Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67%

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2008)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
 
Nagy Gábor   2020. 01. 17.

legújabb vélemény

Se az új szereplők, se a sztori nem lett túl izgalmas. Indiana ízületei sem a régiek már, talán nem kellett volna erőltetni ezt a részt. Látványos, de hiányzik belőle a régi feeling. Így csak egy közepes akció-kaland lett.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Nem kellett volna létrejönnie ennek a filmnek. Olyan mintha egy zseniális sorozatba rúgtak volna bele egy nagyon nagyot. Buta, bugyuta alaptörténet és még a szokásos viccfaktor se jön be. De legalább megtudtuk, hogy egy hűtőben túlélhető egy atomrobbanás..


 
ZeroHero   2015. 05. 12.

Örülök hogy megcsinálták ezt a filmet, persze jobb is lehetett volna, de lehetett volna sokkal rosszabb is. Jót tett volna a filmnek egy árnyaltabb sötétebb karakter aki még Spalkónál is gonoszabb, nem ártott volna ha néhány jelenetet valamelyik dél-... több»

 
harnas1207   2018. 12. 05.

Teljesen felesleges volt. A káposzta se jó felmelegítve. Sajnos úgy éreztem megcsúfolja az eredeti részeket, pedig ez nem könnyű dolog.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

Önmagában sem egy jó film, a klasszikus Indie filmekhez mérten pedig gyalázat. Az Indie univerzumtól elrugaszkodott világ és történet különösképpen nem áll jól a filmnek.

 
Kadik   2017. 11. 11.

Kár volt megcsinálni ezt a filmet. Az első három rész nagyon jó lett, de ez nem jelenti azt, hogy majdnem 20 évvel az utolsó film után újjat kell bemutatni. Eddig is volt a trilógiában egy kis "varázslat", néhány misztikus dolog, de a földönkívüliekk... több»

 
ANdraS   2015. 01. 01.

Hát, én nem is tudom, mit gondoljak erről a filmről - gyerekeknek szánta a Spielberg? Mert ez tuti sem családi, sem kaland film. Valahogy mű volt a sztori és a vizuális effektek is nagyon átlátszóak. Tőlem 2 csillag.

A film összbevétele 786 636 033 dollár volt (imdb.com).

 

A film eleji fridzsideres jelenet teljes mértékben fikció.

(HETEDIK )
 

Indi ostorát CGI technológiával akarták létrehozni, de Ford nem engedte.

(HETEDIK )
 

Az első Indi film, ahol ufók vannak.

(HETEDIK )
 

A kritikusok negatívan fogadták.

(HETEDIK )
 

A franchise utolsó része Harrison Ford-al.

(HETEDIK )
 

2008-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

2008-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt Magyarországon.

(mamiéstöti2)
 

George Lucas már eredetileg is földönkívüliekkel képzelte el a negyedik részt, de az ötlet sem Steven Spielbergnek, sem Harrison Fordnak nem tetszett. Mire Lucas meggyőzte őket, addigra Spielberg a Függetlenség napja című filmhez került, és nem akart újra ufókkal foglalkozni.

(ZeroHero)
 

A filmben feltűnik Steven Spielberg lánya is.

(BSzabina)
 

Ez az első Indiana Jones-film, amiben Pat Roach nem szerepel. A férfi 2004-ben hunyt el.

(BSzabina)
 
Mindannyiunk érdekében, kapja össze magát, Mr. Spielberg, nagyon várjuk az újabb kalandokat! Ezt a részt pedig már el is felejtettük. több»
 
Összességében, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága felemásra sikeredett. Akármennyire is hihetetlen, de az alapok jók voltak, csupán a tálalás, és a silány karakterek rontották el az összképet. A mellékszereplők túlságosan jellegtelenek, Mutt pedig időnként kifejezetten irritáló. több»
 
Összességében, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága felemásra sikeredett. Akármennyire is hihetetlen, de az alapok jók voltak, csupán a tálalás, és a silány karakterek rontották el az összképet. több»