Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

Indiana Jones és a végzet temploma (1984)

Indiana Jones and the Temple of Doom
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
44
Képek
2
Videók

Galéria (44)

Harrison Ford
Harrison Ford

Videók (2)

 
elekm90   2020. 11. 25.

legújabb vélemény

0

Az eredeti trilógiából talán a leggyengébb rész. Önmagában nem tett volna rosszat a környezetváltás a Nazi témához képest, de volt benne pár eléggé nevetséges jelenet, ami totál kizökkentett (pl. a rituálé).

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

1

Nagyon jó kis kalandfilm, bármikor szívesen megnézem. Imádom a főszereplő karakterét, George Lucas nagyon jó kis történetet talált ennek a filmnek.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Elmondhatom, hogy nem lettem rajongója az Indiana Jones sorozatoknak pedig Harrison Ford jól játszik. Rémes lett ez az alkotás. Az első húsz percben még reménykedtem aztán már feladtam még azt is hogy talán kijön belőle valami emészthető dolog. Kegyetlen lett szerintem.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Harrison Ford ezt a sorozatot halhatatlanná tette.Nem is tudnám már mással elképzelni.időtálló,izgalmas,poénos,pazar képi világ,gyönyörű helyszínek. A kalap,és a kopott bőrkabát.... Csúcs!

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

0

Nem tartozik a kedvenceim közé. Többet vártam a sorozattól az első rész után. Bár a templomban történő események belém égtek. De több volt ebben, mint amennyit kihoztak belőle..

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

0

Szerintem is nagyon jó a második rész. Külön plusz pont, hogy nem ugyanazt a történetet akarta Spielberg és Lucas elmesélni, mint az első részben csak pepitában más "kinccsel". Unalmas lett volna, ha mindig csak a nácik a rosszak országokon át üldözv... több»

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

0

Imádom a mai napig. Kultfilm. Harrison Ford miatt is annyira jó ez a kalandfilm. Izgalmas és pörgős és tökéletes színészi játék. Érdekes történelmi elemeket is megismerhetünk ráadásként. Könnyű belecsöppenni a történetbe és teljes mértékben kikapcsol. Akármikor jó választás ez a film. A zenéje pedig csodaszép.

A film összbevétele 333 107 271 dollár volt (imdb.com).

 

Számos jelenet Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatókönyvében szerepelt eredetileg. Többek közt a legendás csillés üldözés a bányában.

(ZoltanB)
 

A feláldozasi jelenetnél megszólaló zenei téma később a Star Wars első részében hallható.

(ZoltanB)
 

A filmben elhunytak száma 57 fő.

(Norbi)
 

Indiana Jones karakterét George Lucas találta ki.

(7ETEDIK )
 

A filmhez több mint 2000 rovart hozattak.

(7ETEDIK )