Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Pompeji (2014)

Pompeii
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Kit Harington
Jared Harris
Carrie-Anne Moss
Kiefer Sutherland
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Kit Harington
Emily Browning
Jessica Lucas
Carrie-Anne Moss
Jared Harris
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Sasha Roiz

Videók (1)

 
freeman   2021. 05. 30.

legújabb vélemény

0

Király film.

 
kabel   2015. 08. 04.

1

Sablonokkal, klissékkel, közhelyekkel és agyonhasznált filmes csavarokkal teleszórt Pompeji nem lehetett volna jó film...soha. Paul W. S. Anderson nem egy jó rendező, ezt már bebizonyította elégszer a Kaptár filmekkel. Ebben a művében sincs semmi érd... több»

 
Norbert93   2019. 06. 22.

0
Felejthető darab

Tényleg nem egy kifejezetten jó film, de nem olyan borzalmas, mint, ahogyan azt az összértékelése mutatja. A látványra nem lehet panasz, de vannak benne sablonjelenetek és sablonkarakterek, ezáltal a cselekmény sem túl érdekfeszítő. A film a játékideje alatt nyújthat kellemes kikapcsolódást, de semmilyen mélységet vagy eredetiséget ne keressünk benne.

 
stevepisti   2020. 07. 12.

0
Tetszett

Mindenképp a látványvilággal operál a film, de szerintem a vége katasztrófához ez elengedhetetlen. A történet szerintem mindenkinek ismerős, aki valaha is hallott Pompeji- ről. A romantikus szál nélkül nekem jobban tetszett volna, de igy is egy jó kis történelmi katasztrófa filmet kaptunk.

 
hell.l   2016. 05. 08.

0

Egy ókori katasztrófafilmnek elmegy ez is, ha nem lenne benne a kötelező szerelmi szál akkor akár sokkal jobban is sikerülhetett volna. A látványvilág az lélegzetelállító lett, ez egy tipikusan olyan film, ami a látványra épít inkább.

 
czigler.nora   2017. 08. 14.

0

Hát, bevallom őszintén nem vártam sokat ettől a filmtől, és igazából ezt jól is tettem,mert így nem ért csalódás. Egyszer meg lehet nézni, mert legalább látványos

 
Evcsi95   2016. 10. 01.

0

Szerintem mindenki kíváncsi arra, hogy mi is történt a Pompejiek utolsó napjaiban. Természetesen ebbe is sikerült szerelmet csempészni, de nem befolyásolta a filmet, inkább csak még jobban átérezhettük a tragédiát, ami ott történt.

A film összbevétele 117 831 631 dollár volt (imdb.com).

 

A Pompeji 100 millió dollárból készült.

(Mavil)
 

Aurelia szerepére Milla Jovovich is esélyes volt.

(kázsé)
 

A felfelé és lefelé mutatott hüvelykujjaknak egyes feltevések szerint pontosan fordított jelentésük volt, mint ahogy azt ma használjuk. A lefelé tartott hüvelykujj azt jelenti, a gladiátor bele kell, hogy szúrja a kardját a földbe, és abba kell hagynia a harcot. Ezzel szemben a felfelé tartott ujj azt jelenti, hogy a legyőzöttre halál vár.

(kázsé)
 

Paul W.S. Anderson rendező személyesen cáfolta az online terjedő pletykákat, melyek szerint Kit Harington izomzatát digitálisan javították fel.

(kázsé)
 

Kit Harington radikális átalakuláson ment át a film kedvéért. Saját bevallása szerint az egyik ok, amiért elvállalta a filmet az volt, hogy ilyenben is része lehessen. A végeredménnyel nagyon meg volt elégedve.

(kázsé)