88% 45 szavazat
Winnetou 3. - Winnetou halála

Winnetou 3. - Winnetou halála

Winnetou - 3. Teil
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
33
Képek (33)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Hiába sikerült egyezségre jutni a fehérekkel, csavargók és rablóbandák fenyegetik a törékeny békét az indiánok földjén. Winnetou ezért elhatározza, hogy Santa Fébe utazik, hogy jobban kiismerje a fehérek világát és gondolkodásmódját. Megkéri Old Shatterhandet, hogy tartson vele. A város harangszavát hallva Winnetou reménykedik: a fehérek is megértik a harang üzenetét: "Szeressetek mindent, ami jó és gyűlöljetek minden rosszat." Ám a fehér ember gondolkodása ennél jóval egyszerűbb: meg kell szerezni mindent ebből a gazdag földből, amit lehet, bármi áron. S ha ennek az akadékoskodó Winnetou élete az ára - ám legyen.

Rendező: Harald Reinl
Író: Karl May
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1965.10.15.
Több
 
2020.02.25 indingo

legújabb vélemény

Winnetou halálával lezárult egy fejezet, de a történet nem ért véget még mindig várjuk hátha valahogy visszatér közénk, de hát Karl May úgy döntött megszabadul egyik hősétől, még mindig csalódott vagyok emiatt, de ez nem von le a film értékéből. K... Több

0
 
2016.10.09 Wild-W

romantika és kaland a lehető legszebb formában. szomorú, de minőségileg a legjobb rész.

0
 
2015.07.06 Tom

ez a fiatalkorom egyik legmegrázóbb élménye volt, amikor Winnetou meghalt. most már viccesen hangzik, de akkoriban mélyen megérintett, hogy az álnok számító gyilkosok felülkerekedtek a becsületen és a szabad lelkű indián törzsfőnökön.

0