Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Némaság (2016)

Silence
Filmadatlap
 
31
Szereplők
25
Vélemények
33
Képek
4
Videók

Galéria (33)

Liam Neeson
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Liam Neeson
Andrew Garfield
Liam Neeson
Ciarán Hinds
Adam Driver
Adam Driver
Adam Driver
Andrew Garfield
Adam Driver
Adam Driver
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Adam Driver
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Martin Scorsese
Adam Driver
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Liam Neeson
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield

Videók (4)

 
Nagy Richárd Róbert   2022. 05. 07.

legújabb vélemény

0

Túl nagy falat ez a népnek.

 
Artemisia   2018. 01. 07.

4
Képes Isten igéje a lehetetlenre?

Nagyszabású, látványos kaland film gyönyörű tájakon, zseniális operatőri munkával. A színészi alakítások érzékletesek és kifejezőek, jól visszaadják a karakterek lelki,mentális állapotát,a hitet, szenvedést, a magányt, az üldözöttség és kétségbeesés ... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 17.

3

A zseniális jelző sose volt még ennyire kevés! Attól féltem a megtekintése előtt, hogy 2,5 óra az nagyon hosszú és hogy fogjuk bírni. De fel se tűnt, hogy letelt. A történet odaszegezett a székhez és a filmvászonhoz. Garfield és Driver is kiválóan ho... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 04. 13.

0

Scorzeze nagyon jó mozit hozott össze,és a színészek ebben méltó partnerei voltak.Izgalmas,drámai,és egyben gyönyörű művet raktak le elénk.A hatása alá kerít ez a mozi,csak gratulálni tudok hozzá!

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Liam Neeson mindig nagyon eredetin és élethűen tudja hozni a karakterét de talán ez az egyik legjobb filmje amit láttam. Nem volt unalmas perc és ez ritkaság. Nagyon oda voltam érte.

 
HercegPeter   2019. 03. 15.

0
Mi a fontosabb: a hited vagy mások élete? Egyáltalán fel kell-e áldoznunk bármelyiket is a másikért?

Szeretném már az elején leszögezni, hogy tőlem a vallás igencsak távol áll, legyen az bármelyik. Ezenkívül a hittérítést kifejezetten visszataszító dolognak tartom, tegye azt bárki is, bármilyen módon. Kezdve a keresztes háborúktól a Dzsihádon keresz... teljes kritika»

 
Norbert93   2019. 02. 02.

0
Szép film a szélmalomharcról

Nagyszabású és gyönyörű tájakban tobzódó filmdráma a távol-keleti kereszténység szélmalomharcáról. Nagyszerű színészek, ígéretes és hiteles karakterek. Egyrészről a japán elnyomás is érthető, logikus, hogy nem akarnak egyházi uralmat a hagyományokra épülő hazájukban és ezért a vezetőség semmilyen drasztikus lépéstől nem riad vissza, de a teljes megsemmisítés helyett felajánlották a megbocsátást, s a hittérítők akarva-akaratlanul is fontosabbnak tartották életüket, mint szent kötelességüket, ám a hitüket némaságban a sírig megőrizték.

A film összbevétele 23 737 523 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 438 694 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 410 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A legjobb operatőri munkáért jelölték Oscar-díjra a filmet, azonban nem kapta meg azt.

(GedyPapa)
 

Még ma is csak a japánok alig 1%-a katolikus, így még inkább érthető az ellenkezés a vallással szemben.

(GedyPapa)
 

Martin Scorsese 1988 óta szeretné megfilmesíteni a regényt, azonban mindig volt valami, amely miatt késleltette a végső változatot.

(GedyPapa)
 

A Némaság Shusaku Endo azonos című történelmi regényének adaptációja.

(hp)
 

A Némaság premierje a Vatikánban volt. Ez azért nagy szó, mert Martin Scorsese korábbi filmje, a Krisztus utolsó megkísértése hatalmas botrányt kavart a katolikus egyházon belül.

(hp)
 
Andrew Garfield a hit embere, aki a japánok ellenében keresi a keresztények Istenének igazságát – de ez most egy másik fegyvertelen katona. Martin Scorsese először közel három évtizede akarta elkészíteni ezt a filmet, s bár végül súlyos remekművet tett le az asztalra, tökéletesen érthető, miért nem tolongtak nála a finanszírozók. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
Andrew Garfield remek színésszé érett, ezt a kételyeivel küzdő pap szerepében bizonyítja, de Liam Neeson is tökéletes megtört expapként, Yosuke Kubozuka pedig a nagy Mifune Toshiro szellemét idézi meg a társait folyton eláruló Kichijiro alakjában. Igazi szellemi csemege a Némaság: nehezen emészthető, súlyosan csendes film Scorsesétől, amelyben összefoglalja művészetét. Ezután már, ahogy ő fogalmazott, jöhet a móka: a The Irishman c. gengszterfilm, Robert De Niróval a főszerepben. 85/100 több»