Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
65
Filmadatlap
 
31
Szereplők
14
Vélemények
22
Képek
11
Videók
Ben-Hur
 
Garfbob10   2019. 08. 23.

legújabb vélemény

Vannak jól sikerült remake-ek, amik megvalósításukban és az eredeti koncepció módosításával megállják a helyüket - na, Bekmambetov Ben-Hurja egyáltalán nem ezek közé való. Bár az érdekes volt, ahogy próbálta árnyalni Messala karakterét, ez csak a cselekvéseit váltotta megkérdőjelezhetővé, ráadásul ezért cserébe az összes többi karaktert érdektelenebbé tette. A színészek se igazán voltak a toppon, Jack Huston és Toby Kebell helyett milliószor jobb színészeket találhattak volna, akiknél még működik is a kémia - például Chris Pine-t (akinek mindig is Hestonre emlékeztetett a fejformája) és Michael Fassbendert. Ráadásul az eredeti történettel szemben Jézus töténetét is inkább propagandaszinten használja, az előző részben alig láttuk Jézust - és akkor is csak hátulról -, most meg elég sokszor teljes pompájában mutatják. Amiért viszont megérte megcsinálni, az a fogatverseny, mert bár az előző a mai napig zseniális, azért az itt is a toppon van - de Bekmambetov előző filmjeit látva ő ehhez eléggé ért. Összességében mégse mondanám rossz filmnek, inkább annak a tipikus egyszernézős alkotásnak.

 
dulkap   2018. 05. 03.

Ez volt az a film, ami tuti bukásra volt ítélve, mind kritikailag, mind anyagilag. Nem is azért mert lehetett tudni, hogy bűn rossz lesz (egyébként nem lett az), hanem azt a filmet remake-elték, ami szerintem benne van abban 5-10 filmet, amit értelmetlen újraforgatni. (Vajon mikor lesz Aranypolgár, Casablanca vagy Keresztapa remake…). De elvonatkoztatva az eredetitől és függetlenül nézve a filmet én egy erős közepesnek tartom. Talán a legnagyobb hibája Jack Huston választása. Nem mintha bajom lenne vele és rossz színésznek se tartom, csak éppen nincs karizmája. A visszafogottabb, szerényebb karakterek jól állnak neki (ld. Gengszterkorzó), de a markánsabb karakterek nem jönnek át vele. Nem tudtam el hinni, hogy ő Ben-Hur. De összességében egy egyszer nézhető film, néhol szép képekkel és felejthető kocsi versennyel.


 
HercegPeter   2018. 06. 09.

Most kivételesen a végével kezdem. Ha nekem valaki az mondja "Ben Hur" azonnal a kocsiversenyre gondolok. Oké itt is volt valami olyasmi, de szerintem a mai technikával, ennyi beleölt pénzzel csinálhattak volna egy sokkal izgalmasabb, vagy legalább hosszabb versenyt is. Nekem az egészben az volt a legemlékezetesebb, hogy Jack Huston a kocsiversenyre átváltozott Vona Gáborrá (legalábbis külsőleg teljesen). Viszont a tengeri csata nagyon menőre sikeredett. Igazából a film elején én teljes mértékben Messala-val értettem egyet. Persze ahogy közeledünk a vége felé, kezdi elvetni a sulykot. Semmi kiemelkedő nincs benne, Morgan Freeman sem tud segíteni rajta.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

Hoppá egy remek BEN HUR feldolgozás kérem remek színészi alakítással. Élvezhető jó film remek kikapcsolódás volt. Nem csalódtam benne.

 
Norbert93 Nézhetetlen  2018. 07. 18.

Még paródiának is gyenge....egyszerűen minősíthetetlen. Egy klasszikus feldolgozása egyébként is halálra van ítélve, ilyen megvalósításban pedig jobb lett volna ha el sem készül. Nem értem, hogy gondolták, hogy ez a film sikeres lesz.

Morgan Freeman
Jack Huston
Toby Kebbell
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Jack Huston
Toby Kebbell
Jack Huston
Toby Kebbell
Timur Bekmambetov
Jack Huston
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Jack Huston
Jack Huston
Jack Huston
Toby Kebbell
Jack Huston
Jack Huston
Nazanin Boniadi
Jack Huston
Morgan Freeman
Morgan Freeman
Jack Huston
Jack Huston
Jack Huston
Morgan Freeman
 
Összességében egy látványos nyári blockbustert kapunk, sűrített tartalommal, szív nélkül eljátszva. Az biztos, hogy a februári Oscar-gálán nem kell sokat izgulni érte. 5/10 több»
 
Timur Bekmambetov megpróbálta, ám körülbelül annyi esélye volt a diadalra, mint sikeres kocsiversenyt rendezni a lebontott Népstadionban. Igaz, ahhoz azért ő is kellett, hogy az új Ben-Hur ne csak felesleges legyen, hanem rossz is. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
Timur Bekmambetov fogta a múlt évszázad egyik legnagyobb filmjét, és a vérfrissítés jegyében nemes egyszerűséggel egy gagyi látványfilmmé degradálta. 40/100 több»

A film összbevétele 94 061 311 dollár volt (imdb.com).

 

Esther szerepét Gal Gadot-nak szánták eredetileg, ám a színésznő más munkái miatt nem tudta vállalni a szerepet. Ezután kapta meg Nazanin Boniadi Esther szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez Mogan Freeman második filmje a Metro-Goldwyn-Mayer-nél az 1996-os "Moll Flanders" óta.

(puffancshercegnő)
 

Morgan Freeman narrációja hallható a film elején és végén, aminek nagy részét a mississippi-beli Clarksdale-ben vettek fel.

(puffancshercegnő)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.