Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A vasálarcos (1998)

The Man in the Iron Mask
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
8
Képek
3
Videók
A vasálarcos

Galéria (8)

John Malkovich
Gérard Depardieu
Jeremy Irons
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Judith Godrèche
John Malkovich
Leonardo DiCaprio
Anne Parillaud
Leonardo DiCaprio
Anne Parillaud
Gabriel Byrne
Leonardo DiCaprio
Judith Godrèche
Leonardo DiCaprio

Videók (3)

 
MoviesChris   2022. 03. 03.

legújabb vélemény

0

Nagyon szeretem ezt a filmet. Maga a történelmi tény is, amire épül, nagyon érdekes és hátborzongató. Az, hogy valaki így élte az életet (márpedig ez szinte tény, hogy valaki vasálarcban élte mindennapjait egy tömlöcben), letaglózó. Csakúgy, mint Leo... több»

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Végtelenül elszomorított ennek a filmnek a végkimenetele mert semmi eredeti nem volt benne. Ennyire alja történetet is be lehet dobálni mindenhova? Ez még próbának is kevés bizony.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

0

Nagy kedvenc. Akármikor adja a tévé meg tudom nézni, mert szeretem annyira a színészeket, hogy minidig jó nézni a játékukat. Ugyan nem ez a film DiCaprio színészi játékának csúcsa, még ha duplán is szerepel. Irons, Malkovich, Depardieu és Byrne viszo... több»

 
sptt   2020. 12. 10.

0

Jó az alapsztori, jók a szereplők, régi kedvencem ez a film. Sokadszorra is jó a hangulata, ezt a szereposztást pedig egyszerűen jó látni. 9/10

 
TribeBubu   2016. 06. 10.

0

Óriási film. Néhány elcsépelt résztől eltekintve kivételes darab. Legnagyobb varázsa a színészi játék. Egytől egyig remekelnek a színészek, kivált DiCaprio. Noha már ekkor, nem egészen 24 évesen volt már több igen komoly alakítása, A vasálarcosban ké... több»

 
Adepto   2016. 02. 04.

0

Nagyon szórakoztató film, amely kiemelkedő színészek egész sorát vonultatja fel. A történet egyészen lenyűgöző, a látványvilág magávalragadó és mindemellett egy olyan szövegkönyv készült el, amelyet ténylegesen lehet dícsérni. DiCaprio fürdik ebben a... több»

 
batukán   2015. 12. 23.

0

Itt azért még nagyon kölyökképű volt DiCaprio. Rá is nyomta rendesen a bélyegét az egyébként jó rendezésű filmre. Nekem az eredeti sokkal jobban tetszett.

A film összbevétele 182 968 902 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt az első film, amit Randall Wallace rendezett. Korábban elsősorban forgatókönyvíróként tevékenykedett.

(TribeBubu)
 

A filmet kb. 35 millió dollárból készítették, és közel 183 milliót hozott be. Többnyire negatív kritikákat kapott, ám a női nem rajongása DiCaprioért óriási vonzerőt képviselt. A kritikusok DiCaprionak ítélték a Legrosszabb filmbeli párnak járó Arany Málnát.

(Mavil)
 

D’Artagnan és Anna királynő szerelmi kapcsolata Randall Wallace ötlete volt, a regényben nem olvashatunk erről, így természetesen az ebből fakadó összes dolog is az ő ötlete.

(Mavil)
 

A filmben található néhány történelmi hiba, így pl. XIV. Lajos szállásán látható kép XV. Lajost ábrázolja, aki majdnem 100 évvel később élt.

(Mavil)
 

Az MGM készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy a filmet leginkább DiCaprio miatt nézték meg a nézők, akiknek több mint fele nőnemű volt, és nagyrészt 25 év alatti.

(Mavil)