Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85

A hét szamuráj (1954)

Shichinin no samurai
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 08. 30.

legújabb vélemény

Nagyon kellemes hatást ért el a végére ez a film. Szerintem nagyon megérte megnézni ezt a filmet, hiába volt néha gyenge és unalmas akkor is nagyon tetszett. Zeneileg például a toppon volt.

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Teljesen oda voltam a filmért, szerintem egy fantasztikus filmalkotás. A színészek zseniálisak, és a rendezői munka is kiemelkedő. Mindenkinek ajánlom, aki nem allergiás a régi filmekre.


 
raczdavidzsolt   2016. 05. 04.

Még szerencse, hogy nem szomorú szamuráj, de így se, úgy se tetszene. Nem fogott meg!

 
padfoot8925   2015. 06. 30.

A történet nem hagyja az embert felállni a székből. Örökké zseniális filmművészeti alkotás marad. Japán film így nem is kérdéses, hogy meg kellett nézzem. Imádtam!!!

 
sepsiklaudia   2015. 12. 29.

nagyon izgalmas, a kultúrájukba is jó bepillantást enged

Toshirō Mifune
Isao Kimura
 
Minden szereplő telitalálat, de Toshiro Mifune kimagaslik a produkcióból, a többiekkel ellentétben az ő karaktere vicces és sokkal összetettebb, mint akármelyik másik, a színész mégis kiválóan oldotta meg a nem éppen könnyű feladatot. Összességében egy nagyon jól vezetett történetet kapunk Kurosawától, amelyet elsősorban borongósan szép hangulata és az utánozhatatlan jelenetei miatt érdemes megnézni.
9/10 több»

A film összbevétele 269 061 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben meghaltak száma 65 fő.

(Norbi)
 

Japánban forgatták le a filmet, 2 helyszínen.

(Bogi87)
 

1960-ban készült western feldolgozás A hét mesterlövész címmel.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.