Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

A hét mesterlövész (1960)

The Magnificent Seven
Filmadatlap
 
32
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
alkonyfeny   2019. 06. 02.

legújabb vélemény

Klasszikus

Ez az a western, amit 17 alkalommal láttam félig, nem azért mert unalmas vagy nem viszi az embert a film, hanem mert mindig haza kellett menni a vendégségből. Majdnem felnőtt fejjel néztem végig első alkalommal és nem csalódtam. Nyilván reálisan kell kezelni, hogy mikor és kiknek készült, így a történet és a csavarok mára más ingerküszöböt ütögetnek. Ha a remake és az eredeti között választani kell, akkor nem is kérdés, hogy az eredeti.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 12.

Hihetetlenül jó kis western....Y.Brenner., és Bronson kivételeset alakít ebben a filmben,de amúgy ez minden színészről elmondható. Igazi hősök,igaz emberi sorsok és mindezt némi humorral átitatva....egy életen át nézhető!!!


 
TribeBubu   2016. 09. 25.

Nagyon jó westernfilm, humoros, jól fel van építve, a színészkavalkád fergeteges, a végén pedig izgalmas. Viszont az eredeti film, A hét szamuráj valamiért jobban bejött. Egyszer mindenképpen érdemes látni, de azoknak, akik szeretik a westernt, kötelező darab!

 
Aranyhal   2015. 03. 26.

Az egyik legjobb időtálló kalandfilm. Klasszikus, ma is megállja a helyét. Többször nézhető, izgalmas film, remek színészi alakítással.

 
veress75   2016. 06. 30.

Nagyon jó film. Először egyszerűnek tűnik a történet: jó fiúk a rossz fiúk ellen. Később aztán kiderül, hogy nem minden jó fiú mindig jó és nem minden rossz fiú mindig rossz. Sok az átfedés, a néző ezért mind a két oldallal szimpatizál. A végén végül mindenki azt kapja amit érdemel.

 
storeman   2015. 11. 28.

Tudom, hogy ez egy nagy western klasszikus, de nekem akkor is csak egy családi kalandfilm marad. Kicsit keményebbre számítottam volna ettől a szereplőgárdától.

 
Meldrum   2018. 11. 03.

Számomra A WESTERN FILM . A zene ami gyerekkorom óta kitörölhetetlen az agyamból. A világsztár válogatott akik közül sokan már azok voltak a filmforgatás idején ,de utána mindenképpen . A történet, amely mint tudjuk Kurosawa adaptáció, nagyon izgalma... több»

A film összbevétele 4 905 000 dollár volt (imdb.com).

 

2006-ban Satellite Award jelölést kapott, mint legjobb DVD.

(Bogi87)
 

1954-ben Arany és Ezüst Oroszlányra is jelölve volt, az Ezüst Díjat elvitte.

(Bogi87)
 

Okamoto Kacusiró Kambeit tartja tanítójának.

(Bogi87)
 

2,000,000 dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

Kikucsijo igazából nem is szamuráj.

(Bogi87)
 

Kambei jobb kezének tekinthető Katajama Goróbei.

(Bogi87)
 

Okamoto Kacusiró egy arisztokrata családból származó szamuráj.

(Bogi87)
 

Katajama Goróbei képzett íjász is egyben.

(Bogi87)
 

Simada Kambei neve: 岛田勘 Simura Takasi.

(Bogi87)
 

Sicsiródzsi, Kambei helyetteseként lépett fel egy korábbi csatában.

(Bogi87)