73% 33 szavazat
Az olajherceg

Az olajherceg

Der Ölprinz
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Old Surehand segíteni akar a fehér telepeseknek új területhez jutni, ugyanis az emberek szegények, ám az indiánok nem szívesen engednek át értékes földeket. Ráadásul ugyanerre a területre feni a fogát az Olajherceg néven ismert gazember, aki hatalmas olajmezőket sejt ezen a helyen. Emiatt pedig megöleti Old Surehand emberét, aki a telepeseket vezette volna, s helyette a saját emberével félrevezeti őket, majd eltökéli, hogy ő maga tárgyal az indiánokkal. Surehand és Winnetou azonban felveszik a harcot a kegyetlen Olajherceg ellen. Surehand a barátja gyilkosát keresi, Winnetou pedig meggyőzi az indiánokat, hogy engedjék át a földet a telepeseknek.

Rendező: Harald Philipp
Forgatókönyvíró: Karl May, Fred Denger, Harald Philipp
Premier: 1965.08.25.
Több
 
2016.04.15 Sztyúi

legújabb vélemény

Az ezüst tó kincsének sikere után a németek szinte szalagon gyártották ezeket a filmeket, csak 1965-ben csináltak nyolcat, ez is egy közülük - gyorsan készült, nem igazán jól sikeredett.

0
 
2015.09.19 Wild-W

a sorozatból talán ez a leggyengébb, de szerintem még így is egy elég jó western. bár én gyerekkorom óta nagy Winnetou-rajongó vagyok, talán kicsit elfogult vagyok ezekkel a filmekkel szemben

0