89% 90 szavazat
Az öreg halász és a tenger

Az öreg halász és a tenger

The Old Man and the Sea
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
4
Díjak (4)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Már 84 napja, hogy az öreg halász nem fogott semmit. Kétségbeesésében úgy dönt, egyedül indul útnak, hátha így mellészegődik a szerencse. A nyílt tengeren egyszer csak kapást jelez a csali. A zsinór megindul, a horogra akadt hal vontatni kezdi a csónakot. Az öreg halász a tenger végtelen magányában pillantja meg először a hatalmas halat. A vadász és a vad között élethalálharc indul meg. A küzdelem harmadik napján a hal végre láthatóvá válik a víz felszíne alatt. Az öreg összeszedi maradék erejét, és ledöfi a szigonyával. A hal még utoljára feldobja magát, és ekkor látszik igazán, hogy nagyobb, mint a csónak. Az öreg a csónak oldalához köti, és vitorlát bontva hazaindul. Az első… Több

Forgatókönyvíró: Peter Viertel
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1958.10.07.
 
2021.01.29 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Hemingway zseniális regényét olvasva néztem meg anno, már elég régen a filmet, és nem csalódtam. Spencer Tracy hihetetlen jól hozta a karaktert. A film vége eposzba illő és tanulságos mindenkinek. Kötelező alapfilm.

0
 
2015.03.29 goldfisy

A filmben nincsenek nagy jelenetek, emlékezetes effektek, mégis egy lebilincselő, szívszorító történet, mely érzelmileg hat. A halász és a zsákmánya közt már-már lelki kapcsolat szövődik.

0
 
2015.02.12 Bimbi

Fantasztikus alkotás, igazi dráma a kitartásról, az erőről és a kudarcról. Szomorú, szívhez szóló, megrendítő és drámai. Alapfilm.

0
 
2015.03.17 anyika

Szívszorító történet a kitartásról, büszkeségről. Monoton történet, egyszemélyes küzdelem, mégis megindító. Legalább egyszer látni kell.

0
 

Mary Hemingway, aki Ernest Hemingway negyedik felesége és egyben özvegye, kapott egy rövid kis szerepet a filmben. Ő a szőke hajú turista hölgy a film végén, aki végigmegy az utcán és leül egy kávézóban. Szerző: rbernadett

#1