Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
24
Vélemények
33
Képek
4
Videók

Vélemények: Némaság (2016)

 
HercegPeter   2019. 03. 15.

legújabb vélemény

Mi a fontosabb: a hited vagy mások élete? Egyáltalán fel kell-e áldoznunk bármelyiket is a másikért?

Szeretném már az elején leszögezni, hogy tőlem a vallás igencsak távol áll, legyen az bármelyik. Ezenkívül a hittérítést kifejezetten visszataszító dolognak tartom, tegye azt bárki is, bármilyen módon. Kezdve a keresztes háborúktól a Dzsihádon keresztül egészen a hetente becsengető Jehova tanúiig. Úgy gondolom, hogy senkinek sincs beleszólása a másik vallásába, az pedig egyenesen felháborító, hogy átutazzuk a fél világot azért, hogy megmondjuk valakinek, akit még csak nem is ismerünk, hogy az isten, akiben ő és a népe (esetenként évezredek óta) hisz, nem az „igazi”. Elnézést ezért a kis kirohanásért, de szerettem volna ezt már az elején tisztázni. Persze jogos a kérdés: Akkor miért néztem... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 17.

A zseniális jelző sose volt még ennyire kevés! Attól féltem a megtekintése előtt, hogy 2,5 óra az nagyon hosszú és hogy fogjuk bírni. De fel se tűnt, hogy letelt. A történet odaszegezett a székhez és a filmvászonhoz. Garfield és Driver is kiválóan hozták a szerepüket. Scorsese pedig megtalálta balanszt abban, hogy hogy készítsen egy olyan filmet, amely nem akar meggyőzni semmiről, hanem bemutat egy eseménysort, amely során kérdéseket vet fel, amelyeken érdemes elgondolkozni. Érdemes megnézni és elmélkedni rajta! Lélekig hatoló film!


 
Artemisia   2018. 01. 07.

Képes Isten igéje a lehetetlenre?

Nagyszabású, látványos kaland film gyönyörű tájakon, zseniális operatőri munkával. A színészi alakítások érzékletesek és kifejezőek, jól visszaadják a karakterek lelki,mentális állapotát,a hitet, szenvedést, a magányt, az üldözöttség és kétségbeesés nyomasztó atmoszféráját. A cselekmény remekül, tervezetten indul,szépen halad a misszionárius-és felkutató akció, hűen bemutatja a papok munkáját és áldozatát, és a hívek elveszettségét, majd elköteleződésüket és önfeláldozásukat. Naturalisztikus eszközökkel ecseteli a japán kultúra ellenállását, kegyetlen üldözési és kínzási eszközeiket, illetve a keresztények kínszenvedését és lelki vívódását. Nagyra értékelem Martin Scorsese tevékenységét és e... több»

 
Deku   2017. 08. 17.

Liam Neeson mindig nagyon eredetin és élethűen tudja hozni a karakterét de talán ez az egyik legjobb filmje amit láttam. Nem volt unalmas perc és ez ritkaság. Nagyon oda voltam érte.

 
Norbert93   2019. 02. 02.

Szép film a szélmalomharcról

Nagyszabású és gyönyörű tájakban tobzódó filmdráma a távol-keleti kereszténység szélmalomharcáról. Nagyszerű színészek, ígéretes és hiteles karakterek. Egyrészről a japán elnyomás is érthető, logikus, hogy nem akarnak egyházi uralmat a hagyományokra épülő hazájukban és ezért a vezetőség semmilyen drasztikus lépéstől nem riad vissza, de a teljes megsemmisítés helyett felajánlották a megbocsátást, s a hittérítők akarva-akaratlanul is fontosabbnak tartották életüket, mint szent kötelességüket, ám a hitüket némaságban a sírig megőrizték.

 
Hakker   2018. 03. 31.

Martin Scorsese igazi mainstream rendező, nem tartozik kedvenc rendezőim közé, sőt nem vagyok oda a munkásságáért, de azt elismerem, hogy jó rendező. Ez a film az ékes bizonyíték arra, hogy vannak remek filmjei.

 
Filmelemző   2018. 03. 23.

Martin Scorsese akkor is jó, amikor nem annyira jó. Ez a filmje egy mély tartalmú, sok rétegű alkotás, aminek 161 percéhez viszont óriási türelem és kitartás kell. Nem éppen az átlag mozinézőt célozza. Mégis el kell ismerni, nagyon szép munka, még ha szórakoztató értéke nincs is. Értékelés 6,5 pont

 
hsanya182   2017. 11. 19.

Az éremnek két oldala van. Gyönyörű képi világgal és hangulattal megjelenített, bitang erős, elgondolkodtató film a hitről. Több oldalról kapunk betekintést, nem ad semmi konkrétumot, gondolatokat ébresztő történelmi film... Nekem az eleje kicsit vontatottnak tűnt, elég hosszú film, van idő kibontakoznia...

 
BoBamburg   2018. 01. 23.

Szép és jó film, eredeti történettel és egy erős mondanivalóval. Látvány világ és a hangulat tökéletes, a történet kellőképp egyszerű, de hát ki ne szeretné nézni közel 3 órán át ahogy a japánok próbálják megtörni Andrew Garfield hitét.

 
szucszoli   2018. 02. 24.

Le vagyok döbbenve

Azt kell mondanom, hogy le vagyok nyűgözve ezektől a színészektől, meg persze elsősorban a filmtől, de egyszerűen döbbenetes, hogy ezek a teljesen harmadrangú popcorn-látványfilmekből ismert sztárszínészek itt valami elképesztő mértékben hihető, átélhető és azonosulható módon színészkednek és adnak elő kiváló karaktereket! Ezekből a színészekből így kihozni a legjobbat csak olyan rendezők képesek, akiknek van lényeges mondanivalójuk és nem kisdobos igazságok szájba rágásával és egyéb más hamis, elcsépelt és mesterkélt gesztusoktól bűzlő alkotásokkal (romkomok, feminista propaganda, feketék sorsa, melegek sorsa, holokauszt stb.) próbálnak jelentkezni az OSCAR-ra. Ez a film annyira erőteljesen... több»

 
Gábor Rózsa   2017. 08. 21.

Kétféleképpen tudom megfogalmazni ezt a filmet. "Jó film, de nekem nem tetszett." vagy " Nem, olyan jó film, de tetszett." Jó a téma. Jó a mélység. De nem elég feszes... Nem elég aktív... érthető, és átérezhető de nem teljes... nem ránt be vagy ha be is ránt nem úgy, hogy repüljön az idő...

 
jake_green   2017. 05. 14.

Zseniális, hibátlan, beleköthetetlen! :) Tényleg a legvégéig elviszi a történetet, ami ráadásul autentikus is! Mindenkinek ajánlom!

 
bbozsi   2017. 04. 17.

Nem annyira jó, mint vártam, de még így is hihetetlen mély, érdekes és intenzív film. A képei pedig egész egyszerűen gyönyörűek.

 
VK   2017. 03. 28.

Megrendítő , színvonalas dráma, ami elgondolkoztatja a nézőt. Megfogó és magával ragadó. Moziban igazi élmény volt. Ajánlom megnézni! Nekem nagy élméány volt.

 
Imlah   2017. 12. 06.

Alapvetően nem rossz film, de kicsit lehetne pörgősebb. Néhol vontatott. A cselekménye érdekes és a színészi alakítás is színvonalas, magával ragadó, érdemes megnézni!

 
zaphirisz   2017. 08. 22.

Nem könnyű film, de értékes alkotás. A vallási alapú üldöztetés egy olyan szegmensét mutatja be a maga nyers kíméletlenségével, amely eddig nem volt a figyelem középpontjában. Azok számára, akik még nem szembesültek olyan helyzetekkel, ahol a hitük - és itt nem csak a vallásos meggyőződésre gondolok - melletti kiállás volt a tét, valószínűleg unalmasnak és vontatottnak tűnhet ez a film. De akik számára ismerős ez a fajta belső vívódás, még ha nem is az életük vagy mások élete benne a tét, biztosan képesek lesznek értékelni. Mikor árulom el magam? Mikor árulom el azt, amiben hiszek? Lehet-e elárulni azt, amiben hiszek úgy, hogy közben magamat nem árulom el? Mi számít igazán? A tett, a gondolat vagy a szándék? És mit lehet kezdeni az esetlegesen ezek között felmerülő ellentmondásokkal? Mindenkinek máshol van a határ. Ez a film talán segíthet, hogy jobban megismerjük a saját határainkat.

 
T.Andras   2017. 08. 27.

Nem a film tehet róla, hogy nekem annyira nem tetszett, nem kötött le, hanem valószínűleg az a tény, hogy nem vagyok oda ezért a műfajért. Saját nemében viszont igen jó, ezért jár neki a négy csillag.

 
laci044   2017. 03. 05.

Martin Scorsese egyik legprofibb alkotása. Annyira kimért minden jelenet, hogy az valami elképesztő egy kész technikai csoda. A másik nagy pozitívuma a színészek. A japán színészek jók, viszont Andrew Garfield és Adam Driver fantasztikusak! Liam Neeson is benne a filmben, egy mellékszerep erejéig rá se lehet panasz (több komolyabb szerepet kéne vállalnia). És érzékkel nyúl a vallás kérdéséhez. Nem meggyőzni akar, sokkal inkább motivációként, egyfajta eszköznek használja a film, mint sem célnak! Érdemes megnézni. Abszolút leköt 2,5 óra ide vagy oda!

 
Zsombi   2017. 03. 17.

Zseniális film, nem könnyű, cseppet sem az, de nagyon megéri. Scorsese egyszerűen nem tud hibázni... Adam Driver és Liam Neeson pedig akkorát játszik, hogy öröm volt nézni. Készüljetek fel, hosszú utazás lesz, de minden perce tartogat valamit.

 
Pervenimus   2018. 06. 22.

Martin Scorsese történelmi drámája a 2016 -os moziév egyik legjobbja volt. Érdekes, elgondolkodtató és informatív. Mi több: új látószögekből mutatja meg az emberiséget és a történelem fordulatait. Értékelésem: 4 csillag.

 
CsNika   2019. 02. 23.

Elgondolkodtató történet. Nehéz témát dolgoz fel, szerintem lehetett volna nem ennyire szájbarágósan is - a vége kicsit kiábrándított. Az eleje nagyon tetszett, de a vége már vontatottra sikeredett. A táj gyönyörű, a bemutatott kultúra is érdekes.

 
KatalinGulyas1982   2017. 07. 31.

Hála Istennek ezért a filmért! Mindenben nagyszerű: a színészek, a történet, a végkifejlet -erre van most szükség. Nem a nyomasztó, rothadt, züllött, fojtogató dekadens vackokra.

 
ComptonBene   2018. 01. 02.

Scorsese olyat alkotott amit mostanában nem nagyon lehet látni. Igazi régimódi klasszikus mozi. Imádtam minden percét.

 
cvölf   2017. 03. 16.

Most a scorsese fanok biztos megköveznek majd, de ez film a nyilvánvaló erényei mellett igen-igen unalmas és lassú. Biztos belőlem hiányzik a nyitottság az ilyenre, de van egy olyan érzésem, hogy vagyunk még ezzel így páran. Óvatosságra intek mindenkit, nézzétek meg az előzetest előbb, én nem tettem.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.