Martin Scorsese jelenleg a Cannes utáni olaszországi turnéján tartózkodik, ahol a hétvégén találkozott Ferenc pápával,  egyúttal pedig  bejelentette, hogy a jövőben filmet forgat Jézusról.

“A pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általam ismert módon válaszoltam: egy Jézusról szóló film forgatókönyvének elképzelésével és megírásával, hamarosan megkezdjük a forgatást” - jelentette be Scorsese szombaton a Vatikánban tartott római konferencián. 

A rendező és felesége, Helen személyesen is találkozott Ferenc pápával, aki egy rövid magánaudencia keretében fogadta a párt. A konferenciát a La Civiltà Cattolica című jezsuita kiadvány és a Georgetown Egyetem szervezte. Antonio Spadaro, a vallási folyóirat szerkesztője a kiadvány honlapján elmondta, hogy a konfabulátuson folytatott beszélgetésük során Scorsese több más filmes alkotásra is utalást tett, majd kifejtette, hogy "mennyire megindította őt a Szentatya felhívása”.

Ami a filmes utalásokat illeti, a beszélgetés során Scorsese megemlítette, hogy mennyire csodálja Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma című filmjét, illetve beszélt saját 1988-as Krisztus utolsó megkísértéséről is, továbbá a Némaságról is említést tett, amelyet 2016-ban a Vatikánban is bemutattak. 

Scorsese olaszországi turnéja magában foglal egy sor vetítéssorozatot is, amelyen hétfőn a római Casa del Cinema mozimúzeumban mutatja be filmjeit, párosítva azokkal a művekkel, amelyek inspirálták munkásságát; kedden mesterkurzust tart a római Centro Sperimentale filmiskola diákjai számára; pénteken pedig színpadi beszélgetést tart Bolognában, ahol a Cineteca di Bologna, a filmarchívum vendége lesz.

81 Némaság  (2016)

dráma | kaland | történelmi

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat,... több»