Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
60
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Pompeji
 
stevepisti   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

Tetszett

Mindenképp a látványvilággal operál a film, de szerintem a vége katasztrófához ez elengedhetetlen. A történet szerintem mindenkinek ismerős, aki valaha is hallott Pompeji- ről. A romantikus szál nélkül nekem jobban tetszett volna, de igy is egy jó kis történelmi katasztrófa filmet kaptunk.

 
Norbert93   2019. 06. 22.

Felejthető darab

Tényleg nem egy kifejezetten jó film, de nem olyan borzalmas, mint, ahogyan azt az összértékelése mutatja. A látványra nem lehet panasz, de vannak benne sablonjelenetek és sablonkarakterek, ezáltal a cselekmény sem túl érdekfeszítő. A film a játékideje alatt nyújthat kellemes kikapcsolódást, de semmilyen mélységet vagy eredetiséget ne keressünk benne.


 
hell.l   2016. 05. 08.

Egy ókori katasztrófafilmnek elmegy ez is, ha nem lenne benne a kötelező szerelmi szál akkor akár sokkal jobban is sikerülhetett volna. A látványvilág az lélegzetelállító lett, ez egy tipikusan olyan film, ami a látványra épít inkább.

 
czigler.nora   2017. 08. 14.

Hát, bevallom őszintén nem vártam sokat ettől a filmtől, és igazából ezt jól is tettem,mert így nem ért csalódás. Egyszer meg lehet nézni, mert legalább látványos

 
kabel   2015. 08. 04.

Sablonokkal, klissékkel, közhelyekkel és agyonhasznált filmes csavarokkal teleszórt Pompeji nem lehetett volna jó film...soha. Paul W. S. Anderson nem egy jó rendező, ezt már bebizonyította elégszer a Kaptár filmekkel. Ebben a művében sincs semmi érdekes. Technikailag is béna film, üres robbanásokon kívül nulla kontributummal rendelkezik. Kit Harrington szerepét pedig bárki eljátszhatta volna, mert Jon Snow itt tényleg nem tudott semmit.

 
Evcsi95   2016. 10. 01.

Szerintem mindenki kíváncsi arra, hogy mi is történt a Pompejiek utolsó napjaiban. Természetesen ebbe is sikerült szerelmet csempészni, de nem befolyásolta a filmet, inkább csak még jobban átérezhettük a tragédiát, ami ott történt.

 
szd91   2015. 07. 24.

Túl sok plusz infót nem kaptunk Pompeiiről. Végigmentek szépen azokon a dolgokon amit töri órán elmondtak róla, vagy ha valaki utánaolvasott akkor nem kellett nagyon kutakodnia érte. A tragédia elmesélésén kívül pedzegették a szerelmi szálat, de nekem olyan se füle se farka volt, el se kezdődött a cselekmény máris meghaltak. Persze lehet hogy ezzel csak azt erősítették, hogy az ott élőknek is félbemaradtak a dolgaik. Abszolút nézhető, de nem izgalmas sajnos. A végén a csók közben hamuvá dermedés.... elég erőltetett.

Kit Harington
Jared Harris
Carrie-Anne Moss
Kiefer Sutherland
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Kit Harington
Emily Browning
Jessica Lucas
Carrie-Anne Moss
Jared Harris
Adewale Akinnuoye-Agbaje
Sasha Roiz

A film összbevétele 117 831 631 dollár volt (imdb.com).

 

A Pompeji 100 millió dollárból készült.

(Mavil)
 

Aurelia szerepére Milla Jovovich is esélyes volt.

(kázsé)
 

A felfelé és lefelé mutatott hüvelykujjaknak egyes feltevések szerint pontosan fordított jelentésük volt, mint ahogy azt ma használjuk. A lefelé tartott hüvelykujj azt jelenti, a gladiátor bele kell, hogy szúrja a kardját a földbe, és abba kell hagynia a harcot. Ezzel szemben a felfelé tartott ujj azt jelenti, hogy a legyőzöttre halál vár.

(kázsé)
 

Paul W.S. Anderson rendező személyesen cáfolta az online terjedő pletykákat, melyek szerint Kit Harington izomzatát digitálisan javították fel.

(kázsé)
 

Kit Harington radikális átalakuláson ment át a film kedvéért. Saját bevallása szerint az egyik ok, amiért elvállalta a filmet az volt, hogy ilyenben is része lehessen. A végeredménnyel nagyon meg volt elégedve.

(kázsé)
 

Kit Harington félmeztelen bemutatkozó jelenetét az utolsó napon forgatták, hogy annyi ideje legyen edzeni, amennyi csak lehetséges.

(kázsé)
 

A sajátos kézfogás, amit Severus és Corvus szenátor váltanak, megfelel a korhűségnek. A mozdulatot a megmaradt freskók alapján rekonstruálták.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.