Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Hős (2002)

Ying xiong
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
84
Képek
1
Videók
Hős

Galéria (84)

Maggie Cheung
Jet Li
Maggie Cheung

Videók (1)

 
Erik8csok   2022. 09. 26.

legújabb vélemény

0
A harcművészeti filmek egyik, hanem a legjobbja

Ez egy csodálatos film. Az a látvány, azok a tájak, és azok a harci jelenetek mind-mind aranyat érnek. Az öreg Li egyik legjobb filmje, és itt sem spórol a bunyókkal kapcsolatban. Nagyon érdekes a története, és szeretem az ilyen ázsiai harcművészeti filmeket. Csak ajánlani tudom!

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

0

Az ázsiai filmgyártás más koncepciókon alapszik,akinek viszont ráhangolódik az agya,az be tudja fogadni.Nekem nagyon tetszettek a harci jelenetek,és a történet is nagyon jó,sok mindent tanulhatunk Kína történelméből,egy finom körítéssel megspékelve.Jet Li ismét megmutatja páratlan harci képességeit.

 
Eastern79   2021. 02. 07.

0
Festmény a filmvásznon

A maga idejében a legdrágább kínai film volt ez a csodálatos wuxia, amely rendkívül művészi, érzelmes és akciódús. A Névtelen (Jet Li) kalandjait követhetjük nyomon, ahogy a császárnak meséli történetét. Több szereplő nézőpontjából követhetjük a történetet, amelyben szerelem, cselszövés és ármány színezi az eseményeket: szó szerint. A rendező koncepciója az volt, hogy az egyes szekvenciák képi világa mindig az adott témához kapcsolódó, egyetlen szín köré rendeződött. A csodálatos helyszínek, kosztümök, a gyönyörű zene és a remek színészek pedig egyenesen mesterművé, illetve mára kult-klasszikussá emelték a harcművészeti filmek rajongóinak körében.

 
elekm90   2020. 11. 19.

0

Igényes lírai film szép képekkel, bár a művészi akciójeleneteket eleinte szoknom kellett. A történetvezetés is kimondottan tetszett, a több mesélős ötlet jó döntés volt.

 
Norbert93   2019. 04. 26.

0

Igényes és szép történet, kiváló alakítások és első osztályú filmzene, de ezek a dróton repülős meg helyből 10 métert ugráló emberkék olyan szinten lehúzták a filmet, hogy az valami nézhetetlenné vált. Inkább idétlen vagy nevetséges, mintsem művészi és látványos.

 
Milanman   2015. 05. 04.

0

Gyönyörű látványvilágú, epikus történetű távol-keleti történelmi tabló, olyan mestermű, amit csak a kínai/hong-kongi filmes mesterek képesek letenni az asztalra.

 
alex   2015. 06. 10.

0

Szép film, nagyon szép jelenetek és tájak. Mondjuk a többi már kicsit felületes, de ez inkább egy szép mese... És más mint az összes többi film, amit az utolsó években láttam (ha nem számolok egy kínai történelmi filmet a kínai repülőben). Szeretem e... több»

A film összbevétele 177 394 432 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet először Kínában mutatták be 2002. október 24-én.

(Mavil)
 

A film valós történelmi eseményeken alapszik (i. e. 227-ben Jing Ke által elkövetett merénylet Csin Si Huang-ti császárral szemben).

(Mavil)
 

A filmből származó bevétel 177 394 432 USD volt.

(Mavil)
 

A filmtörténet 3. legsikeresebb idegen nyelvű filmjeként tartják számon az Egyesült Államokban a bevételi adatok alapján.

(Mavil)
 

A Hős szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Jay készített el.

(Mavil)