Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
Filmadatlap
 
14
Szereplők
11
Vélemények
20
Képek
2
Videók
Kút
 
indingo   2018. 08. 20.

Eléggé erőszakos történet. A legizgalmasabb és legabszurdabb jelenet a szexjelenet volt, amely alatt egy Neoton dal szólt.

 
HercegPeter   2018. 06. 21.

A kommentek alapján két végletet láttam magam előtt, vagy nagyon jó lesz vagy minősíthetetlenül rossz. Így utólag mindkét felet megértem. Láttam azokat a dolgokat, ami miatt egyesek az égbe emelik és azokat is, ami miatt mások nézhetetlennek tartják. Egyértelmű, hogy mind cselekménye, mind nyelvezete alapján elég durva film. Egyszerre jelentkeznek benne klisék és váratlan fordulatok. A film maga is elég hullámzó. Ha a színészeket nézzük -egy kivétellel- nincsenek emlékezetes alakítások. Tzafetás Rolandról azonban totálisan elhittem hogy beteg, zseniálisan játszott.


 
Berto49   2017. 09. 07.

Hatalmas csalódás, mert az olvasott kritikák és hozzászólások nagyon dicsérik, de nálam pályázhat a legrosszabb látott magyar film „megtisztelő” díjára. Alapból utálom a western műfaját ez pedig sokat merített annak a kellékeiből. Rosszarcú bűnözők, ránézésre az összes szereplőre kiosztható lenne összesen 1000 év magánzárka. Mostanában nagyon trendi sérült emberek szerepeltetése, de amit Tzafetás Roland alakított az már mélységes undort keltett bennem. Ilyen második film Gigor Attilától visszamenőleges is léptékekkel ront a „Nyomozó” értékein. Még annyit, hogy Kurta Niké azonnal adja vissza a diplomáját, ha egyáltalán van neki (utánanéztem, van! Tiszteltetem Zsótér Sándor tanár urat, ilyen tanítványnak diplomát adni a színészképzés szégyene!), mert nemhogy egy mondatot, de egy szót sem tud érthetően kiejteni. Gyalázat ilyen beszédhibás nőt kamera elé engedni, még akkor is, ha a rendező felesége, sőt annál inkább. Csak azért nem értékelem nézhetetlenre, mert a szó szoros értelmében végigszenvedtem.

 
Lonka   2018. 08. 29.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Szerettem volna egy jó magyar filmet nézni. A Kút az előzetes alapján annak ígérkezett. Sejtelmes, keveset mondó trailer, aminél mégis azt kiálltja a belső, hogy nézd meg. Ez a bújtatott gengszter sztori az elhagyatott és kietlen benzinkúton, ahol a madár se jár (dehogy nem járt, elég sok is) ötletként tetszett. Egy filmnek mindig ad egy különlegességet, ha egy helyszínen játszódik minden. Kicsit olyan érzése van az embernek, hogy bezárták a szereplőket és nincs menekvés. A nyugodt hétköznapokat először a kutas rég nem látott fia és annak édesanyja zavarja meg. Ez a rész némiképpen zavaros, hogy 30 körüli fiút édesanyja fuvarozgatja meg tartja még el, de igazából sok mindent az ő kapcsolatukról nem tudunk meg. Udvaros Dorottyának is csak röpke percek jutottak a történetben. Nagy jövés-menés zajlik a benzinkúton, hiszen alig jelenik meg a fiú már egy gyanús kisbusz is begurul a kúthoz, ami persze mint később megtudtuk az illegálisan külföldre prostituáltakat szállító népség megállóhelye és milyen véletlen, de nem tudják folytatni útjukat tovább, mert a kocsi meghibásodik. Egy csöppet erőltetett. Mint lenni szokott a kutas több vasat is tart a tűzbe és mint a mesékben ez lesz a veszte is. Az észjárását nem tudom megérteni, miért titkolta amit titkolt. A karakterek meglepően jók a filmben. A két örömlány (Trokán Nóra és Kurta Niké) játéka természetes és hihető. A kis bicebóca Tzafetás Roland tette hozzá a legtöbbet a történet élvezhetőségéhez. Jankovics Péter elég semleges és visszafogott volt, de ezt annak tudom be, hogy ilyen volt a figura, akit játszott. A film producere az a Pusztai Ferenc volt, aki egy kisebb szerepet is eljátszott a történetben. És még a farkatlan macska sem tudta megmenteni a filmet.

 
TomÁcs   2018. 08. 06.

Különösebben nem tetszett a története. Nem voltak benne szimpatikus karakterek. A története vérszegény. Trokán Nóra legalább jó proli volt.

 
Dévaj szexmunkás és szende rosszfiú szerelme egy poros Lada motorháztetőjén. A nyomozó rendezője új filmjében komplex dramaturgiába illesztett műfaji játékokkal kísérletezik, és lélegzetelállító befejezést kanyarít a végére. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Gigor Attila toporogva várt, példásan és szenvedéllyel megrendezett második nagyjátékfilmje bámulatos alakításokkal teli, kiábrándultságát és kíméletlenségét is maga mellé fordító lírai vallomás arról, hogyan lesz az emberek sanyarú sorsából katartikus mítosz. több»
 
A prostik, a stricik és az őket kiszolgáló nyomorultak elgondolkodtató története fájdalmasan magyar, de éppen eléggé amerikanizált ahhoz, hogy sokan felfedezhessék benne az igazi filmes gyöngyszemet.
9/10 több»
 

A filet 35mm-es szalagra vették fel.

(ps )
 

A forgatás 34 napig tartott és Csákvár közelében zajlott.

(ps )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.