Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
3
Videók
Az utolsó király
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
HercegPeter   2018. 01. 19.

legújabb vélemény

Ismét egy nagyon jó skandináv film. Jó volt Kristofer Hivju-t új szerepben látni, még ha ez nagyon hasonlított is a Trónok Harca Tormundjához. A látványra nem lehet panasz. A jelmezek rendben vannak, a képek azonban csodásak. Viszont a csatajelenetek nagyon felemásak voltak, volt pár hiteles, de néhány hagyott némi kívánnivalót maga mögött. A fordítás sem volt a leghitelesebb, volt egy-két kifejezés, ami nem igazán illett abba a korba szerintem. Aki szereti a Vikingek sorozatot, annak ez is tetszeni fog, sőt pár 1-2 ismerős arcot is felfedezhet.

 
Elkoo   2017. 02. 28.

Feleségemmel az elejétől untuk az egész filmet végig vontatott volt illetve eléggé amatőr módon voltak megcsinálva a jelenetek,amely teljesen élvezhetetlenné tette a filmet.Ami pozitívumként említést érdemel az a gyönyörű táj illetve,hogy igaz történeten alapszik.


 
petresku   2016. 10. 21.

Kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt zsniális a történet és igényes a megvalósítás is. Mind a csatajelenetek, mind pedig az apróbb részletek tekintetében. Igyekeztek tényleg visszatekerni az időt. Másfelől viszont nagy hullámzó színészi teljesítményt nyújtanak a színészek: a nagyon jótól az egész rosszig mindennel tlálkozhatunk. Szóval vannak jó jelenetek, sikerült elkapniuk az érzést, de nem sikerült profi színészeket találniuk minden szerepre.

 
papaja   2016. 10. 15.

Festői tájakon játszódik a történet. Bár egy viszonylag alacsony költségvetésű film, ezt nem igazán lehetett érezni. A jelmezek, a kellékek mind hitelesek, akárcsak a színészek alakítása. Minden hibájával együtt is élvezhető ez a film.

 
DarkLion   2016. 05. 17.

Nekem nagyon tetszett, mert izgalmas, érdekes, akciódús. Szeretem azokat a történelmi filmeket, melyeket nagy nevek nélkül is el lehet adni és színvonalasan meg lehet csinálni.

Kristofer Hivju
Kristofer Hivju

A film összbevétele 3 705 618 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 408 575 forintot termelt. A hazai mozik összesen 433 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Gisle karakterét "Őrült Håkon" ihlette, Norvégia egykori rettegett dzsarl-ja. (A Dzsarlok nagyjából a bárók, illetve a grófok megfelelői a norvég feudalizmusban.) A filmesek a Gisle nevet választották, ugyanis a filmben már szerepel két Håkon, és ez csak zavart okozott volna. További érdekesség, hogy Őrült Håkon valójában soha nem fordul fivére, Inge ellen, noha viszonyuk nem volt rózsás.

(ps)
 

A filmben a következő Norvég királyok szerepelnek: Håkon III Sverresson, Inge II Bårdsson és Håkon IV Håkonsson.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.