Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

A 13. harcos (1999)

The 13th Warrior
Filmadatlap
 
31
Szereplők
7
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
Ann Arch   2020. 06. 28.

legújabb vélemény

0

Egyébként történelmi alapokkal bíró, kiválóan megszerkesztett fim, egészen zseniális zenével. Banderas ellenére imádom. Ebben kib*szott jó. méltánytalanul lepontozott és elfeledett film.

 
BoBamburg   2020. 01. 29.

2

Általános iskolás koromban rengetegszer láttam és mindig nagyon élveztem. Aztán eltelt vagy 15 év, viszont azóta se láttam. Nemrég viszont belebotlottam a könyvesboltban a film alapjául szolgáló regénybe, amit azonnal meg is vettem ( Itt megjegyezném... több»


 
Thibo84   2016. 08. 28.

1

Jó a történet, kidolgozottak a karakterek, látványosak a csaták. Összességében egy nagyon jó film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 06.

0

Könnyed, és tartalmas mozi, Banderas itt igazán hozzá a rábízott szerepet! Igaz, nem biztos, hogy teljesen korhű, de kit érdekel, mikor laza, szórakoztató, néhol humorral megspékelt filmet tálalnak elénk, fűszerezve romantikával,bajtársiassággal,árulással... Jó megnézni, és kikapcsolódni.....ajánlott kategória.

 
Norbert93   2019. 04. 13.

0

Olvastam a könyvet, ill. olvastam a történelmi hátteret is. Elmarad az alapoktól, ami valószínűleg meg is válaszolta a lehúzó kritikákat, de önálló alkotásként egy igazán jó film tárul elénk.

 
tamas84   2016. 02. 26.

0

Egy kis viking akció és zúzás úgy, ahogy azt kell. Az akciójelenetek egy kissé teátrálisak, de ez nem nagy baj. A történet viszont kicsit kusza, aki ne ismeri a Beowulfot, annak bizonyos részletek ismeretlenül maradnak. A jelmezek és a kellékek hitel... több»

 
tomtom   2015. 09. 22.

0

Akció és kaland Antonio Banderas-szal a főszerepben! A film Beowulf története a hollywoodi akciófilmbe oltva. A viking erőszak és a harci jelenetek jól kerülnek ábrázolásra. A dramaturgia ugyan hagy némi kivetni valót maga után, azért meg lehet érten... több»

Galéria (23)

Antonio Banderas

Videók (1)

A film összbevétele 29 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

61 ember veszti életét a filmben.

(Norbi)
 

A történelmi Ahmed Ibn Fadlan 921. június 21-én indult el Bagdadból a Volgai Bolgárországba az Almis elteber bolgár uralkodó udvarába, mint az abbászida kalifa, al-Muktadir követének írnoka. Útjuk soán találkoztak a Türk törzsekkel és a Volga Vikingekkel. 923-ban Ahmed visszatért Bagdadba, ezután nincs feljegyzés róla.

(ps)
 

Omar Sharif annyira elégedetlen volt a filmmel, hogy évekig nem vállalt szerepet.

(ps)
 

A film nem hozott sok pénzt a készítőknek, mindössze 32 millió dolláros bevételre tett szert az USA-ban, és kevesebb mint 62 millióra világszerte.

(ps)
 

A Wendol anyját eredetileg egy idős nő játszotta volna. A felvételeket el is készítették Susan Willis-szel. A rendező azonban úgy döntött, hogy a karakter életerősebb és fiatalabb színészt kíván meg, így kapta meg a szerepet Kristen Cloke.

(ps)
 

A viking harcosok azért hordtak teljesen eltérő páncélzatot, mert az volt a szokás, hogy a legyőzött ellenfél páncélzatát öltik magukra. A páncél minősége státuszszimbólum is volt.

(ps)
 

A film költségvetése 85 millió dollárról indult, ami lassan kúszott felfelé, a sok megismételt felvétel miatt már a vágás előtt 115 milliónál jártak. Egyes becslések szerint a film végül 160 millió dollárból készült el.

(ps)
 

A művet a Beowulf ihlette.

(ps)
 
Egyáltalán nem egy középszerű, egyszernézős alkotás, hanem egy szórakoztató, mozgalmas és értékes film A 13. harcos, ami sokkal több figyelmet és megbecsülést érdemelne. több»