Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
75

A vasálarcos (1998)

The Man in the Iron Mask
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
1
Videók
A vasálarcos
John Malkovich
Gérard Depardieu
Jeremy Irons
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Judith Godrèche
John Malkovich
Leonardo DiCaprio
Anne Parillaud
Leonardo DiCaprio
Anne Parillaud
Gabriel Byrne
Leonardo DiCaprio
Judith Godrèche
Leonardo DiCaprio
 
Deku   2017. 11. 20.

legújabb vélemény

Végtelenül elszomorított ennek a filmnek a végkimenetele mert semmi eredeti nem volt benne. Ennyire alja történetet is be lehet dobálni mindenhova? Ez még próbának is kevés bizony.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

Nagy kedvenc. Akármikor adja a tévé meg tudom nézni, mert szeretem annyira a színészeket, hogy minidig jó nézni a játékukat. Ugyan nem ez a film DiCaprio színészi játékának csúcsa, még ha duplán is szerepel. Irons, Malkovich, Depardieu és Byrne viszont tökéletes választás a három + egy testőr szerepekre. Az egyik legjobb feldolgozás.


 
TribeBubu   2016. 06. 10.

Óriási film. Néhány elcsépelt résztől eltekintve kivételes darab. Legnagyobb varázsa a színészi játék. Egytől egyig remekelnek a színészek, kivált DiCaprio. Noha már ekkor, nem egészen 24 évesen volt már több igen komoly alakítása, A vasálarcosban két külön és ellentétes jellemet formál meg. Egyszerre hiteti el a nézővel, hogy ő egy önző és zsarnok király, és hogy egy kedves és empatikus fiatalember. Zseniális...

 
Adepto   2016. 02. 04.

Nagyon szórakoztató film, amely kiemelkedő színészek egész sorát vonultatja fel. A történet egyészen lenyűgöző, a látványvilág magávalragadó és mindemellett egy olyan szövegkönyv készült el, amelyet ténylegesen lehet dícsérni. DiCaprio fürdik ebben a kettős szerepben és szerintem Lajos, valmint Phillippe szerepében is igazán kiváló.

 
batukán   2015. 12. 23.

Itt azért még nagyon kölyökképű volt DiCaprio. Rá is nyomta rendesen a bélyegét az egyébként jó rendezésű filmre. Nekem az eredeti sokkal jobban tetszett.

A film összbevétele 182 968 902 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt az első film, amit Randall Wallace rendezett. Korábban elsősorban forgatókönyvíróként tevékenykedett.

(TribeBubu)
 

A filmet kb. 35 millió dollárból készítették, és közel 183 milliót hozott be. Többnyire negatív kritikákat kapott a film, ám a női nem rajongása DiCaprioért óriási vonzerőt képviselt. A kritikusok DiCaprionak ítélték a Legrosszabb Filmbeli Párnak járó Arany Málnát.

(Mavil)
 

D’Artagnan és Anna királynő szerelmi kapcsolata Randall Wallace ötlete volt, a regényben nem olvashatunk erről, így természetesen az ebből fakadó összes dolog is az ő ötlete volt.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.