Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
90%
Filmadatlap
 
33
Szereplők
32
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Vélemények: Ben Hur (1959)

 
Timon   2019. 11. 24.

legújabb vélemény

0

Mindigis hatalmas alkotásnak (és sikerűnek) tartottam ezt a filmet.Több mint három óra telik el egy nagyszerű történet megtekintése,bibliai korokból,de olyan jó rendezéssel,mintha időutazás keretében forgatták volna le.Csudajó díszletek,jelmezek,környezet,hangulat-tökéletes ahogy van. 10/10

 
indingo   2019. 03. 24.

1

Egy monumentális alkotás, amelyben sok izgalmas és megdöbbentő jelenetet láthatunk. Talán a kocsiverseny, a két volt gyermekkori barát küzdelme a leghatásosabb és mint második szál Jézus élet is meghatározó. Egyedüli hátránya a filmnek a hosszúsága és ezért kicsit fárasztó.


 
Deku   2017. 07. 07.

0

A színészek játéka kiemelkedő volt a korhoz képest is. Nekem pozitív elményt okozott ez a film. Kellemes és hasznos időtöltés volt. A film mind zeneileg mind pedig történetileg is megállta a helyét.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 17.

0

összeszedett a film, nem is csoda hiszen nagyon hosszú és ezért volt ideje mindent megmutatni, ha nem is aprólékosan de részletesen. A történelmi szálak terén nagyjából helyben voltak a készítők. A szereplők is odaadóan játszottak. Nekem kicsit letargikus és egysíkú volt, de nem annyira hogy az rontson a filmen.

 
szaka123   2018. 03. 27.

0

Örök klasszikus. Lassan csordogáló dráma a viszályról, barátságról, hősökről és a kitartásról. A mai korosztály nem hinném, hogy nagyon élvezné, de aki szereti ezt a stílust annak kötelező darab.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Jó film, és a benne szereplők beleadtak mindent amire képesek. Wyler egy monumentális mozit rakott össze, és Heston brillírozik benne.......minden benne van,amit szeretnénk, csalárdság, árulás, viszály, küzdelem, és mindenekelőtt a lényeg, hogy ember... több»

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

0

Már már nézhetetlen, de a színészek elviszik a hátukon a filmet. Nem éppen egy női stílusú film, de a történet időtálló és eredeti. Mindenkinek muszáj legalább egyszer látnia. Tanulságos, érzelmes és a díszletek és a zene mindenképpen csillagos ötös.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

0

A film amikor készült egy monumentális alkotásnak számított. Ezért megérdemelte az Oscar díjat de talán nem annyit. A történet mindenképp jó, de úgy érzem a mai kor emberének egy "kicsit savanyú". Talán azért mert a hit és az emberi kapcsolatok eltávolodtak egymástól.

 
Norbert93   2018. 07. 27.

0

Hatalmas, 3 és fél órás klasszikus mozi. Az akkori filmkészítés csúcsa. Az azóta legendássá vált fogatversenyt, ha jól tudom hónapokig forgatták, mire tökéletes nem lett.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

0

Klasszikus dráma a kitartásról, hősiességről és arról, hogy kik is az igazi barátaink és milyenek is az igazi a barátok. Manapság már unalmas és semmitmondó talán és nem tudom elképzelni, h az Y generáció élvezze, pedig a zene jó, a forgatókönyv jó.

 
erahurka   2018. 08. 16.

0

Kiváló film, bár jó lett volna meghúzni egy határt játékidő téren. Ilyen hosszú filmet nem szívesen tesz be az ember, pedig jó lenne időnként újra megnézni.

 
oneminute   2018. 07. 06.

0

Több mint fél évszázados film, de még mindig megállja a helyét. Nagyon sok mondanivalója van, amit ma is érvényesek. Ehhez a filmhez sem árt némi történelmi háttérinformáció.

 
szkodvig   2017. 05. 30.

0

Nagyon régi film,ám könnyen ver sok mai filmet is. Többször láttam már,egy pillanatig sem unatkoztam rajta persze nem egy rövid film de megéri végignézni. Az ilyen típusú filmek szerelmeseinek meleg szívvel ajánlom!:)

 
fcbnandi   2015. 10. 29.

0

Gyerekkoromban láttam először és nagyon nagyon sokszor megnéztem. Megunhatatlan, zseniális, megható és nagyon jó a történet. Nem tudom van e olyan aki még nem látta, de kötelező megnéznie.

 
Kardos   2016. 07. 30.

0

Epikus film és nagyon élvezetes. Sajnálom hogy a mostani fiatalok nem igen ismerik ezt a filmet a hatalmas időszakadék miatt. De ez még változhat. Izgalmas, eredeti és ahhoz képest hogy mikor alkották, nagyon szépen megoldották a kényesebb jeleneteket.

 
adibandii   2015. 04. 25.

0

Számomra egy izgalmas és taanulságos film volt az emberi megpróbáltatásokkal kapcsolatban.Ebben kiderül,hogy még a legjobb barátokban sem lehet megbíni.Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
Beniko   2015. 11. 23.

0

Ez a film sosem lesz elavult. Gyerekként láttam először, de még ma is hatalmas elemi erővel bír. Nagyon látványos és tartalmas dráma, remek színészekkel.

 
Bekmeli   2015. 07. 27.

0

Az egyik legjobb történelmi klasszikus, amit mindenkinek egyszer látnia kell. Színészi alakításban remek, rendkívül megfogó film. Kora ellenére időtálló, ma is megállja a helyét!

 
K.bogi   2016. 07. 22.

0

Az biztos, hogy nagyon izgalmas filmről van szó, amiből azért bőven lehet tanulni is, de nekem eléggé vontatott volt és néhol eléggé lyukas és unalmas. nem igazán az én korosztályom ez a film, de az idősebbek biztos jobban értékelik. Az viszont mindenképpen jó hogy tanítani is akar.

 
ukla   2016. 04. 27.

0

Egy igazán nagy klasszikus amit mindenki ismer.Egy igazán forradalmi és felejthetlen mű.Nagyszerű szinészi alakításokkal és rendkívüli történettel amibe minden megtalálható jézussal együtt.Főleg a végén az a fogatverseny még mai szemmel is káprázatosra csinálták.Megérdemelte azt a rengeteg sok díjjat amit kapott.

 
Garfbob10   2019. 08. 23.

0

Sose voltam igazán az ilyen típusú filmek rajongója - egyedül az Arábiai Lawrence-t szerettem nagyon -, de elismerem a jó tulajdonságaikat. A történet remek, a színészek is jók (élükön Charlton Hestonnal), és bár keresztény film, mégse nyomja a vallá... több»

 
fazsuzso   2015. 03. 28.

0

Sokatmondó történelmi eposz, nagy akciojelenetekkel. Főként a verseny jelenet tetszett, mely nagyon eredeti és látványos.

 
MissFortune   2019. 01. 02.

0

Ez egy olyan jellegű film, amit egyszer mindenkinek látnia kell. Vagy tetszik vagy nem. Én az utóbbiak táborát gyarapítom. Unalmas volt, nem tetszett.

 
mrstubbs   2015. 11. 25.

0

Teljesen egyetértett azzal, hogy egy monumentális alkotás. Történelmileg szinte hibátlan, valóban korhű. Képes az érzelmekre hatni, előcsalogatni a könnyeket is

 
Barnabii44   2018. 08. 30.

0

Egy elképesztően mély film.

 
ZsozS   2015. 11. 30.

0

Szerintem ez a film még ma is megállja a helyét, nem volt véletlen az a sok oscar. Korhű, és az akkori technikával...minden elismerésem. Komolyan. Maximális tisztelet az alkotóknak és a szereplőknek!

 
traktoros nő   2017. 11. 04.

0

Nagyon jó a színészi alakítás, és a díszlet. A kedvenc jeleneteim a gályán a tengeri csata és az arénában a fogathajtó verseny. A zenéje is nagyszerű. Alap filmnek mondanám, ezt mindenkinek legalább egyszer látnia kell.

 
nagygellert   2019. 02. 23.

0

Jó film

 
Fanyar   2019. 02. 04.

0
A sikerfilmek titka

Ebben a filmben minden egyesül, amit a néző elvár egy filmtől: látványos képi világ, szerelem, izgalom, bonyodalom, érzelmek. Bár vallásos a téma, de olyan módon közelíti meg, hogy a vallást nem gyakorlók számára is elfogadható a történet, mert az érzelmek oldaláról mutatja meg a kereszténységet. A kocsiverseny lenyűgözi még a legkritikusabb nézőt is. A maga korában kasszasiker volt, és a mai napig érvényes mondanivalója miatt igazán rászolgált a sikerfilm címre.

 
vedgab@   2019. 11. 22.

0
Ókori Róma

Láthatjuk hogy a világ már akkor is sz@r volt,tipikus hős történet egyszer fennt,egyszer lennt.