Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Trainspotting (1996)

Trainspotting
Filmadatlap
 
25
Szereplők
32
Vélemények
98
Képek
2
Videók

Galéria (98)

Videók (2)

 
KatalinGulyas1982   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

0

Vannak, akik ezt vígjátéknak hiszik... Ez dráma és szatíra inkább. Még az "állatkodós" részekben, amiken nevetünk, ott van egy kis dráma és reménytelenség. Szerintem minden, csak nem vígjáték. Ne is utánozza senki!

 
Danny99   2020. 05. 17.

a nap véleménye

1
A menthetetlenek

1996-ot írunk, a britek boldogabbak, mint az utóbbi évtizedekben bármikor. A Thatcher-kormány megbukott, és az őt váltó John Major napjai is meg vannak számlálva. A gazdasági helyzet is sokat javult az országban. Erre az időszakra tehető a Premier Le... teljes kritika»

 
elekm90   2020. 12. 03.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Imádom, Danny Boyle-nak sok jó filmje volt, de ez a messze a legjobbja. Teljesen egyedi a hangulata, nagyon vicces film jó dumákkal, ugyanakkor emellett a drámai vonal talán még erősebb, nagyon jól érezteti a drogos fiatalok reménytelenségét. Emellet... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Nagyon szeretem, és nekem úgy istenigazából ez a mozi egy kultfilm. A kilencvenes évek görbe tükre az elkallódott, semmirekellő fiatalokról. McGregor nagyot játszik. Érdemes megnézni mindenkinek.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 04.

0
"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a családot."

A '90-es évek egyik legnagyobb kultfilmjénél nem az volt számomra az elsődleges kérdés, hogy jó lesz-e újra megnézni sok-sok év elteltével, hanem inkább az, hogy azok az erényei, amelyek piedesztárra emelték bő húsz éve, azok hogyan tudnak működni na... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2018. 01. 30.

0

A drogos létből való kiszakadáshoz cél kell és főhősünk bőven keresi magában a célokat hogy kiszabaduljon a rossz közegből csak hát ez nem könnyű. A rossz barátok akik csak belehúznak a rosszba nem gördülékeny folyamatot fognak elindítani. A film han... több»

 
GedyPapa   2017. 08. 13.

0

Most jutottam el ahhoz, hogy megnézzem a 90-es évek egy kultfilmjét. Nagyon a földhöz vágott, mert munkám során már én is találkoztam hasonló élethelyzetekkel, de ennek megfilmesítése mindig átütő hatású. A karakterek zseniálisak és a képi munka is kivételes. Nagyon tetszett.

A film összbevétele 71 558 971 dollár volt (imdb.com).

 

Miután a film mozikba került, Ewan McGregornak nem egy kellemetlen esettel kellett szembenéznie. Az egyik ilyen az volt, hogy egy reptéren egy alkalmazott felismerte, s meztelenre vetkőztették őt, drogok után kutatva.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ewan McGregor a film kedvéért mindössze 2 hónap alatt 15 kilót fogyott.

(Shelby07)
 

A legtöbb jelenetet csak egyszer vették fel, mert alacsony költségvetésű filmként készült.

(Shelby07)
 

2004-ban jelölték minden idők legjobb skót filmjének címére.

(Shelby07)
 

Szerették volna a Mission Impossible zenéjét felhasználni a film egy jelenetéhez, de mindez háromszorosára növelte volna a költségvetést.

(Shelby07)
 
Megvannak a maga korlátai és hibái, de hogy őszinte legyek, én ezekkel együtt is rajongok ezért a filmért és mindig kész vagyok bekapni belőle egy újabb adagot. Ha nem láttad esetleg még, vagy nem tudod, mit nézz ma este, akkor válaszd a Trainspottingot és vele együtt az életet is. több»