Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
24
Vélemények
33
Képek
6
Videók
Némaság
 
GedyPapa   2017. 03. 17.

A zseniális jelző sose volt még ennyire kevés! Attól féltem a megtekintése előtt, hogy 2,5 óra az nagyon hosszú és hogy fogjuk bírni. De fel se tűnt, hogy letelt. A történet odaszegezett a székhez és a filmvászonhoz. Garfield és Driver is kiválóan hozták a szerepüket. Scorsese pedig megtalálta balanszt abban, hogy hogy készítsen egy olyan filmet, amely nem akar meggyőzni semmiről, hanem bemutat egy eseménysort, amely során kérdéseket vet fel, amelyeken érdemes elgondolkozni. Érdemes megnézni és elmélkedni rajta! Lélekig hatoló film!

 
Artemisia   2018. 01. 07.

Nagyszabású, látványos kaland film gyönyörű tájakon, zseniális operatőri munkával. A színészi alakítások érzékletesek és kifejezőek, jól visszaadják a karakterek lelki,mentális állapotát,a hitet, szenvedést, a magányt, az üldözöttség és kétségbeesés nyomasztó atmoszféráját. A cselekmény remekül, tervezetten indul,szépen halad a misszionárius-és felkutató akció, hűen bemutatja a papok munkáját és áldozatát, és a hívek elveszettségét, majd elköteleződésüket és önfeláldozásukat. Nuturalisztikus eszközökkel ecseteli a japán kultúra ellenállását, kegyetlen üldözési és kínzási eszközeiket, illetve a keresztények kínszenvedését és lelki vívódását. Nagyra értékelem Martin Scorsese tevékenységét és ez a film nem marad el minőségben a többi a munkájától, azonban nem lehet szó nélkül elmenni amellett,ahogyan a játékidő utolsó harmadában drámaian szétesik a cselekmény fonala,a narratíva, és feleslegesen elnyújtják a történetet, amit nem tudtak végig tartalmasan kitölteni. Onnantól,hogy az utolsó papot is foglyul ejtik menthetetlenül unalomba fullad,értelmetlenül és logikátlanul hosszú idő telik el érdemleges történés nélkül, az ahogyan próbálják megtörni több ponton is giccsbe fordul, a karakterábrázolás is megkopik, az utolsó 20 percet csak másodszorra sikerült végig néznem, és utána csalódott voltam a hosszú és vontatott lezárással,mondhatni időpocsékolás az első 1,7-2 óra után tovább nézni,de természetesen aki rászánja az időt a filmre,annak érdemes végig nézni. Összességében így is különleges, pikáns művészi alkotás, amit mindenkinek ajánlatos látni,csak picit meg kellett volna húzni a forgatókönyvet,feszesebbé tenni a történetvezetést.


 
Deku   2017. 08. 17.

Liam Neeson mindig nagyon eredetin és élethűen tudja hozni a karakterét de talán ez az egyik legjobb filmje amit láttam. Nem volt unalmas perc és ez ritkaság. Nagyon oda voltam érte.

 
Filmelemző   2018. 03. 23.

Martin Scorsese akkor is jó, amikor nem annyira jó. Ez a filmje egy mély tartalmú, sok rétegű alkotás, aminek 161 percéhez viszont óriási türelem és kitartás kell. Nem éppen az átlag mozinézőt célozza. Mégis el kell ismerni, nagyon szép munka, még ha szórakoztató értéke nincs is. Értékelés 6,5 pont

 
HercegPeter   2019. 03. 15.
Mi a fontosabb: a hited vagy mások élete? Egyáltalán fel kell-e áldoznunk bármelyiket is a másikért?

Szeretném már az elején leszögezni, hogy tőlem a vallás igencsak távol áll, legyen az bármelyik. Ezenkívül a hittérítést kifejezetten visszataszító dolognak tartom, tegye azt bárki is, bármilyen módon. Kezdve a keresztes háborúktól a Dzsihádon keresztül egészen a hetente becsengető Jehova tanúiig. Úgy gondolom, hogy senkinek sincs beleszólása a másik vallásába, az pedig egyenesen felháborító, hogy átutazzuk a fél világot azért, hogy megmondjuk valakinek, akit még csak nem is ismerünk, hogy az isten, akiben ő és a népe (esetenként évezredek óta) hisz, nem az „igazi”. Elnézést ezért a kis kirohanásért, de szerettem volna ezt már az elején tisztázni. Persze jogos a kérdés: Akkor miért néztem... több»

Liam Neeson
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Liam Neeson
Andrew Garfield
Liam Neeson
Ciarán Hinds
Adam Driver
Adam Driver
Adam Driver
Andrew Garfield
Adam Driver
Adam Driver
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Adam Driver
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Martin Scorsese
Adam Driver
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Liam Neeson
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
 
Képsorai közben boldogan konstatálhatjuk, hogy Scorsese színészvezetésből továbbra is klasszisnak számít: Garfield és Driver arcán felfedezett világok ellenállhatatlan pillanatokba sűrűsödnek össze, mely pillanatok betöltik a mozitermet és a gondolatainkat. Katartikus. 9/10 több»
 
Andrew Garfield remek színésszé érett, ezt a kételyeivel küzdő pap szerepében bizonyítja, de Liam Neeson is tökéletes megtört expapként, Yosuke Kubozuka pedig a nagy Mifune Toshiro szellemét idézi meg a társait folyton eláruló Kichijiro alakjában. Igazi szellemi csemege a Némaság: nehezen emészthető, súlyosan csendes film Scorsesétől, amelyben összefoglalja művészetét. Ezután már, ahogy ő fogalmazott, jöhet a móka: a The Irishman c. gengszterfilm, Robert De Niróval a főszerepben. 85/100 több»
 
Andrew Garfield a hit embere, aki a japánok ellenében keresi a keresztények Istenének igazságát – de ez most egy másik fegyvertelen katona. Martin Scorsese először közel három évtizede akarta elkészíteni ezt a filmet, s bár végül súlyos remekművet tett le az asztalra, tökéletesen érthető, miért nem tolongtak nála a finanszírozók. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 

A legjobb operatőri munkáért jelölték Oscar-díjra a filmet, azonban nem kapta meg azt.

(GedyPapa)
 

Még ma is csak a japánok alig 1%-a katolikus, így még inkább érthető az ellenkezés a vallással szemben.

(GedyPapa)
 

Martin Scorsese 1988 óta szeretné megfilmesíteni a regényt, azonban mindig volt valami, amely miatt késleltette a végső változatot.

(GedyPapa)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.