Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
85%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
30
Vélemények
98
Képek
2
Videók
Trainspotting
 
Danny99   2020. 05. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
A menthetetlenek

1996-ot írunk, a britek boldogabbak, mint az utóbbi évtizedekben bármikor. A Thatcher-kormány megbukott, és az őt váltó John Major napjai is meg vannak számlálva. A gazdasági helyzet is sokat javult az országban. Erre az időszakra tehető a Premier Le... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 04.

0
"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a családot."

A '90-es évek egyik legnagyobb kultfilmjénél nem az volt számomra az elsődleges kérdés, hogy jó lesz-e újra megnézni sok-sok év elteltével, hanem inkább az, hogy azok az erényei, amelyek piedesztárra emelték bő húsz éve, azok hogyan tudnak működni na... teljes kritika»


 
dailyfilmsan   2018. 01. 30.

0

A drogos létből való kiszakadáshoz cél kell és főhősünk bőven keresi magában a célokat hogy kiszabaduljon a rossz közegből csak hát ez nem könnyű. A rossz barátok akik csak belehúznak a rosszba nem gördülékeny folyamatot fognak elindítani. A film han... több»

 
GedyPapa   2017. 08. 13.

0

Most jutottam el ahhoz, hogy megnézzem a 90-es évek egy kultfilmjét. Nagyon a földhöz vágott, mert munkám során már én is találkoztam hasonló élethelyzetekkel, de ennek megfilmesítése mindig átütő hatású. A karakterek zseniálisak és a képi munka is kivételes. Nagyon tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Nagyon szeretem,és nekem úgy istenigazából ez a mozi egy kultfilm! A kilencvenes évek görbe tükre az elkallódott,semmirekellő fiatalokról. McGregor nagyot játszik. Érdemes megnézni mindenkinek.

 
citizenfour99   2016. 03. 14.

0

Ennél a filmnél szerettem bele David Boyle munkásságába. Kiváló, kreatív, realisztikus történet erről a világról. Elképesztően zseniális fekete humorral operállva. Huu, de jo film. Az operatőri munka is teljesen újszerűen hatott nekem.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 05.

0

Nagy kedvenc. 90-es évek Anglia nagyon jó zenékkel megadja a film alaphangulatát, mindemellett jó színészi alakítások és a témája soha nem lesz elavult.

Galéria (98)

Videók (2)

A film összbevétele 71 558 971 dollár volt (imdb.com).

 

Ewan McGregor a film kedvéért mindössze 2 hónap alatt, 15 kilót fogyott.

(Shelby07)
 

A legtöbb jelenetet csak 1x vették fel, mert alacsony költségvetésű filmként készült.

(Shelby07)
 

2004-ban jelölték minden idők legjobb skót filmjének címére.

(Shelby07)
 

Szerették volna Mission Impossible zenéjét felhasználni a film egy jelenetéhez, de mindez a film költségét háromszorosára növelte volna.

(Shelby07)
 

A wc-s jelenetnél olvasztott csokit használtak a wc bepiszkítására, így az a valóságban nem volt undorító, és kellemes csoki illat volt.

(Shelby07)
 

Amikor Renton a "Skócia legrosszabb wécéje" jelenetben a pirulák után veti magát, akkor valójában nem egy klotyóba "merül", hanem egy Glasgow-ban található nagy medencébe, a víz alatti játszódó jelenetet ugyanis ott vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ewan McGregor a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A wc-s jelenetnél olvasztott csokiból volt a legtöbb mocsok.

(mamiéstöti2)
 

Ewan McGregor két függőségét is feladta a film miatt. Az egyik az alkohol volt, a másik pedig a naplóvezetés.

(ps)
 

Danny Boyle szerette volna felhasználni a Mission: Impossible zenéjét az egyik jelenethez, de ez sajnos megtriplázta volna a film költségvetését.

(ps)
 
Másfél órás pokoljárás ez az alkotás, amely bátran provokatív, azonban időnként a polgárpukkasztás fontosabb a számára, mint a főszereplő jellemfejlődése. Intravénásan lenne jó tolni az ilyen mozikat, bár lennénk ma is ilyenek! több»