Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Trainspotting (1996)

Trainspotting
Filmadatlap
 
25
Szereplők
32
Vélemények
98
Képek
2
Videók
 
KatalinGulyas1982   2021. 02. 11.

legújabb vélemény

0

Vannak, akik ezt vígjátéknak hiszik... Ez dráma és szatíra inkább. Még az "állatkodós" részekben, amiken nevetünk, ott van egy kis dráma és reménytelenség. Szerintem minden, csak nem vígjáték. Ne is utánozza senki!

 
Danny99   2020. 05. 17.

a nap véleménye

1
A menthetetlenek

1996-ot írunk, a britek boldogabbak, mint az utóbbi évtizedekben bármikor. A Thatcher-kormány megbukott, és az őt váltó John Major napjai is meg vannak számlálva. A gazdasági helyzet is sokat javult az országban. Erre az időszakra tehető a Premier Le... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 04.

0
"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a családot."

A '90-es évek egyik legnagyobb kultfilmjénél nem az volt számomra az elsődleges kérdés, hogy jó lesz-e újra megnézni sok-sok év elteltével, hanem inkább az, hogy azok az erényei, amelyek piedesztárra emelték bő húsz éve, azok hogyan tudnak működni na... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2018. 01. 30.

0

A drogos létből való kiszakadáshoz cél kell és főhősünk bőven keresi magában a célokat hogy kiszabaduljon a rossz közegből csak hát ez nem könnyű. A rossz barátok akik csak belehúznak a rosszba nem gördülékeny folyamatot fognak elindítani. A film han... több»

 
GedyPapa   2017. 08. 13.

0

Most jutottam el ahhoz, hogy megnézzem a 90-es évek egy kultfilmjét. Nagyon a földhöz vágott, mert munkám során már én is találkoztam hasonló élethelyzetekkel, de ennek megfilmesítése mindig átütő hatású. A karakterek zseniálisak és a képi munka is kivételes. Nagyon tetszett.

 
elekm90   2020. 12. 03.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Imádom, Danny Boyle-nak sok jó filmje volt, de ez a messze a legjobbja. Teljesen egyedi a hangulata, nagyon vicces film jó dumákkal, ugyanakkor emellett a drámai vonal talán még erősebb, nagyon jól érezteti a drogos fiatalok reménytelenségét. Emellet... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Nagyon szeretem, és nekem úgy istenigazából ez a mozi egy kultfilm. A kilencvenes évek görbe tükre az elkallódott, semmirekellő fiatalokról. McGregor nagyot játszik. Érdemes megnézni mindenkinek.

Galéria (98)

Videók (2)

A film összbevétele 71 558 971 dollár volt (imdb.com).

 

Ewan McGregor a film kedvéért mindössze 2 hónap alatt 15 kilót fogyott.

(Shelby07)
 

A legtöbb jelenetet csak egyszer vették fel, mert alacsony költségvetésű filmként készült.

(Shelby07)
 

2004-ban jelölték minden idők legjobb skót filmjének címére.

(Shelby07)
 

Szerették volna a Mission Impossible zenéjét felhasználni a film egy jelenetéhez, de mindez háromszorosára növelte volna a költségvetést.

(Shelby07)
 

A wc-s jelenetnél olvasztott csokit használtak a wc bepiszkítására, így az a valóságban nem volt undorító, és kellemes csoki illat volt.

(Shelby07)
 

Amikor Renton a "Skócia legrosszabb wécéje" jelenetben a pirulák után veti magát, akkor valójában nem egy klotyóba "merül", hanem egy Glasgow-ban található nagy medencébe, a víz alatti játszódó jelenetet ugyanis ott vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ewan McGregor a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ewan McGregor két függőségét is feladta a film miatt. Az egyik az alkohol volt, a másik pedig a naplóvezetés.

(ps)
 

Danny Boyle szerette volna felhasználni a Mission: Impossible zenéjét az egyik jelenethez, de ez sajnos megtriplázta volna a film költségvetését.

(ps)
 

Irvine Welsh, az író megmagyarázta a film címét. Szándéka szerint a transpotting arra utal, hogy amit mások nem értenek és nem élveznek, az számukra nem is jelent semmit.

(ps)
 
Másfél órás pokoljárás ez az alkotás, amely bátran provokatív, azonban időnként a polgárpukkasztás fontosabb a számára, mint a főszereplő jellemfejlődése. Intravénásan lenne jó tolni az ilyen mozikat, bár lennénk ma is ilyenek! több»
 
Megvannak a maga korlátai és hibái, de hogy őszinte legyek, én ezekkel együtt is rajongok ezért a filmért és mindig kész vagyok bekapni belőle egy újabb adagot. Ha nem láttad esetleg még, vagy nem tudod, mit nézz ma este, akkor válaszd a Trainspottingot és vele együtt az életet is. több»