Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

Krisztus utolsó megkísértése (1988)

The Last Temptation of Christ
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
NGN   2020. 04. 18.

legújabb vélemény

Jézus harca az érzelmekkel Scorsese módra

32 éve mutatták be Martin Scorsese Jézusról szóló filmjét, de lássuk be, már akkor is eléggé megosztónak tartották. Egy Oscar-díj jelölést a legjobb rendezésért azért begyűjtött a direktorunk, persze nem méltatlanul, mert a film maga egy érzelmi hull... teljes kritika»

 
ANdraS   2018. 01. 15.

Ezt a filmet nem lehet elfelejteni. Itt látható a legigazibb Jézus az összes gyengeségével, kétségeivel és persze megkísértéseivel. Willem Dafoe tökéletes volt, Scorsese pedig ennél jobb filmet nem is tudom, forgatott-e. A filmművészet egyik klasszikusa, időtálló alkotás.


 
Pirospingu   2016. 04. 25.

Hűha, katolikus szemmel ez a film sok kételyt vetett fel bennem és rájöttem, hogy a film (állítólag a könyv is) nem elég alapos. Laikusként is rengeteg teológiai hibát vettett fel bennem, pedig úgy észleltem, hogy az is egy szándék volt, hogy azért r... több»

 
Imlah   2017. 12. 01.

Érzelmileg megragadó, drámai film. Van benne izgalom, érzelem is. Egy különleges atmoszférájú, magával ragadó dráma kiváló, karakteres színész főszereplővel.

 
Lacroix   2015. 02. 21.

Tökéletesen ábrázolja a vívodó Jézust,aki nem mentes az emberi hibáktól. Nem csoda,hogy az egyház anno bírálta ezt a filmet.

A film összbevétele 7 630 564 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalán 82%-ot kapott 51 filmkritika alapján, (7,4/10).

(Bogi87)
 

Marokkóban forgatták le.

(Bogi87)
 

Nikos Kazantzakis 1955-ös, azonos című regényén alapszik.

(Bogi87)
 

A jegypénztárak adatai szerint 8,9 millió dolláros bevételt eredményezett, 7 millió dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

Martin Scorsese ezzel a filmjével kivívta a katolikus egyház ellenszenvét.

(Bogi87)
 

Eredetileg Sally Field játszotta volna Mária Magdolnát, de végül kiesett, mert állapotos volt.

(rbernadett)
 

Martin Scorsese azt szerette volna, hogy Steve Buscemi játssza Jakab apostolt.

(rbernadett)
 

Ed Harris szóba került Jézus szerepére.

(rbernadett)
 

Amikor Jézus a templomban van és úgy tűnik, hogy római katonák jönnek minden irányból, valójában ugyanazt az az öt katonát használták minden jelenethez, mert spórolniuk kellett a film kis költségvetése miatt.

(rbernadett)
 

A forgatókönyv 5 évig csücsült Martin Scorsese ügyvédjének az irodájában. Habár Scorsese úgy gondolta, hogy a film zseniális lenne, tartott tőle, hogy a közönség hogy fog reagálni a kész filmre. Az ügyvédje szintén zseniálisnak és nagyon "bátornak" titulálta a forgatókönyvet, mégis azt javasolta, hogy ne készítsék el, mert úgy gondolta, hogy a moziba járó közönség még nincs kész egy ilyen filmre.

(rbernadett)
 
Vállalásaihoz mérten bátortalan és száraz mű lett a Krisztus utolsó megkísértése, de elévülhetetlen érdeme, hogy legalább megpróbált a sablonokon kívül gondolkodni.

7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.