
98
Képek
2
Videók
Trainspotting
 
sabnock666   2019. 08. 21.

legújabb vélemény

Nagyon szeretem,és nekem úgy istenigazából ez a mozi egy kultfilm! A kilencvenes évek görbe tükre az elkallódott,semmirekellő fiatalokról. McGregor nagyot játszik. Érdemes megnézni mindenkinek.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 04.

"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a családot."

A '90-es évek egyik legnagyobb kultfilmjénél nem az volt számomra az elsődleges kérdés, hogy jó lesz-e újra megnézni sok-sok év elteltével, hanem inkább az, hogy azok az erényei, amelyek piedesztárra emelték bő húsz éve, azok hogyan tudnak működni napjainkban. Még ha a film frissessége kicsit meg is kopott, a jelenetei többsége még mindig remekül működnek (Skócia legrosszabb nyilvános wc-je, Renton lejövetele a heroinról, a bespeedezett Spud állásinterjúja, Tommyék szexvideós esete és Begbie minden egyes jelenete) a képi megoldásokról nem is beszélve: a beállítások, a kamera mozgása, lassítások, belső nézőpontú kamera és még nem is beszéltem a vágásról. Külön kiemelném a zenét is, hiszen az ... több»


 
GedyPapa   2017. 08. 13.

Most jutottam el ahhoz, hogy megnézzem a 90-es évek egy kultfilmjét. Nagyon a földhöz vágott, mert munkám során már én is találkoztam hasonló élethelyzetekkel, de ennek megfilmesítése mindig átütő hatású. A karakterek zseniálisak és a képi munka is kivételes. Nagyon tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 01. 30.

A drogos létből való kiszakadáshoz cél kell és főhősünk bőven keresi magában a célokat hogy kiszabaduljon a rossz közegből csak hát ez nem könnyű. A rossz barátok akik csak belehúznak a rosszba nem gördülékeny folyamatot fognak elindítani. A film hangulata magával ragad a tecno zene a pörgés a ruhák a beszéd mind-mind a szimbolikára hajaz és beválnak. A belövöttség állapotát felkavaróan jól a vászonra vitték, ahogyan az utolsó szem drog esete a wc-ben. Egy szimbolika ami mutatja hogy nem számít a drogosnak se ürülék se kosz és ha nincs más megoldás a tenger mélyéről is felhozza csak még egyszer elszálljon. De a végén aki igazán élni akar az az életet választja és akarja a változást. Az meg hogy a "barátait" kellett ehhez meglopni, az személy szerint engem nem zavart sőt tetszett. Azok a barátok akik az elején már a drogról papolnak de az egyik függő lesz, a másik meg köz és önveszélyes az nem is igazi barát. Nagyon sokban hasonlít erre a filmre a Requiem egy álomért gondolom csórtak pár részt belőle:D (Tv lopás)

 
citizenfour99   2016. 03. 14.

Ennél a filmnél szerettem bele David Boyle munkásságába. Kiváló, kreatív, realisztikus történet erről a világról. Elképesztően zseniális fekete humorral operállva. Huu, de jo film. Az operatőri munka is teljesen újszerűen hatott nekem.

 
Másfél órás pokoljárás ez az alkotás, amely bátran provokatív, azonban időnként a polgárpukkasztás fontosabb a számára, mint a főszereplő jellemfejlődése. Intravénásan lenne jó tolni az ilyen mozikat, bár lennénk ma is ilyenek! több»

A film összbevétele 71 558 971 dollár volt (imdb.com).

 

Ewan McGregor a film kedvéért mindössze 2 hónap alatt, 15 kilót fogyott.

(Shelby07 )
 

A legtöbb jelenetet csak 1x vették fel, mert alacsony költségvetésű filmként készült.

(Shelby07 )
 

2004-ban jelölték minden idők legjobb skót filmjének címére.

(Shelby07 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.