Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
90%
Filmadatlap
 
33
Szereplők
32
Vélemények
11
Képek
3
Videók
Ben Hur
 
Timon   2019. 11. 24.

legújabb vélemény

0

Mindigis hatalmas alkotásnak (és sikerűnek) tartottam ezt a filmet.Több mint három óra telik el egy nagyszerű történet megtekintése,bibliai korokból,de olyan jó rendezéssel,mintha időutazás keretében forgatták volna le.Csudajó díszletek,jelmezek,környezet,hangulat-tökéletes ahogy van. 10/10

 
indingo   2019. 03. 24.

1

Egy monumentális alkotás, amelyben sok izgalmas és megdöbbentő jelenetet láthatunk. Talán a kocsiverseny, a két volt gyermekkori barát küzdelme a leghatásosabb és mint második szál Jézus élet is meghatározó. Egyedüli hátránya a filmnek a hosszúsága és ezért kicsit fárasztó.


 
Deku   2017. 07. 07.

0

A színészek játéka kiemelkedő volt a korhoz képest is. Nekem pozitív elményt okozott ez a film. Kellemes és hasznos időtöltés volt. A film mind zeneileg mind pedig történetileg is megállta a helyét.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 17.

0

összeszedett a film, nem is csoda hiszen nagyon hosszú és ezért volt ideje mindent megmutatni, ha nem is aprólékosan de részletesen. A történelmi szálak terén nagyjából helyben voltak a készítők. A szereplők is odaadóan játszottak. Nekem kicsit letargikus és egysíkú volt, de nem annyira hogy az rontson a filmen.

 
szaka123   2018. 03. 27.

0

Örök klasszikus. Lassan csordogáló dráma a viszályról, barátságról, hősökről és a kitartásról. A mai korosztály nem hinném, hogy nagyon élvezné, de aki szereti ezt a stílust annak kötelező darab.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Jó film, és a benne szereplők beleadtak mindent amire képesek. Wyler egy monumentális mozit rakott össze, és Heston brillírozik benne.......minden benne van,amit szeretnénk, csalárdság, árulás, viszály, küzdelem, és mindenekelőtt a lényeg, hogy ember... több»

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

0

Már már nézhetetlen, de a színészek elviszik a hátukon a filmet. Nem éppen egy női stílusú film, de a történet időtálló és eredeti. Mindenkinek muszáj legalább egyszer látnia. Tanulságos, érzelmes és a díszletek és a zene mindenképpen csillagos ötös.

Galéria (11)

Stephen Boyd
Charlton Heston
Charlton Heston
Charlton Heston
Jack Hawkins
Charlton Heston
Charlton Heston
Frank Thring
Jack Hawkins
Stephen Boyd
Jack Hawkins
Charlton Heston

Videók (3)

A film összbevétele 196 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti regényből Ben Hur anyjának neve nem derül ki.

(Mavil)
 

Producer Sam Zimbalist, 54 évesen, szívroham miatt összeesett és meghalt 40 perccel azt követően, hogy mellkasi fájdalmakra hivatkozva távozott.

(Mavil)
 

A kocsiversenyt 10 héten át forgatták.

(Mavil)
 

A híres kocsiverseny jelenet költsége négymillió dollár volt, vagyis az egész költségvetés körülbelül egynegyedét tette ki.

(Mavil)
 

Néhány szekvenciában a szekerek közül néhánynak csupán három lova volt a négy helyett. Ez lehetővé tette, hogy a kamera közelebb kerüljön hozzájuk.

(Mavil)
 

Több mint egymillió kellék szerepel a filmben, melyeknek összeszerelése két évet vett igénybe.

(Mavil)
 

Stephen Boyd magasított cipőt viselt, hogy kb. olyan magas legyen, mint Heston.

(Mavil)
 

2 óra, 1 perc és 23 másodperccel Charlton Heston szereplése a leghosszabb a filmtörténetben, amely Oscar-díjat nyert legjobb színész kategóriában.

(Mavil)
 

Charlton Heston-nak eredetileg felajánlották Messala szerepét.

(Mavil)
 

A film nem hitelesített másodrendezője Sergio Leone volt, aki évekkel később azt állította, hogy ő rendezte a híressé vált kocsihajtó jelenetet. Ez egyértelmű túlzás volt. Leone egyébként híres volt lódításairól.

(Mavil)
 
Ne tessék azt képzelni, hogy a Ben-Hurral könnyű elbánni. De azt se tessék gondolni, hogy cinefileknek mellőzhető a filmszínházas megtekintés. Nem az. Kötelező. Ha valami, akkor a Ben-Hur: kötelező. több»
 
Egy film, amelyből egy nagyon jól koreografált kocsiverseny miatt lett legenda, azonban ennél jóval több van benne, kötelező darab! 8/10 több»
 
Ben-Hur: egy eposz Krisztus korából, egy óriásfilm a szó tiszta értelmében – egy műalkotás, ami grandiózusságában felülmúlja a legtöbb mai sikerfilmet, értékrendjében pedig örök. több»